Bolesti nôh 7 ročného syna

petrusia
4. júl 2017

Vaše skúsenosti ...
Mám 7 ročného syna - prváka, ktorý začal viac športovať. Je na svoj vek veľmi vysoký a prejavili sa u neho bolesti nôh. Najväčšia bolesť na päťe, nemôže ani poriadne chodiť. Vraj je to rastom. Treba len vydržať. Prosím máte podobné skúsenosti? Čo pomáha na bolesť? Čomu sa vyvarovať. Musím prestať v tomto období úplne športovať? Ďakujem za vaše rady.

pekkka
4. júl 2017

skuste kupanie v magneziovej soli , to mu neublizi a mozno pomôže

lorela
4. júl 2017

@petrusia Vyšetroval ho lekár - ortopéd? To by bolo najlepšie.
Inak, od bolesti detský Panadol.

petrusia
autor
4. júl 2017

Dnes som sa objednávala k ortopédovi ale termín sme dostali na august ale po telefóne mi povedal, že to je rastom a vývojom.

lorela
4. júl 2017

@petrusia Len tá bolesť na päte môže signalizovať aj niečo iné. Tzv. rastové bolesti bývajú väčšinou v oblasti holenných kostí.

petrusia
autor
4. júl 2017

To mi je jasné. Ale bohužiaľ ortopéda máme až na august. Len som sa chcela informovať či tu nie je niekto, kto má podobné problémy dovtedy pokým pôjdeme k ortopédovi.

lorela
4. júl 2017

@petrusia My máme.

petrusia
autor
4. júl 2017

A tiež mu doktor povedal, že to je vývojom? A čo mu na to dávate?

mimulik
4. júl 2017

myslím, že toto môže byť vážnejšie..kamoškyn syn má rozštiepenú nejakú kosť a tiež má tieto príznaky..že to mávajú deti 6-8 ročné bo vrcholoví športovci..niekedy sa dáva dlaha, sádra bo aj nič a treba prestať športovať..najlepší je pokoj na lôžku..nemusel si ani nič pri športe spraviť..kamoška tiež nevie že by jej syn nejak na tú nohu zle stupil bo padol...

iva0907
4. júl 2017

@petrusia ahoj aj moj malý má tiež toto..najprv sa stažoval na bolesť noh,tak som to spomenula dr a vravela že to rastom a kedže menšiemu dávam Dvit,tak mám aj jemu dávať,že pri raste je potrebný..no asi to aj pomohlo..no teraz sa mi sem tam sťažuje tiež na päty..má ploché nožky a či tým ho tie päty bolia..neviem..tiež musíme zasa ortopedovi..

petrusia
autor
4. júl 2017

Syn mi tvrdí, že na telesnej v škole skákali do diaľka a odvtedy ho to bolí. Boli sme aj chirurgii a na rantgen. Doktorka povedala, že nemá nič zlomené ani puknuté. Vraj. Už to trvá dosť dlho. Cca 3 týždne. A nemôžem sa ho tam ani dotknúť.

lorela
4. júl 2017

@petrusia Najprv dôkladne vyšetril, každého pól roka chodíme na kontroly. Nie sú to veľké bolesti ani časté, takže nepredpísal nič, len keď už, tak od bolesti paracetamol. U nás sú dôvodom ploché nohy, ale nie veľmi ploché. Povedal ešte, že "rastové bolesti" v podstate neexistujú, že príčin je veľa a nie je to samotný rast, to sa len tak laicky označuje 🙂.

danielahamar
4. júl 2017

máme máme, len nurofen sme dávali a oddych, dôvod rýchly rast

kacena4
4. júl 2017

ahojko ak je to "len" 3 tyzdne treba vydrzat, fak to moze byt udrete od behania. treba obmedzit skakanie a namahanie si danej nohy, popr. vyskusat zmenit topanky, niekedy paty bolia kvoli nevhodnej obuvi ☹ napr. cinske a pod. byvaju na pate "dierovane" a pri namake sa prepadavaju a dieta moze boliet nozka preve kvoli tomu, hoci to na topanke nie je vidiet. mozete vyskusat v niektoryh velkoobchodoch ako napr. directsport alebo ako sa vola mavaju na meranie nohy specialne pieskove podlozky (gelove) na ktore sa postavis a vidis ci mas alebo nemas plochu nohu my sme to tam skusali ked dcera mala bolesti a krce v dolnych koncatinach a mala ploche nohy. nasledne sme dostali od ortopeda ortopedicke vlozky a o par tyzdnov sa to upravilo + velmi nam pomohlo magne B6 je na nervove zakoncenia v svaloch. vyskusajte kym nepojdete k ortopedovy. popr. by to mohla byt este ostroha, ale tu vacsinou mavaju dospelaci (o detoch som este nepocula)

lujziana44
4. júl 2017

Môže to byť aj rastom ale ja som napríklad ako decko mala puknutú pätu lebo som veľa skákala ale tiež mi vtedy u doktora povedali, že s tým sa nedá nič robiť a ako budem rásť sa mi to dá do poriadku. Treba dávať pozor na to aby neskákal z veľkej výšky a podobne a ak sa to nebude zlepšovať tak skúste ísť k ortopédovi 🙂

petrusia
autor
4. júl 2017

Ďakujem za všetky postrehy.

katka2678
4. júl 2017

Bolia ho obe nohy,či len jedna?

petrusia
autor
6. júl 2017

Bolí ho len jedna noha - päta.

kocurikova1
6. júl 2017

@petrusia moj synovec mal tiez problem boleli ho paty vysledok bol ze sa mu tam zraza vapnik, dali mu lieky a je to ok, ale moze to byt aj rastom, kazdopadne treba ist za lekarom, lieky proti bolesti nie su riesenim