Caute, mali vase deti v prvej triede chlapa ucitela ? Nas maly bude mat ucitela a neviem ci sa mam tesit alebo obavat.... Dedinske chyry o nom su take neutralne, niekto chvali, ini vravia nic moc...
Ak ma niekto takuto skusenost, dakujem za postrehy a infosky 😉
@makimakimaki Zkušenost nemám, ale já bych osobně byla ráda. Učitelek si ještě užije, stejně je přeučitelkováno 🙂 A jinak stejně záleží člověk od člověka. Určitě bych se nebála jen proto, že je to chlap. Držím palce, ať se malému ve škole líbí 🙂
no, hlavne, ze dedinske chyry nie su negativne, nie 😉 Obavala by som sa az v tom pripade. Ved si ho okuknes v prvy den a uvidis. Nevidim problem v tom, ze je chlap. To je jedno, ci zena, ci chlap, hlavne, aby bol normalny.
a coho by si sa mala bat? sak hadam nezere male deti🙂) skolu musi mat vystudovanu taku istu ako zeny ucitelky, diplom zadarmo mu nikto nedal.a bat sa, ze neprebali a nenakrmi sa hadam u prvacikov uz bat netreba🙂
@makimakimaki Radsej dobry ucitel, ako zla ucitelka, nie? 🙂 Odhod predsudky, podla mna su muzi ucitelia castokrat lepsi, nez ucitelky. Aj tak s tym vela nenarobis a riesit veci mozes, az budu problemy. Mozno budes este prijemne prekvapena.
@makimakimaki určite by som sa toho nebála, je to síce ojedinelé, ale nie vylúčené, ten človek vyštudoval školu tak, ako aj ženy učiteľky, takže to, že je chlap nijako neovplyvňuje kvalitu jeho vyučovania. Práve naopak ja si myslím, že ako chlap vnesie do vyučovania nový rozmer, iný pohľad ako je ten ženský.
Ja učím na prvom stupni a síce momentálne nemáme mužského kolegu, ešte počas štúdia na VŠ sme mali spolužiaka, zažila som s ním pár vyučovacích hodín a poviem vám, deti ho milovali a on ich i svoju prácu tiež.
Každopádne záleží to od človeka nie od pohlavia, či je dotyčný dobrý učiteľ, držím palce, aby sa Vášmu malému v škole páčilo a aby sa mu darilo zvládať všetky úskalia tohto preňho na teraz nového "školského" života 🙂
Mimochodom "kedysi dávno" boli učitelia prevažne muži 🙂
Aby si nebola prekvapena, ze ho deti budu mat radšej ako zenu 🙂
Ja mam deti jeste male, ale ja sama jsem mela v 1. nebo 2. tride ucitele a byl super, rozhodne nejlepsi z personalu, co jsme na 1.stupni zazili, bohuzel nas ucil jen pul roku, pak se odstehoval.
@makimakimaki moju neter ucil ucitel v prvej triede (minuly rok bola prvacka) nebol to vsak triedny ucitel ale ucil ich len nabozenstvo, (nebol to knaz ani nic podobne) no ako dieta kt. sa musi naucit rezimu ked nastupi do skoly, bola roztatarena, nepocuvna, neobsedna...saskovala hned na prvej hodine s nim ked vosiel do triedy kde sa prezehnavala dookola 😀 a modlila dookola a klanala :D spolu zo spoluziackami....buchol po stole ale taku, ze sa skoro rosipal 😀 😀 😀 a skrykol co saskuju a okamzite ticho!!! Nasa mala sedela samozrejme v prvej lavici pred katedrou, naco sa okamzite spamatala a odvtedy si nedovolila :D V meste ked sme ho stretli tak uteka oproti neho a krici mu paaaaan ucitel, paaaan ucitel, dobrý den to som ja 😀 , hodi sa nanho a obýjme ako by bol nasa rodina 😀a on sa iba usmieva a usmieva (mladý sympatak) takze z mojej strany ma vacsi respekt chlap pre deti kt. sa len ucia systemu v skole ako jej triedna ucitelka...
ja ako ucitelka,by som bola velmi rada 🙂 chlapi ucitelia maju iny pohlad,su normalnejsi 🙂 nechcem urazit ucitelky,ale povedzme si,ze niektore su riadne ši-ši 😀
Moja dcéra mala prvé 4 ročníky na ZŠ učiteľa a bol to ten najlepší učiteľ na svete. Deti ho milovali, ale zároveň ho rešpektovali a nedali na neho dopustiť. Moju dcéru volal pijavica, pretože ho stále objímala. 😀
ja ak by som mala syna a siel by do skoly a mal by hned v prvej triede ucitela, jasala by som od radosti...moze to posilnit celkove vnimanie autority u dietata. A dnesna doba je kruto poznacena tym, ze oteckovia casto musia robit od nevidim do nevidim, aby uzivili rodinu a dieta nema muzsky vzor v takej kvantite a kvalite, ako by malo...ja by som to len uvitala.
@makimakimaki síce to bolo 30 rokov dozadu, ale aj ja som mala v 1.ročníku učiteľa... nebolo by nič na tom, že je chlap, ale bola to doba, kedy nás bežne mlátil... jedno dieťa dačo urobilo a dostala po rukách palicou celá trieda... a desne bonzoval rodičom aj to, čo nebola pravda... boli sme radi, keď šiel na operáciu a dostali sme inú učiteľku...
@makimakimaki ja by som bola na tvojom mieste rada. Ucitelov (chlapskych vzorov) je dnes malo.. 😉
@makimakimaki A proc obavy? Zalezi na kontretnim cloveku, jenom podle pohlavi tezko rict preci.
@makimakimaki ja som mala kolegu učiteľa v materskej škole ... a bolo to fajn ... mal taký iný rešpekt u deciek ako "my učiteľky" ... aj syna bude od septembra učiť v 3.tiede chlap 🙂
@makimakimaki trochu nechapu ty obavy, chlapu mezi uciteli je malo a je to skoda, je to pro ty prcky dobra autorita 😉
@makimakimaki v dnesnej situacii sa clovek stane ucitelom, len ak to naozaj citi ako svoje poslanie a bavi ho to, o t
@makimakimaki .... o to viac, ak je to muz, Myslim, ze to je dobre znamenie 🙂 Mna by to potesilo.
@makimakimaki Vůbec bych se nebála. Záleží jen na tom učiteli, jestli má to učitelství "v krvi". Naopak bych možná byla radši. Protože chlapi většinou neřeší takové békoviny, jako ženský. I když neříkam, že ženský, jako učitelky, nejsou výborný. Fakt záleží jen na člověku. Ne jestli je to on nebo ona. Ať se malému ve škole líbí a pan učitel ať je takový, že bude umět zaujmout a vzbudit v dětech zájem o vědění a zvědavost! 🙂
neboj sa ucitel ma svoju autoritu a ver tomu ze deti ho budu mat najradsj ako pani ucitelku oni v nom vidia svoj vzor, moje deti su starsie jeden je 7 a druhy 9 a obaja maju panov ucitelov a chvalia si ich 7 ho ma od 5 triedy a je jediny ucitel na skole 9 od 8 tam je ich viacej a ver tomu ze mna to tesi velmi tiez 🙂 🙂 🙂
a proč ne? většinou bývají páni učitelé velmi oblíbení..navíc pokud to není přímo starý chlap, tak je to chlap věčná hračička...moje neteř má ve škole ředitele kolme 40 a milujího holky od druhé do deváté.-)))))))))))a maminky už od první.-)))
Ja mam jedneho kamarata ucitela na 1. stupni a myslim ze sa mu to velmi hodi. 😉
Kdyz je to chlap a sam si to vybral, tak ho to musi zakonite hodne bavit, ne? To by mi jako matce stacilo, mozna bych ucitele i preferovala 😉
Jeej,aj ja som mala ucitela ako mala a bol najlepsi zo vsetkych..ferovy..je to uz 30rokov,uz neuci,no nepoznam dieta,ktore by na neho v zlom spominalo..nemas sa coho bat..😉
moja sestra mala od prvého po štvrtý ročnik za triedneho chlapa učiteľa....mladý chalanisko, skvelý prístup, decka ho mali radi, hral sa s nimi,čítaval im rozprávky......a mal vždy plnú učast na rodičovskom, lebo mamičky sa predbiehali akoby šli na rande....fakt bol fešak 😉 tak sa fintili a spolupracovali ostošesť 😀
@makimakimaki este ma napadlo ,mozno si niekedy citala blogy uz byvaleho ucitela Davida Kralika. Takeho ucitela by som pre nasu slecnu brala vsetkymi desiatimi🙂
je jedno ci je ucitel alebo ucitelka dolezite je aky budem mat pristup k detickam....poznam ela uciteliek ktorym y som diplom zobrala hned lebo demotivuju deti uz od prveho dna v skole....kamaratka mala pre syna ucitela a velmi mu to prospelo...len cas ukaze ale ja by som ho neodsudzovala....stale je to pedagog ktory musi mat hlavne vztah k detom a je jedno ci je to muz alebo zena....pre mna by bolo dolezite co moje dieta nauci a ako sa k nemu sprava nie to ci je to prave zena alebo muz...
U nás je tiež chlap - učiteľ na 1. stupni a je to jeden z najobľúbenejších učiteľov 😀 Je super, keď v škole ,,učiteľujú" aj chlapi.
Chlap ucitel? A proc ne? 😉 Mne to prijde fajn 😉
No v kazdom pripade je to nezvyčajné 🙂 ale ved to je učiteľ nie aupairka. A na dedine sa toho nahovori... Mas syna,ten s nim problém určite nebude mať,to uz skor diecatka sa chcú mojkat este aj v skole s ycitelkami a stiskat.