Čo by podľa vás mohlo byť v Mikulášskom balíčku zo školy?

janade
14. nov 2022

Ahojte, chystám synovi do školy Mikulášske balíčky a rozmýšľam čo tam všetko nakúpiť? Myslíte, že napr.kinder vajíčka (konkrétne tie so zvieratkami) by tretiakov potešili či je to príliš detské? Prijímam akékoľvek typy, cena za vrecúško je 3€

katkaseiner
14. nov 2022

Tazko povedat... ja sa trosku hnevam ked je v balicku prilis vela sladkosti... dostanu aj od nas cosi, aj od babky, zo skolky/skoly... proste je to zbytocne prilis vela...zial velmi neporadim, lebo casto sme dostavali aj male bublifuky a teda uz ich mame 6-7ks...

adkoalauri
14. nov 2022

Ja ako triedna učiteľka vždy kúpim mandarinky, nejaký keksík a lízatko alebo žuvačku, ale tento rok im spravím mydlo s Mikulášom + keksík

veronika3110
14. nov 2022

@janade u nás dostávajú deti v škôlke mandarínku, perník, keksik, gumené cukríky, dzusik a take veci

vikusjk
14. nov 2022

@janade fuuh ten rozpocet mas nizky, to ak kupis kinderko, mas hned euro prec. Asi by som volila take tie sady sladkosti, co kupis napr. v Lidli (ta cokolada Favorina je celkom dobra) - maju tam cokoladove lizatka, tusim 10 ks v baleni - po jednom do balicka, aj rozne ine drobnosti, ktore mozes takto podelit. Balicek zele cukrikov velke balenie a v nom su male saciky.
Decka sa potesia, nech tam najdu cokolvek, kedze miluju sladkosti 😅
Robievame s dalsou mamickou balicky nasim do skoly od prveho rocnika, ale teda rozpocet mame vyssi, lebo sa skladame a dokupuju nam aj dalsie mamicky napr. jedna kupi perniky (take tie klasicke perniky v zltom obale), dalsia horalky, dalsia kinder cokoladky, ina jablka (mandarinky nedavame, lebo su haklive na pomliazdenie) atd. A predtym sme kupovali aj napr. karty Cierny peter, boli po eure v Draciku, inokedy zas nejaky rodic prispel reklamnymi farbickami z prace a podobne.

veronikaszabova
14. nov 2022

@janade u nas maju vzdy dzus, cokoladove lizatko, oriesky, susene ovocie a nejake ovocie.

gypsomilka
14. nov 2022

Ak by som si mohla vybrat tak dzusik mandarinka oriesky mozno keksik. Co by som isto nedala co sme dostavali napr v skolke velmi casto boli hrozne hnusne trubicky dake kukuricne plnene niecim myslim ze to predava lidl par centov,brumik.
Len teda 3€ rozpocet na balicek hmm neviem

tinkavvv
14. nov 2022

Radsej 2-3 kusy ako milion lacnych drobnosti a sladkosti.
Osobne neznasam cukriky a lizatka - v skole mi to pride nebezpecne, zazila som dusenie dietata zabehnutym cukrikom.
Radsej 2 kusy ovocia, nejaky keks/coko, maly 100% dzus.

evica17
14. nov 2022

@janade mandarínky sme mali my, arašidy tie v skupinke nasypane a pár sladkosti (radšej menej, ale nie tie poľské Mikuláše,asi by som dala pernicek a nejakú figúrku prípadne lentilky.

evica17
14. nov 2022

@gypsomilka myslíš tie trubičky značka alaská, také za 15 centov ? Práveže to je parádna sladkosť,ani veľké to není a chuťovo mňam a aj pre celiatikov

gypsomilka
14. nov 2022

@evica17 asi tie. No zamna strasne nieco. My sme to vzdy nechavali v takom kosiku pre ine deti. Kto chcel si to zobral

dupinka
14. nov 2022

rozpočet veľmi nízky. Skús Lindt bonbóny rozdeliť, Manner keksik, Lidl lízatká a celkovo z Lidla tie multipaky ich verzie Twix, Koko a týchto vecí (ak riešiš kvantitu). Prípadne jabĺčko, prípadne nejaké kinder.

lenkakravcova
14. nov 2022

@janade
Tie 2 tyčinky (Milka Tender, kinder tyčinka maxi) = 1€
Potom mandarínka 0,5€
Horalka 0,5€
Slane tyčinky 0,5€
A ešte niečo za 0,5€ napr zvyraznovacka, alebo ozdobné pero.

Ja myslím, že keď dáte také tie najlacnejšie sladkosti a vaic ich, tak to poteší deti menej než tie drahšie sladkosti a menej. Hlavne tie deti zo sociálne slabších rodín. Lebo ti kupujú len tie lacné sladkosti a toto im už veľmi málo krát kúpia (napr tu Milku tender roladku alebo malé balenie Oreo).

lenkakravcova
14. nov 2022

@janade A pre celiatikov alebo niekoho s alergiou baľte prosím balíčky zvlášť ak môžete. Tam stačí fakt aj 2 celiaticke keksíky = také dobré, lebo to je fakt drahé..
Inak tie deti z toho inak nič nemajú, keď dostanú kopu veci, čo nemôžu zjesť.

basska_b
14. nov 2022

Presne, radsej 3 veci, ale kvalitne a hodnotne, ako tona lacnych nekvalitnych veci. Dzusik, mandarinka, jablcko,kinder maxi, coko mikulas, keks nejaky - uplne ideal 👍 a do budgetu sa zmestis

michellemary
14. nov 2022

@gypsomilka u nás vo farnosti by si bola spokojná, presne toto ("dzusik mandarinka oriesky mozno keksik.") tam máme, plus pomaranč a jablko. 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gypsomilka
14. nov 2022

@michellemary no ved podla mna to uplne staci. Take akurat.

majki_ki
14. nov 2022

@janade ja som učiteľka, vždy som nabehla do Lidla a kúpila tam tie veľké balíky ich sladkosti, tak, ako píšu baby hore... Cenovo to bolo absolútne najvýhodnejšie a mali toho ,,viac,,. Ak budeš kupovať ovocie, tak tesne predtým, aby nesplesnivelo

bloger
14. nov 2022

Za mňa mandarínky, oriešky a tak dalej.

evkamotka
14. nov 2022

Zuvacky by som tiez zaradila

janade
autor
15. nov 2022

Ďakujem za všetky rady, pomohli mi. Myslím, že rozpočet je tak akurát, nejak to už vyskladám.

liena111
16. nov 2022

@janade Prepáčte možno sa pýtam ako taká krava ale preco vy ako rodič chystáte Mikulášske balíčky pre syna a jeho spolužiakov do školy? .to máte nejaký dohodu ako rodičia alebo ste sa rozhodli len tak z vlastnej iniciatívy?? Nemyslím to zle. Len ma to zaujíma ☺️☺️lebo doteraz som bola v tom že pani učiteľky alebo škola celkovo nakúpila pre žiakov 😃

janade
autor
17. nov 2022

@liena111 pani učiteľka poprosila niekoho z rodičov,aby to poriešil, tento rok to padlo na mňa. Ona mi dá peniaze z triedneho fondu a ja to nakúpim

liena111
17. nov 2022

@janade ďakujem za odpoveď ☺️ už mi to je jasné. ...tak dúfam dobre vyberiete nejaké maškrty a deti sa potešía ☺️