Ahojte chodia vaše deti na cirkevnú základnú školu? Ako to tam funguje reálne s náboženstvom, modlenim, omsami...???
Totiž u nás otvorili novú školu mali by sme to kúsok, veľa pozitívnych učebných plusov má oproti našej terajšej škole kde nieje nič....
Ale nie sme veriaci ani deti nejak ani nevedia čo je kostol a modlenie Boh ...
Prijali by ich bez problémov. Len neviem ja neverím že Boh existuje ale mám aj birmovku (babka na tom trvala) manžel ten nič..
Nejako sa neviem rozhodnúť....
Ďakujem za komentáre 👌
@veronikavaneska chodila som na cirkevne 8 ročné gymnazium. Modlili sme sa kratko rano a na konci poslednej hodiny, ked bol nejaky sviatok, mali sme omsu v kaplnke. Raz za cas duchovna obdnova. Na zaciatku roka a na konci omsa v kostole. Nabozenstvo normalne ako predmet.
ja by som nedávala. ak nechodia deti do kostola, nevediete ich ku viere, bude to pre nich len záťaž...
ja som chodila, ale len kvoli tomu, lebo našu ZS zrušili, cirkevnači vysudili naspät svoju budovu a natrepali sa tam, tak som tam ostala, lebo som to mala blizko. Bola som tak od 5-9 triedy, ďakujem krasne, ale za mna nie. Ako soplavé dieťa 11 ročné som si dala tričko na ramienka a dostala som pokarhanie od riaditelky a mala som natlčene do hlavy, ze sa spravam ako prostitútka, citujem "ako žena ľahkých mravov". Kazde rano modlenie a kazde poobedie modlenie, co ma nezabilo ale necitim z toho žiadny osoh. Nechty nam kontrolovali, ani len priesvitny lak som nemohla mať, ked suknu tak kusok nad lytkami. Kazdy 1. piatok v mesiaci omša a do kazdeho predmetu zamiešali samozrejme cirkev. Takze nie. za mna nie.
@veronikavaneska Za mna nie. Nie je to sekta, ale cirkevna katolicka skola je nasiaknuta vierou na kazdom rohu. To je fajn, ak je dieta z veriacej rodiny. Inak sa tam citi sklucene.
@veronikavaneska Urcite neodporucam krestansku skolu tvojim detom. Kedze neveris v existenciu Boha, potom neveris ani v existenciu diabla a jeho zloby v tomto svete. Tvoje deti vedies k tomu, ze Boh neexistuje, a kde neexistuje Boh tam ani hriech neexistuje. Mozno si sa nieco naucila na tu brimovku, ale tvoje deti nevedia co je to hriech-ze je to vedome a dobrovolne prestupenie Bozieho prikazu a nevedia ani co su to Bozie prikazania - nepoznaju 10 Bozich prikazani a asi ani ty. Pre teba a tvoje deti su tu len zakony statu a mozno nejake nepisane spolocenske pravidla, ktore sa porusuju, ked sa nikto nepozera, vid vsetky nase aktualne spolocenske kauzy tam sa nikto na tych co rozkradali nas stat nepozeral a v Boha neverili, tak preco by to nerobili? Pre teba a tvoje deti nie je tu Boh, ktory existuje a vidi vsetko co clovenk robi aj v skrytosti. Preto bude lepsie ked tvoje deti budu v spolocnosti seberovnych a nebudu obmedzovane niekym, kto ich vidi aj ked sa ty na ne nepozeras - a preco by mali? Ved ako pises Boh neexistuje. Urcite sa v buducnosti este nad tym aspon raz zamyslis ked budes zufala a v placi, lebo Boh nedal Bozie prikazania, aby obmedzoval, ale aby bol clovek stastny a nezil v spolocnosti kde su vrazdy, znasilnenia, rozpadnute manzelstva, kde stary ci chory clovek uz nema ziadnu hodnotu a je zatazou. To samozrejme nechce prijat kazdy a cakam, ze si taki sa zacnu tu ozyvat.. 😉
@veronikavaneska ja som chodila (veriaca rodina, ale nepraktizujúca) a nedala by som dieťa. Nie je to sekta, teda nebudú jej celý čas tlcť do hlavy Boha proti jej vôli, ale aj tak povinné náboženstvo, modlenie, omše v prikázané cirkevné sviatky, možno názory silno veriacich učiteľov čo budú chcieť zúročiť že sú na cirkevnej škole to všetko nemusí byť príjemné a prirodzené niekomu kto neverí vôbec a nie je k tomu vôbec doma vychovávaný.