Dobrý deň, viete mi poradiť ako riešiť neustále opakujúce sa bitky- bolestivé búchanie dievčat do brucha chlapcami s ktorými si učiteľky ani rodičia chlapcov nevedia rady? Pri vážnejšom ublížení na zdraví dievčatám ako postupovať?
@jaass nech sú učiteľky múdre??? Zakupia rodicia kamery? Nemyslite vážne a kde je GDPR? prosím vás nebuďte hlúpi... nikde by vám to neprešlo...tam treba nastoliť hranice ako doma tak i v škôlke... ale najprv musia rodicia spolupracovať a tie hranice chciet nastoliť....lebo momentálne je pre rodičov najdolezitejsie dat dieťaťu do rúk mobil a večer ho dat spat najlepsie už spiaceho na telefóne...
@monika2605 GDPR? A je normálne, že susedkyna dcéra tiež prišla s dvomi modrinami? 🤦♀️ nakoniec sa jeden chlapček priznal, že ju zbil, tak o čom sa bavíme? 🤷♀️🤦♀️
Ak by nepomohli učiteľky, riešila by som to s riaditeľkou, rodičmi nevychovancov a nakoniec aj s tými malými bitkármi...😈
@sellycka13 V škole/školke nemám také skúsenosti, ale kde sme bývali predtým, tam som mal také skúsenosti na ihrisku. Fagana som odchytil, chytil som ho za ruku, odtrepal mimo kolektív a úplne stačilo, že som sa mu prísne pozrel do oči. Rozreval sa, utekal domov a odvtedy mal moj syn pokoj. Samozrejme, mohol prísť otec "sa porozprávať", ale to je alkač, ktorý najskôr aj vtedy mal das štyri promile, takže v prípade potreby by som ho zložil aj malíčkom.
Samozrejme, že otec neprišiel, bol pod obraz. Zabralo to, vybavené. Nikomu som nemusel ublížiť.
@thirstymonk je jasné že nikto si nechce nechať otlkat dieťa ale teda konkrétne tento prípad je otrasný. Dieťa alkoholika, zrejme denne terčom šikany od vlastného otca sa so situáciou snaží vyrovnať tak, že aspoň v škole/na ihrisku chce mať pocit, že sa ho niekto bojí a vybíja si tak svoju frustráciu. Namiesto pomoci a lásky sa mu dostane len ďalšie násilie a zastrašovanie. Zrovna toto dieťa nemusí byť príklad nevychovaneho bezhranicneho človeka, ktorý v rámci nudy a frajeriny ubližuje iným. Toto dieťa potrebuje pomoc.
Za chvíľu tu nabehnú na diskusiu supermatky a superzeny s patentom na výchovu neschopných materí a obhajcovia učiteľov 😂
@margaretka a presne preto 🚶➡️🍿potom 🚶➡️🥤a nakoniec🚶➡️💺...😂a budem cakat
@sellycka13 my sme toto riesili v skolke s nasou dcerou,kedze neustale chodila modrinova,gradovalo to vytrhanymi vlasmi,roztrhnutym oblecenim,alebo prisla nakomplet spinava.ked som sa jej vzdy pytala,co sa stalo,vzdy mi povedala ze ju jedno dievca takto otlka,ked sa snou nechce hrat.bud ju za to pošticuje,alebo schmatne za tricko a poštipe,alebo vonku zhodi na zem.uz ked to bolo neunosne,a dcera prisla s dierou na novych satach cez cely chrbat,isla som do skolky.ucitelka potichucku priznala ze o tom vedia!ale nam nikto nic nepovedal.ze rodicia spravanie dievcata neriesia,dievca ma poruchu spravania,nevie dobre rozpravat a ked sa s nou nechcu hrat tak takto reaguje.ale ze si vsimli,ze si zasadla na moju dceru,doslova sa od nej nepohne.skoro ma prekotilo,ze o tom vedeli!ja som si rodicov odchytila,samozrejme párik bohatych ludi,ktorym bolo dieta na obtiaz,na vsetkom sa smiali,ze aka je ich dcera priebojna a podobne zvasty.nakricala som na nich,ze ak sa to bude opakovat,tak zariadim aby ich dieta letelo zo skolky.ich reakcia?smiech..
Ucitelkam som tiez povedala svoje,ze si neprajem aby dovolili aby dievca otlkalo moju dceru,lebo ta uz sa az bala chodit do skolky,nechcela nosit nove oblecenie len stare aby jej ich dievca neznicilo 😡.nic ucitelky neriesili doteraz,akurat ja som doma dceru poucila,ze akonahle sa knej dievca priblizi,nech uteka prec a hlavne nech ide za ucitelkou.teraz maju novu triednu ako predskolaci,a ta uz ma toho plne zuby a zaviedla zosit s poznamkami,ze ak sa nieco udeje,zapise poznamku a zavola rodicov.ak sa neudeje naprava,prerusia dochadzku na 1 mesiac danemu dietatu..zatial sa tak este nestalo,ale zapisov je tam hojne,tak cakam co bude.
@simona92101 ja som niekde na internete čítala ,že máte právo to riešiť aj sociálnou kuratelou,u nás to ani zďaleka nie je tak divoké ako u vás v školke a je možné,že kuratela by aj rodičov vyhodnotila ako podporujú ich dcéru v šikane Vášho dieťaťa
@simona92101 tak po precitani tohto komentara vo mne vzkypela zlc !!!! 😡 pevne nervy, vela sil prajem.
@sellycka13 neviem či pomožem ale presne mi susedka minule spomenula podobnú situáciu. Rodičia sa nazlostili, povedali riaditeľke, ze zakúpia do danej triedy kameru a učiteľky nech sú potom “múdre” odvtedy situácia zlepšená 🫠 inak, aby jedno malé dieťa bilo druhe? To je chore ako niektorí rodičia doma vychovávajú a učia deti, že všetko môžu, dovoľujú si 🤦♀️