Ahojte, chcem sa opytat, ake mate skusenosti s uvedenou skolou, ste mamicky spokojne? Dakujem
@sardinka335 Bol problem s prijatim? Robia sa aj nejake testy? Vela deti je v triede? A co ucitelia? Neprehanaju to s nabozenstvom a modlenim? dakujem
@misicka1980 nebol problém s prijatím, testy sa tam nerobia - dieťa ide bezne na zápis do 1. ročníka. Deti je v treide cca 20 plus minus. AK chceš dať dieťa na cirkevnu školu tak je fajn mat k tomu aspon zakladny vztah...deti sa modlia pred začatim vyučovania, po vyučovaní...chodi sa na omše na kazdy sviatok - ciže škola tym zije. Takze neviem..pre niekoho ok, pre niekoho ,,prehananie,,. Nabozenstvo je 2x týždenne v 1ročníku.
My sme spokojni tiez.
Maly je prvacik, chodia tam aj neveriaci, kedze to je statna skola.
Neprehanaju to s nabozenstvom, tak akrat, sa tesim, ze sa maly naucil modlit, kedze sebe som to vycitala, ze som ho nenaucila..
Nemenila by som, kedze sa tam rozvija aj duchovny rozmer, nie iba vykonnostny 😉
Nie sme ortodoxni krestania inak, verime v Boha, ale do kostola nechodime, aj ked to chceme v buducnosti zmenit, aspon tie nedele a sviatky 🙂
...a s prijatim nebol problem, klasicky pohovor s dietatom, tj zaspievat pesnicku, vymenovat dni v tyzdni, nieco nakreslit, adresu bydliska atd..
Inak Vincent de Paul vysiel v monitoringu ako jedna z najlepsich zakl. skol v BA.
Radsej nech ho ucia krestania ako nejaka psycho ucitelka, co je scopna fixkou napisat na krk dietatu "debil" za to ze to dieta casto hovorilo, tak aj taketo sa stava, napr. v Ruzinovskej zakl. Info mam z modreho kona :-/
@sardinka335 a ta skola be aj za nejaky poplatok-skolne?
Dakujem
@evika80
@siska53 nie, neni tam ziadne školne...
@evika80 vdaka za info, aj my sme katolici a do kostola obcas chodime. Som rada, ze skola je dobra. Zapisem dcerku tam. A kolko ich je v triede? Aj kruzky?
@misicka1980 skola uzko spolupracuje so zuš sv. cecilie - ich učitelia si chodia deti brat na hodiny do škd...prvy druhy ročník. je tam angličtina Class, tanečna, modelarsky...
@misicka1980 je tam 20 ziakov v triede a moj maly chodi na Zakladnu umelecku skolu sv. Cecilie na vytvarnu, tieto skoly spolupracuju spolu, ucitelky ich bravaju, aj ich donesu spat do skoly, takze super, teraz zacina aj na spev chodit 🙂 Okrem toho v ramci skoly je jeden kruzok zadarmo, moj chodi na floorball (ci ako sa to pise), ten sa deje tam v telocvicni 😉
@sardinka335 Dakujem za info
@evika80 Dakujem, teraz som na 100%. rozhodnuta, ze ju tam zapisrm.
@misicka1980 Drzim palce. A ktora skola je vasa spadovka? Lebo my sme patrili do Ruzinovskej, tam sme nechceli, tak sme skusali najprv Drienovu, tam je samozrejme pretlak, potom sme studovali, ktora skola mala dobre vysledky za minuly rok, tj kolko studentov sa dostalo na stredne a vysoke skoly, plus ako dopadli maturity, kedze Vincent de Paul je spojena skola, uz aj s gymnaziom, no a vysla velmi dobre, oproti Ruzinovskej, ti skoncili niekde na sponku :-/ Takze sem nas zobrali len tak tak, kedze som prisla na poslednu chvilu, jeden chlapcek nenastupil, tak nam hned volali, ze nas beru a som rada 🙂
@evika80 Nasa spadovka je Nevadzova, aleba tu skolu som nic dobre nepocula. A mozem ist na zapis do viacerych skol?
@evika80 a plati sa skolne? ci zle tomu chapem?
@misicka1980 jaaj pardon, neplati sa skolne, ja som si to pomylila s klubom (druzina) 12€ mesacne 🙂 Ale tak kupujeme skolske pomocky, zosity obaly, vsetko... Dobrovolny prispevok do Obcanskeho druzenia je 50€, za to sa toho roku robili plastove okna, atd..
@evika80 dakujem
pokial dobre viem, je tam siroky vyber jazykov a celkom dost aktivit deti po skole...
@sardinka335
@evika80 dakujem vam!
@sardinka335 mam este otazocku ohladom skoly, prvy den nastupu bude aj omsa? Dcerku zobrali a prisiel len papier, ze 7.45 mame byt v skole. tak aby som sa vedela nachystat a mensej zabezpecit opatrovatelku. Dakujem
@misicka1980 zvykne byt omša s pozehnávaním školskych tašiek...
@misicka1980 ano som spokojna...neviem čo konkretne ta zaujima. 🙂