Rada by som vedela na co sa mam pripravit,ako dlho to trva,ci mozem byt s dcerou v miestnosti alebo ma poslu von pocas vysetrenia, ci mi hned oznamia vysledky,co tam bude dcera robit...ma takmer 11 rokov,ideme tam z vlastnej iniciativy,dcera ma poruchu pozornosti diagnostikovanu pred dvoma rokmi,uci sa dobre,so slovencinou ma ale velke problemy. Velmi pekne dakujem vsetkym za odpovede🙂.
@lunnita ci nema niektore z dys-dysgrafiu,dysortografiu...my mame posudok od psychologa,kde jej vyslo iq v pasme mierneho nadpriemeru,od psych.mame hyperkineticka porucha. Ona je sikovna,co sa tyka predmetov ako geografia,dejepis,biologia,este aj z matiky to celkom vytiahne,ale slovencina horor. Dava dlzne aj tam kde nemaju byt,alebo naopak,neda ich tam kde maju byt, makcene zabuda,dlzne nedotahuje,vyzeraju ako bodky,pismena taktiez nedotahuje,z a urobi u alebo o,myli si p a t, b a h,k a h,pismo je neuhladne,same skrabanice,zabuda cele slova pri diktate napisat,nedajboze jej dat odpisat nejaky text...totalne zle...no a tvrde makke i,ona to zvacsej casti chape,slovne mi aj vysvetli preco tam je makke,inde tvrde,sem tam sa pomyli,ale ked ma tie slova napisat tak vsetky i naopak,vobec ju to netrkne akoby,v utorok sme pisali diktat,opravovala aj chyby,vuackrat to prepisala aby to bolo spravne,no na druhy den v skole trojka z toho isteho... preto v podstate potrebujeme len vediet ci ma nejake dys,aby som ju zbytocne nestresovala,ak na to nema z tohto dovodu..
tie testy bude robit pravdepodobne specialny pedagog. dlzka zavisi od vydrze dietata. da sa to zvladnut za jedno sedenie - cca.60min. niekedy sa to ale musi rozdelit na dve stretnutia -ked dieta nevydrzi.
Máme doma menší problém.Syn nastúpil tento september do prvej triedy. Prvé 2 dni boli úplne v pohode. Potom nám pani učiteľka povedala že na štvrtej a piatej hodine vyrušuje a rozptyluje deti. Dávali tomu príčinu že je unavení, tak šiel k školskej psychologičke. Bolo nám povedané že sa to určite časom zlepší a že mali na škole aj horších. Po víkende, teda vlastne hned v pondelok odvrával iným vyučujúcim a nebral ich na vedomie. Tak znovu nám bolo dohovorené že mu máme vysvetliť aby poslúchal aj iných učiteľov. Cez prestávky sa začal byť s chlapcami. Tentoraz nám povedali že mu dávajú ešte mesiac čas. Na druhý deň to už pravda nebola, zavolali ma do školy hned po prvej hodine, že odvrával na prvej hodine a rozrušil celú triedu. U školskej psychologičky som bola asi 40min a povedala že ho budú musieť vrátiť naspäť do škôlky. To bol pre mna šok, nakoľko nemá vôbec problém s učením a písaním domácich úloh. Tak mi vypísala žiadosť do psychologickej poradne.Bolo mi ešte povedané že je nezrelí. Ale nám sa to nezdá, nakoľko je veľmi bystrý.Mám rád logické hry, futbal, bycikel, korčule.. Vlastne problém je asi v tom že stačí ked ho niekto vyprovokuje,alebo sa začne niekto s triedy oplašovať robí to isté. Vôbec neviem ako máme ďalej pokračovať.Sedenie u psychologičky v poradni máme 24.9. Ďakujem za odpovede.
ahoj, moja dcera ma tiez dyslexiu a dysgrafiu... na prvych testoch sa so mnou psychologicka rozpravala asi 45 min. a mala bola s nou sama hodinu...teraz isla sama na testy, a ja pridem len po vysledny papier.... cize moja dcera tam chodi sama, ma 12 rokov
my sme boli u psychologičky dva krát po 1hodine, tiež obom mojim vyšlo nadpriemer a u špeciálnej boli 2*dve hodky /ja som si zatial odbehla na nákup/ a po výsledky som si išla sama a bola som tam cca pol hodku, jeden má dyslexiu a jeden dysortografiu 😉
Tak aj my mame ist na vyšetrenie mala nastupila do prvej triedy a je vraj dosť hrava a časo na hodinach plače,je dost pomala učitelka navruje vratit ju do školky malej sa v škole pači anii s ulohami nemame problem tak som sama zvedava ko to dopadne zatial termin nemame
Najskor sa popyta teba a pak s dcerou sama , rodic by ju rozrusoval
Zajtra ideme naa vyšetrenie som zvedava ako to dopadne budu jej robit aj testy na školsku zrelosť
Prosim a ako sa vola ta institucia kde ste boli na tom vysetreni? Myslim, ze syn ma tiez poruchu ucenia a neviem kde ho dat vysetrit aku presne. Dakujem
@hausknechtova
@stanka26 dobry den,prosim vas ako dopadli vysetrenia?
@laurika25 Tak my sme sa museli vatit do školky dcera ma ADHD mame dysgrafiu a dyslexiu mala je integrovana a ma individualny plan školu zatial zvladame
@hausknechtova dakujem..prosim vas a ked vam robili tie testy skolskej zrelosti v predskolskej triede,tak vtedy boli vysledky ok..a v skolke bola tiez ok?
@laurika25 nam sa vela krat stalo ze detom robili testy sk. zrelosti v skolke tvrdili ze boli deti ok a potom v skole skratka neboli... urcite je mensie zlo vratit dieta do skolky teraz alebo nechat opakovat prvy rocnik nez sa trapit s dietatom celu skolsku dochadzku... deti to zvladnu tak ako to zvladnu ich rodicia🙂
@laurika25 nam nerobili testy školskej zrelosti v školke ani s nou žiaden problem nebol len ked nastupila do školy tak sa učitelka stažovala že je nepozorna zo začiatku som si myslela že prehana lebo mala mala školurada aj ulohy si vždy lahko urobila no potom som navtivila psychologičku a povedala že mala je sice šikovna no ma problemy s pozornostou .Tak sme sa vratili do školky bolo to kopec vybavovačiek a behania a v septembry minuleho roka sme nastupili do školy ale už s ulavami nakolko mame ADHD a normalne školu by nezvladla.Teraz sme už druhaci a okrem čitania a pisania to je slabe je to v pohode
ake testy chces aby jej urobili? na poruchy ucenia, ci intelekt, osobnost? podla toho ta zoberie bud specialny pedagog alebo psycholog. Vacsinou caka matka v cakarni. na vysledky si budes musiet pockat cca.tyzden.