Ahojte, chystám synovi do školy Mikulášske balíčky a rozmýšľam čo tam všetko nakúpiť? Myslíte, že napr.kinder vajíčka (konkrétne tie so zvieratkami) by tretiakov potešili či je to príliš detské? Prijímam akékoľvek typy, cena za vrecúško je 3€
Ja ako triedna učiteľka vždy kúpim mandarinky, nejaký keksík a lízatko alebo žuvačku, ale tento rok im spravím mydlo s Mikulášom + keksík
@janade u nás dostávajú deti v škôlke mandarínku, perník, keksik, gumené cukríky, dzusik a take veci
@janade fuuh ten rozpocet mas nizky, to ak kupis kinderko, mas hned euro prec. Asi by som volila take tie sady sladkosti, co kupis napr. v Lidli (ta cokolada Favorina je celkom dobra) - maju tam cokoladove lizatka, tusim 10 ks v baleni - po jednom do balicka, aj rozne ine drobnosti, ktore mozes takto podelit. Balicek zele cukrikov velke balenie a v nom su male saciky.
Decka sa potesia, nech tam najdu cokolvek, kedze miluju sladkosti 😅
Robievame s dalsou mamickou balicky nasim do skoly od prveho rocnika, ale teda rozpocet mame vyssi, lebo sa skladame a dokupuju nam aj dalsie mamicky napr. jedna kupi perniky (take tie klasicke perniky v zltom obale), dalsia horalky, dalsia kinder cokoladky, ina jablka (mandarinky nedavame, lebo su haklive na pomliazdenie) atd. A predtym sme kupovali aj napr. karty Cierny peter, boli po eure v Draciku, inokedy zas nejaky rodic prispel reklamnymi farbickami z prace a podobne.
@janade u nas maju vzdy dzus, cokoladove lizatko, oriesky, susene ovocie a nejake ovocie.
Ak by som si mohla vybrat tak dzusik mandarinka oriesky mozno keksik. Co by som isto nedala co sme dostavali napr v skolke velmi casto boli hrozne hnusne trubicky dake kukuricne plnene niecim myslim ze to predava lidl par centov,brumik.
Len teda 3€ rozpocet na balicek hmm neviem
Radsej 2-3 kusy ako milion lacnych drobnosti a sladkosti.
Osobne neznasam cukriky a lizatka - v skole mi to pride nebezpecne, zazila som dusenie dietata zabehnutym cukrikom.
Radsej 2 kusy ovocia, nejaky keks/coko, maly 100% dzus.
@gypsomilka myslíš tie trubičky značka alaská, také za 15 centov ? Práveže to je parádna sladkosť,ani veľké to není a chuťovo mňam a aj pre celiatikov
@evica17 asi tie. No zamna strasne nieco. My sme to vzdy nechavali v takom kosiku pre ine deti. Kto chcel si to zobral
rozpočet veľmi nízky. Skús Lindt bonbóny rozdeliť, Manner keksik, Lidl lízatká a celkovo z Lidla tie multipaky ich verzie Twix, Koko a týchto vecí (ak riešiš kvantitu). Prípadne jabĺčko, prípadne nejaké kinder.
@janade
Tie 2 tyčinky (Milka Tender, kinder tyčinka maxi) = 1€
Potom mandarínka 0,5€
Horalka 0,5€
Slane tyčinky 0,5€
A ešte niečo za 0,5€ napr zvyraznovacka, alebo ozdobné pero.
Ja myslím, že keď dáte také tie najlacnejšie sladkosti a vaic ich, tak to poteší deti menej než tie drahšie sladkosti a menej. Hlavne tie deti zo sociálne slabších rodín. Lebo ti kupujú len tie lacné sladkosti a toto im už veľmi málo krát kúpia (napr tu Milku tender roladku alebo malé balenie Oreo).
@janade A pre celiatikov alebo niekoho s alergiou baľte prosím balíčky zvlášť ak môžete. Tam stačí fakt aj 2 celiaticke keksíky = také dobré, lebo to je fakt drahé..
Inak tie deti z toho inak nič nemajú, keď dostanú kopu veci, čo nemôžu zjesť.
Presne, radsej 3 veci, ale kvalitne a hodnotne, ako tona lacnych nekvalitnych veci. Dzusik, mandarinka, jablcko,kinder maxi, coko mikulas, keks nejaky - uplne ideal 👍 a do budgetu sa zmestis
@gypsomilka u nás vo farnosti by si bola spokojná, presne toto ("dzusik mandarinka oriesky mozno keksik.") tam máme, plus pomaranč a jablko. 🙂
@michellemary no ved podla mna to uplne staci. Take akurat.
Za mňa mandarínky, oriešky a tak dalej.
Zuvacky by som tiez zaradila
Ďakujem za všetky rady, pomohli mi. Myslím, že rozpočet je tak akurát, nejak to už vyskladám.
@janade Prepáčte možno sa pýtam ako taká krava ale preco vy ako rodič chystáte Mikulášske balíčky pre syna a jeho spolužiakov do školy? .to máte nejaký dohodu ako rodičia alebo ste sa rozhodli len tak z vlastnej iniciatívy?? Nemyslím to zle. Len ma to zaujíma ☺️☺️lebo doteraz som bola v tom že pani učiteľky alebo škola celkovo nakúpila pre žiakov 😃
Tazko povedat... ja sa trosku hnevam ked je v balicku prilis vela sladkosti... dostanu aj od nas cosi, aj od babky, zo skolky/skoly... proste je to zbytocne prilis vela...zial velmi neporadim, lebo casto sme dostavali aj male bublifuky a teda uz ich mame 6-7ks...