Dnes prišiel znameho syn zo skoly že mu v skole rozbili mobil, viac info budem vedieť keď sa snim doma porozprava bojím sa aby tam nebola nejaka sikana v skole, pred 2 mesiacmi prišiel o mamu
@petatrubicka záleží od okolností, mohlo sa stať, že doňho spolužiak narazil omylom a vypadol mu z ruky, mohlo ísť o úmyselné rozbitie - šikanu. V tom prípade by som riešila primárne šikanu ale na druhej strane, mobil počas školy má byť v taške, áno, ale je to tak. Áno, ide o bezpečnosť ale ktorý rodič bude decku volať počas školy? Žiaden, maximálne dieťa zavolá pred a po škole, že je v poriadku dokonca aj ked dieťaťu príde zle v škole tak to rieši s triedou a nezavolá len mami, oci príď po mňa a dovi-dopo škola idem domov. Moje dieťa keby s tým prišlo domov v prvom rade by som si s ním vyriešila načo malo ho v ruke, počas vyučovanie mu je na nič, prestávky sú 10min., čo sa dá prežiť aj bez neho a jedna na desiatu 15-20min. takže nie je potrebné ho mať v druhom rade ako som už na začiatku písala ten úmysel, či to bolo omylom alebo cielené - šikana riešila by som to ďalej so školou.
U nas bol mobil v skole na vlastne riziko. Takze by si nevyriesila nic. Ani poistenie sa na poskodenie alebo stratu mobilu v skole nevztahovalo.
v prvom rade zistiť v skolskom poriadku, ci mozu deti mat v skole mobil.... lebo nase deti nemozu mat zapnuty ani ho vyberat z tasky. keď odchadzaju zo skoly uz mozu.
ak im ho niekto ukradne, nie je to vina skoly, poistka sa nato nevztahuje....
je super, ze mu chces pomoct 👍 pozrite skolsky poriadok a zistite od mladeho co sa stalo
@petatrubicka koľko má dieťa rokov? Sú tam nejaké náznaky že by bol sikanovany? Deti sa mohli aj len blaznit, naháňať (dupľom po prázdninách Sú ako z divých vajec) a neúmyselne rozbiť mobil.
chapem, ze ta to trapi, vidno, ze ti na nom zalezi. ale hned mi napadla po precitani otazka, ze preco mal mobil v skole, ze kolko ma rokov?
@petatrubicka no u nas by som sa mohla aj na hlavu postavit a nevyriesim nic,mobil maju v skole zakazany,nielen pouzivat ale aj doniest do skoly. Ten zvysok nech riesi otec v skole,co ty s tym. Ale pekne ze si nam to oznamila😅
U nás bola šikana tiež spojená s úmrtím matky. Synovej spolužiačke zomrela mama. Kamarátka ju v škole objala, a odvtedy boli prezývane lesby. Postupne sa to zhoršovalo. Vyvrcholilo to útokom na školské pomôcky. Prišlo sa na to po pol roku, vlastne tým incidentom. Dovtedy to boli skôr slovné útoky. Nikto, ani ucitelky si nič nevšimli. Smutné
@petatrubicka ako prepáč, ale nech to v prvom rade rieši tvoj známy, ak je to jeho syn.