Čo je lepšie - prestup do inej školy alebo inej triedy?

zmurkaz
18. jún 2011

Dobrý deň 🙂 ...momentálne riešime obrovskú dilemu ... pravdepodobne musíme zmeniť pani učiteľku (ktorá nie je zlá - ale s nami ani so synom si vôbec nesadla) ...a tak rozmýšľame:
* zmeníme len triedu ? - syn sa bude stretávať s bývalými spolužiakmi (čo vidím ako plus i mínus 😒 ) a bude konfrontovaný s tým, že musel odísť s jazykovej triedy do nejazykovej....
* zmeníme aj školu - a začneme úplne od začiatku?

Za všetky vaše názory vám budem úprimne vďačná 🙂

titkovamiriam
18. jún 2011

ak sa da zmeniť skolu 😉

ani3012
18. jún 2011

Zuzka,tiež by som zmenila skôr školu,nový spolužiak je u takých malých detí IN 🙂

aduskatt
18. jún 2011

navrhujem zmenit skolu..........aby si za odmenu nova ucitelka, kedze je to kolegyna, na syna "nesadla"

jarunka111
18. jún 2011

...noooo, ťažká otázke i dilema, to ti teda verím, vzhľadom na nepríjemnosti, ktoré vás vedú k nejakej zmene ☹ Neviem vôbec z vlastnej skúsenosti poradiť, ale prvá myšlienka bola, keď už to nijak inak nejde, že zmeniť školu - argument bol v podstate to, čo si si aj odpovedala: tá každodenná konfrontácia by len pripomínala isté okolnosti nútenej zmeny, čo by nemuselo byť tým menším zlom.
Veľa šťastia s novou pani učiteľkou, aj keď na každom sa asi nájde niečo..... 😉

tweetinkapp
18. jún 2011

ja hovorim z vlastnej skusenosti. zmenit skolu 😉 .tiez som sa v tretej triede dostala do jazykovej triedy a tam mi ucitelka nesadla. a asi by mi bolo luto pozerat sa na svojich spoluziakov z inej triedy 😝 . mamina ma prehodila na inu skolu a ako pisala ani, da sa povedat, ze novy spoluziak je IN a nasla som si tam dobrych priatelov, s ktorymi som v kontakte dodnes 😉

kaja73
18. jún 2011

ja som za zmenu skoly z dovodov tu už pisanych a plus,preco by nemal chodit do jazykovej triedy-ak to zvlada-len kvoli učitelke? 😕 daj ho inam a nech tu jazykovku ma 😉 Ak mas tu možnost.

renab
19. jún 2011

ak môže ísť do inej školy na jazykovku, tak školu. nám stačilo po pol roku zmeniť len triedu. maťovi to neprekážalo a učiteľka sa nedá porovnať s tou predchádzajúcou. so spolužiakmi sa stretáva v družine a vôbec mu to nevadí. nech urobíš čokoľvek, bude to hádam lepšie ako v pôvodnej. držíme palce.

akika722
20. jún 2011

ja by som to určite riešila tak že by som zmenila školu...ked ostane v tej istej škole ta učitelka tam stale bude,budu sa stretavať..
my sme na začiatku roka riešli niečo podobne ale ohladom školky..tiež mal syn problemy v školke-učitelka,tak sme školku zmenili..od vtedy nemame jediny problem..rychlo sa medzi deti začlenil a konečne je spokojny vyrovnany chlapček 🙂
držim palce

magimary
20. jún 2011

my sme menili školu s oboma našimi prváčikmi a odvtedy nie je JEDINÝ problém! nebanujeme! ale chápem tvoje dilemy, tým istým sme si prešli aj my, stále sme zvažovali všetky plusy a mínusy... a dnes sme veľmi spokojní a sme radi, že sme sa rozhodli, tak ako sme sa rozhodli 🙂 😉
aj naše deti sú teraz úžasne spokojné, krásne napredujú so samými jednotkami a bez poznámok, naopak s pochvalami (čo tam bolo presne opačne) 🙂 😎 😉

vejinka
20. jún 2011

urcite radsej zmenit skolu.vyhne sa poznamkam od spoluziakov.vedia byt kruti.a zacat od zaciatku? Na tom nieje nic zle

zazuzana
20. jún 2011

nikde nemáš zaručené, že na novej škole vám učiteľka sadne. Ak vám sadne učiteľka, môže sa vyskytnúť problem medzi spolužiakmi. Nie vždy vieš, aké zoskupenie je v triede. Je to fakt na zvžení a taktiež teba brať do úvahy povahu dieťeťa, ako zvláda zmenu prostredia. Možno by som riešila situáciu aj s vedením školy . Veľa šťastia.

m_ij_ka
29. júl 2013

rozhodne zmeniť školu, ale priprav sa na to , že to bude chcieť čas, aby si tvoj syn zvykal na nových spolužiakov i učiteľov 😎