Centrum pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie

denca76
26. sep 2016

Dobrý deň,chcela by som sa popýtať mamičiek že ako to prebieha
v centru pedagog.a psych.poradne a prevencie ?
Mam tam isť na vyšetrenie zo synom lebo písanie diktátov su prenho nočna mora :(
nevie davať mäkčene ani bodky ,dlžne a v škole mi bolo povedane čim skôr tim lepšie .
Chcem vedieť ako to tam funguje a čo ma tam zo synom čaka .
Ak mate skúsenosti prosím napíšte dakujem

renata9
26. sep 2016

ahoj,ja som bola so synom na ppp tiež kvôli diktátom a celkovo zaostávaniu v škole......................je to tam úplne v pohode,zoberú si ho do jednej miestnosti,budú mu dávať rôzne úlohy atd...........................nám vystavili papier ,že je dysortofrafik a troškou aj dyslektik a v škole bol na základe toho papiera zaradený medzi integrované deti...............nepísal diktáty ale dostal nejakú náhradnú úlohu atd........................teraz je šiestak a stále je medzi integrovanými detmi
neboj,tá ppp mu len pomôže

denca76
autor
26. sep 2016

@renata9 Ďakujem

standusina
26. sep 2016

@denca76 dobre ti povedali. Cim skor tym lepsie. Aj jemu sa bude lahsie chodit do skoly pretoze bude mat nejake ulavy aj na slovencine a budu sa mu ucitelia trosku viacej venovat

denca76
autor
3. okt 2016

@renata9 ja som si volala do NZ a že musim čakať a dnes som opäť volala že čo a ako a že musim počkať 2 týždne ak nie viac :( alebo čakať či niekto nevypadne

denca76
autor
3. okt 2016

@standusina však som aj hned ako mi to povedali v škole ,ale asi tam maju vela detičiek a musíme len čakať :(

renata9
3. okt 2016

@denca76 u nás to funguje tak,že sa musíme objednať a tiež to tuším trvalo necelý mesiac,kým sme dostali termín

pera
3. okt 2016

ja štátnu ppp v našom meste obchádzam z daleka, chodíme do súkromného centra už roky a sme spokojní s kvalitou aj pochopením, aj s diagnostikou a psychologa tiež súkromného, síce sa u nich platí no výsledky sú neporovnateľné 🙂

denca76
autor
3. okt 2016

@pera ja som si volala aj do ineho a tam mi dali už na utorok termín 🙂 tak uvidim čo a ako 🙂

pera
3. okt 2016

@denca76 tak fajn nech vám to dobre dopadne

80janulka
3. okt 2016

Aj ja som bola so synom v CPPPaP. Tiež nás objednali asi za mesiac a prebiehalo to tak isto ako písala renata9. Synovi však nenavrhli integráciu ale len individuálny prístup. Čiže, učí sa normálne podľa plánu s ostatnými, len majú brať ohľad na jeho problém s rečou a vyjadrovaním. My sme tam však nešli kvôli nejakým úľavám, ale najmä aby nám poradili ako ten problém zvládnuť, ako mám synovi pomôcť pri príprave na vyučko a pod. Dme spokojní, syn sa návštevami tam dosť zlepšil, je taký sebavedomejší, viac si dôveruje.

denca76
autor
3. okt 2016

@pera dakujem

standusina
7. nov 2016

@denca76 aha tak to potom chapem a aj ste nejako pokrocili? Uz ste tam boli na to vysetreni ci este stale len cakate?

denca76
autor
7. nov 2016

@standusina pokročili povedali že je nadpriemerny a že to je kôli tomu že nerozpraval do 4 rokoch ,ale poslali nas ešte do dyslektického centra do Nitry tak na prvom sedeny nestihala tak ideme zase zajtra tak som zvedava čo tam povedia

standusina
29. nov 2016

@denca76 hej to kvoli tomu moze byt ze ked dieta nerozprava tak je nadpriemerny? To som nevedela. Ako pozeram na datum a to ze som tu zase nemohla byt castejsie to uz mate aj obehane, ze?

denca76
autor
30. nov 2016

@standusina ahoj áno už to mame aj nam správa prišla pre školu takže mame to čierne na bielom aj mne to prišlo že to je moc rýchlo ale davali nam termíny hned ako niekto vypadol tak sme mali obrovske štastie lebo sme mali termín až na konci januara ale vypadlo dieťa..
A neviem či to je tým že nerozprával ale ma v správe že je až vysoko nadpriemerný .

standusina
4. jan 2017

@denca76 je ale dobre ze to uz mate aj potvrdene a je to fakt zaujimave. Super ze ste mali take stasticko🙂 Tak prajem nech sa mu dari a aj celej vasej rodinke🙂

denca76
autor
4. jan 2017

@standusina aj ja som moc rada že to išlo tak rýchlo lebo kamošky v BA mi hovorili že stale čakaju a to skôr mali termíny .
Asi sme mali štastie 🙂
a prajem tiež všetko dobre a nech sa darí

standusina
13. jan 2017

@denca76 to ste museli mat naozaj stastie, lebo viem aj ja ze na taketo vysetrenia sa caka dlhsi cas. Ale tak ty mozes byt fakt len rada🙂 Dakujem, si zlata🙂

janocka1
13. jan 2017

dievcata, to vazne su v cppp take dlhe cakacie doby?, objedna ala som dceru vcera a termin by bol v marci (s odretymi usami by sa mozno dalo vo februari).., planujeme odklad, resp.pripravku a do aprila (zapisy), potrebujem spravu, keby som sa "zobudila" neskor, tak mam asi smolu

x_shushu_x
25. feb 2017

@janocka1 my sme mali v skolke depistáž a uz v januari mi vravela, ze si mam hned volat aby bolo miesto, testy sa robia od marca do mája.... a prečo dávate odklad? resp. prípravku?.....my chceme ist skor, takze si musíme prejst velkymi testami.....

janocka1
3. mar 2017

@x_shushu_x dcerka ma logopedicky problem + vd, preto odklad, zvazujeme medzi pripravkou a este rokom skolky (keby clovek vedel, cim neublizi..), cas do terminu testov cppp (marec) a odkladu zs (april) sa nam krati.., samozrejme, ze vsetko bude zavisiet od spravy (aj ked uz teraz vieme, kde ma rezervy)

x_shushu_x
3. mar 2017

@janocka1 no to ano....aj ja som rozmyslala nad pripravkou - len tu u nas je v dost divnych lokalitách :/.....tak drzim palce..

sonakrajcikova
4. apr 2022

@janocka1 nie nemala by si smolu vyšetrenia školskej zrelosti sa robia preto tak na tesno so zápisom aby dieťa malo šancu dozrieť...aj par mesiacov tam spraví veľa u tak malých detí...niektoré dokonca testujú aj v lete cez prázdniny pred nástupom ak je tam nejaká pochybnosť ci odporučiť školu alebo nie...

ciarka
24. aug 2023

@80janulka Dobrý deň a môžem sa Vás spýtať,kde ste boli v CPPP?