Čítanka pre druháka je zničená

monci17
5. sep 2024

Ahojte baby,
Syn doniesol dnes citanku je druhak ale je v katastrofalnom stave a to ju mali len 3 ziaci.
Mne to vadi ze to je take znicene je druhak mal by sa este tesit z knih ze ma nove,taketo knihy sme mali v 9.rocniku a nie druhom preboha.
A este vzadu je napisane ze zachovana chapete?
Pridavam fotky

aaadkaaa
5. sep 2024

No zial,lepsia nebude,dotlac sa uz nerobi

anjelicek26
5. sep 2024

Neda sa niekde na bazari zohnat ina? Toto je fakt strasne.

belle_vie
5. sep 2024

Ak ti to tak vadi, kludne mozes objednat rovnaku, aby mal novu. Uvidis, aka zachovala bude o rok po tvojom druhakovi 🙂

franka
5. sep 2024

@monci17 ahoj, ja by som napísala triednej učiteľke či sa nedá vymeniť.

michaela329
5. sep 2024

Tieto sa veľmi rýchlo ničia, môžeš triednu poprosiť o druhú. Ale toto je obvyklý stav u týchto čítaniek.

lukbe
5. sep 2024

Je to mäkká väzba, často je kníh málo a áno zničí sa nosením, používaním. Škola za toto vinná nie je, ak už nemôžu objednať.

7miriam77
5. sep 2024

Súhlasím, táto je fakt dosť zničená, ja mám tretiačku, tiež máme "zdedene" knihy, aj v mäkkom obale, ale takto hrozne nevyzerá ani jedna. Napísala by som triednej a slušne poprosila o výmenu,ak je to možné

jaass
5. sep 2024

@monci17 nech zajtra poprosím ucitelku aby mu vymenila 🙂

ivanakal
5. sep 2024

No mne sa az taka horibilna nezda. Da da z nej citat, da? Kompletne cele texty je vidiet... Vy ju uz dorazite, a potom ju vyradia 😄

viestta
5. sep 2024

Lepene vazby ucebnic sa rozpadaju aj pri opatrnom zaobchadzani, je to dan za to, ze deti nemusia vlacit tazke knihy v klasickej sitej vazbe s tvrdymi doskami.

prasiatko30
5. sep 2024

Tak treba kupit - zial taketo knihy ani po jednom nervoznejsom dietati nepreziju na 100%

bubinko1506
5. sep 2024

Moji su tiez druhaci, zo skoly doniesli presne tuto citanku v rovnakom stave. Ucebnica matematiky a slovenciny su tiez take salatove vydanie. Neriesim. Mojim som aj tak objednala inu citanku, ktora je ako pracovna ucebnica, a viac je v nej podporovany rozvoj citania s porozumenim a praca s textom.

30katrusa40
5. sep 2024

@monci17 ja byť tebou kúpim mu inú ak sa nebude dať vymeniť a túto len odložiť a na konci roka odovzdať . Našla som ju na knihobot https://knihobot.sk/g/4040722/b/8133804?gad_sou...

kate_cs
5. sep 2024

@monci17 mám tento rok druhákov. Mne to bolo strašne ľúto, ale väčšina týchto čítaniek bola v podobnom stave. Neviem čím to je, ale slovenčina vyzerala fajn, niektoré ako nové, ale tieto čítanky… Iné ale bohužiaľ nemáme, mne bolo ľúto, keď som ich rozdávala.

anickaaa6aaa
5. sep 2024

Ak chceš kúp novú. Podľa mňa je stále použiteľná ak je všetko čitateľne a strany nechybaju.

lubmar
5. sep 2024

Taketo dostavali aj moje deti,ale este bonus bol ten,ze na konci roka ziadali skole uhradu za opotrebenie a znicenie.Co ma vzdy dojalo,ze stav ucebnice si na konci roka pisali ziaci sami podla svojho uvazenia,a samozrejne kazdy pisal ze zachovala😁a my ked sme ich dalsi rok dostali,vzdy bolo napisane z predch.roka ze zachovala!!Preto som detom na zaciatku roka vzdy napisala skutocny stav, v akom sme knihy prebrali,a neexistuje,ze by sme platili za znicenie Ale spoluziaci co sa neozvali bezne platili.

andrejka1974
5. sep 2024

Tieto učebnice sú veľmi nekvalitne veľmi sa rýchlo zničia aj keď dávate na ne veľký pozor strany nedržia zlá väzba s tím sa nedá nič urobiť

tykat
5. sep 2024

@monci17 ak sa ti nepodari vymenit tak ziadaj od ucitelky napisat to tej tabulky stav: znicena, rozlepena, listy otrhane, lepena paskou. Lebo na konci roka sa moze stat ze ju zacvakas.

petka1982
5. sep 2024

@monci17 my sme presne túto dostali minulý rok a ešte v horšom stave.tak som mu objednala úplne novú,tých pár eur ma nezabilo.

sisska96
5. sep 2024

Oooooo sú aj horšie knihy. Zlepit, dať na to obal a hotovo

sisaka
5. sep 2024

Ja dám iný pohľad. Kniha vyzerá v poriadku, vyzerá, že text je čitateľný, ak nechýbajú strany tak by som nemala problém.
Môj syn za 11 rokov, čo chodi do školy nedostal nikdy žiadnu učebnicu, žiaden pracovný zošit a už vôbec nie taký krásny farebný, aké robia na Slovensku, nanajvýš dostal okopirovanú čierno-bielu stránku a ak mal šťastie, dala sa celá prečitať.
Bola by som šťastná, keby dostal do ruky akúkoľvek učebnicu, v akomkoľvek stave, kludne by som ju aj zaplatila, nakoľko nie všetky deti sa dokážu naučiť všetko len počúvaním učiva v škole.

amelie2017
5. sep 2024

Ja som vysolila za 6 knih, ziacku knizku a digitalnu licenciu pre druhacku 263€. Pre 3 rocneho skolkara za material a dogitalnu licenciu 200€. Na konci roka budu vyzerat tie knihy rovnako. Radsej by som ich dostala zadarmo, aj ked polepene.
Aj ked teda, ako zachovalu by som ju neoznacila.

skolara
6. sep 2024

To fakt? Máš fakt problémy. Kúp mu novú a máš pokoj. ( veľa šťastia s hľadaním) Teraz ideš otravovať pani učiteľku s blbosťou. Vieš, ona ma na starosti len tvojho syna a jeho čítanku. Inak je to presne tak ako ti hore niekto písal, že dotlač týchto čítaniek sa už nerobí.

skolara
6. sep 2024

https://knihobot.sk/g/4040722/b/8133804?gad_sou...

Pre 7 eur…. 🫣 Kúp mi inú, ked toto nie je pre tvojho syna dost dobra …..

kaciato
6. sep 2024

@skolara však? Ze na takúto hovadinu ma niekto čas to vešať na net s fotkami🤦 máme sa na ňu poskladať alebo nechápem pointu tohto príspevku ...čítanka pre druhaka je asi jedna z najviac používaných kníh keďže sú to papierové väzby a deti to neustále neustále otvárajú a zatvárajú sa tomu vôbec nečudujem ja sa vôbec nečudujem že MK má také renomé keď sa tu riešia takéto p***viny.

monci17
autor
6. sep 2024

@kaciato ty si aka mudraa naco to vobec citas a odpovedas na to?

monci17
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
6. sep 2024

Monci17 uz nie je na koniku 😀

simca06022011
6. sep 2024

Zbytocne ju hejtujete, moje dieta nikdy takuto knihu s rozsrtapkanymi stranami a doriadenu neprinieslo. Ak by na konci roka sa takato vratila vyradila by sa. Ked sa kniha rozpadne, da sa pekne zlepit a nie cakat, kym sa viac poskodi.
A ano makke vazby su citlivejsie, ale strany sa rozpadaju najma z toho ked sa tie knihy prehynaju po otvoreni.. a to som nie jedneho rodica videla zo zvyku robit :DDD

livuska124
6. sep 2024

Baby, to ozaj ideme toto považovať za štandard? A že má byť rada, že sa z nej dá čítať? Že vidieť text? Veď vzhľad tej učebnice by ma ako dieťa úplne demotivoval 😀
Ja rozumiem finančnej situácii v školstve, chápem, že funkčnosť učebnice je naďalej zachovalá, ale táto vyzerá naozaj otrasne. Aj dcéra je druháčka, dostala učebnice, čo malo pred ňou už 4-5-6 detí, ale ani jedna nevyzerá tak zničene ako táto tu.