Bude mať 9 ročná dcéra následky z návštev psychiatričky?

liaka
27. nov 2015

Ahojte. Chodim s dcerou k psychiatricke kvoli tomu,ze v noci nespava,ma nocne mory,place,rozprava zo sna. Ma 9 rokov. Ake nasledky to moze mat v buducnosti pre nu napriklad pri vybere povolania? Berie lieky na ukludnenie,aby sa jej lepsie spalo a nebola taka uzkostliva. Dakujem

pribinak
27. nov 2015

a viete co aj vyvolava tie uzkostne stavy a nocne mory? ak ano, treba to odstranit. ale to vam asi povedala aj psychiatricka

sardinka335
27. nov 2015

@liaka ziadne. Dcera z toho bud vyrastie alebo sa s tým naučí ziť a pracovať s tým - uzkoslivost. Uzkostlivy ludia si zvyčajne ani nevyberaju velmi stresujuce povolania, maju tendenciu vyhybať sa stresu a uzkosti .Dcera je ešte veeelmi mala na takeho uvahy. To ked preženiem do extremu tak ak by nahodou v dospelosti mala s týmto problém tak sa nasadia AD a človek zvyčajne normalne funguje, samozrejme je to individuálne ale aj depresivny, uzkostlivy ludia - neurotici - normalne chodia do prace, maju svoje rodiny, deti, manžela, manzelku a ŽIJU plnohodnotny zivot v ramci moznosti. Načo sa dopredu obavať čo bude?

julca15
27. nov 2015

S liekmi na ukľudnenie treba opatrne. Môžu pomôcť ale aj veľmi uškodiť, hlavne ak si na ne dieťa zvykne. Ako povedala pribinak, treba odstrániť príčinu. Ja chodím k psychologičke so synom, ale máme úplne iný problém, kale to je na dlho. Chodí tam už 7 rokov a trvalo možno rok alebo 1,5 roka kým si na ňu zvykol a začal sa s ňou otvorne rozprávať.

erickaa
27. nov 2015

@liaka súhlasím, s liekmi opatrne, sú dobry sluha ale zlý pán. A ne zmierila by som sa s celozivotnym bráni liekov, čo menia osobnosť. Je to tanec na tenkom ľade. Skusila by som všetko možné, aby som prišla na príčinu, či už cez lekárov alebo alternatívne. Zatial aspoň bylinky na ukludnenie, skusit trebárs jogu na zharmonizovanie, skusit doma premiestniť posteľ, či na ňu nevplyvaju geopatogenne zóny atď. ..možností je veľa, neviem, či ste niečo skúšali.

sardinka335
27. nov 2015

@erickaa antidepresiva nie su lieky čo menia osobnosť - ak by ich niekedy v buducnosti človek potreboval, tak tu nešir tieto hluposti, ktorým zial vela ludi veri. AD dieťa samozrejme neberie, lieky na upokojenie ordinuje lekar ten snad vie čo a ako lepšie ako my tu na MK.
Cukrovkar sa tiež netrapi ze cely zivot si musi pichať inzulín, ale človek v depresiách ma furt hladať len alternativne riešenie podla niektorých, mnohí sa potom len trapia lebo medovka nepomaha...neurotické choroby su tiež ,,normalne,, choroby a nie vymysly a preto su na ne tiež lieky tak ako na kazdu inu chorobu. 🙂

seahorse27
27. nov 2015

pri vybere povolania to nemusi vôbec zohravat rolu. Podla mna do dospelosti bude problem davno vyriesny a ani si nepsomenie, ze chodila k nejakej psychiatricke a brala nejake lieky.

limetka69
27. nov 2015

@liaka keď som mala 9 rokov mávala som nočné mory, ale desivé vyčerpávajúce sny, bola som dosť vyspelá, ale tie sny ma zozierali každú noc. Mama bola hotová z toho. Príčinu sme nikdy nezistili, doteraz sa mi nesnívajú pekne veci. Ale... Raz sme šli na festival do východnej a tam predávali v stánku kamene na krk, na koženej šnúrke. A bol tam kameň proti nočným moram, myslím, že opál to bol. Mama mi ho kúpila a nočné mory prešli, neviem ci pomohol kameň, alebo moja viera v neho, ale od vtedy to bolo OK. 🙂

pribinak
27. nov 2015

@erickaa ake celozivotne uzivanie? prosim ta, toto je 9 rocne dieta, ktore sa bude menit, pride obdobie pubety a adolescencie,vtedy sa osobnost moze velmi zmenit a tieto uzkostne stavy si ona moze poriesit aj sama, asi ked jej teraz dali lieky, tak ju to musi velmi vycerpavat a proste to musia rodicia nejako s lekarmi riesit

sendy27
27. nov 2015

Neviem či si veriaca ale ja som v skupine veriace mamičky a jedna mamička mala taky problem a modlili sa za nu a vysvetili si byt teraz je to ok iba taka rada na vyskusanie 🙂 🙂 🙂

sasa1310
27. nov 2015

@liaka a ty si dávala svoju zdravotnú kartu každému potencionálneho zamestnávateľovi? Myslím, všetky návštevy detských lekárov, ktorých si navštívila ako dieťa? 😀

1andrea111
27. nov 2015

Aké lieky berie? Sú to antidepresíva či nejaké návykové lieky? Na návykové lieky vzniká závislosť, strácajú pomaly účinok a sú len na krátku prechodnú dobu. AD sú iná skupina. Sama som toto prežila už v dospelom veku. Nočné mory sú fakt ťažké a ak nič nepomáha a trvá to – siahla by som po liekoch. Mne tie lieky – konkrétne AD veľmi pomohli na znormalizovanie situácie, spávam dobre. Takže je možné že bude treba len krátky čas lieky brať a potom to prejde. Po psychickej stránke, treba sa pozitívne naladiť a tiež mi pomohlo, odporúča to odborná literatúra, ťažké sny si vedome dosnívať, aby skončili rozprávkovo krásne. Znova, znova a znova. Po čase sa to dostane do podvedomia a sny budú krajšie. V kresťanstve sú charizmatické spoločenstvá – skúsiť ich osloviť, že by sa za dieťa pomodlili, odporúčam.
Osobne si myslím, že AD menia čiastočne osobnosť človeka – vidím to aj na sebe, som iná ako som bola, otupujú zmysly – aj emočné aj intelektuálne. Druhá vec, že človek popri nich funguje úplne normálne a má nádej že raz ich vysadí úplne.
A čo sa týka budúceho povolania - to nemá nič s liekmi. Záleží ako sa bude dieťa vyvíjať, a ako sa mu budú rodičia venovať, akým smerom ju budú posúvať.

erickaa
27. nov 2015

Iba som napísala, nech skúšajú hľadať aj iné cesty okrem liekov. Nepíšem, že nemá brat lieky preboha. Ale su aj takí rodičia, čo dajú lieky a hotovo, tým to haslo.. ze nehľadaju príčinu ale len utlmia príznaky. Nemyslela som to v zlom. Ja pri svojej dcére by som najprv skúsila možné aj nemožné a az potom dala lieky. Nie naopak. Nemyslela som to zle, s antidepresivami nemám skúsenosti, tak som možno zle napísala o ton meneni osobnosti. .prepacte

sardinka335
27. nov 2015

@erickaa myslím ze nikto sme to nemysleli zle...ani ty a ani napr. ja - prepač ak sa ta to dotklo 😉
Mas pravdu v tom ze treba hladať riešenia, idealne aj terapia a aj lieky, ktore pomozu pozret sa na vec uz v pokoji s nadhladom - napr. u dospelých. Mojej kamošky syn ma tiky a je uz pubertak - to uz bude mať zrejme cely zivot, raz viac a raz menej. ...a len v čase ked sa mu to horší berie Tiapridal lebo ho tak ,,tiká,, ze uz je fyzicky unavený...tam by bylinky proste nepomohli nech by sa aj na hlavu postavili a urobili otočku. Inak je to super chalan, dobre sa učí a iste z neho niečo bude ...le tie tiky...Ja sama som tiež ,,zbytočne,, čakala skoro 2 roky - chodila som na odblokovanie, skušala Bachove esencie a neviem čo kym som išla na vyšetrenie a pomohli mi až konečne AD....mohla som si ušetriť kopu ,,zlých dní,, ale tak čo už...aspon mam skusenost.

liaka
autor
29. nov 2015

@sasa1310 myslela som to tak ci napriklad ked chce byt niekto lekar nepotrebuje nejaky posudok kde to bude zahrnute,ze sa liecila u psychiatra

liaka
autor
29. nov 2015

@sardinka335
@erickaa
@1andrea111
@sasa1310
@pribinak
@sardinka335 Dakujem vsetkym aj tym ktore som zabudla oznacit.
@limetka69

erickaa
30. nov 2015

@liaka podľa mňa nieeee, a hlavne dovtedy bude dávno všetko ok a zabudnuté. Držím palce 😊