Dobrý deň, vie mi niekto poradiť čo je lepšie kúpiť pre prváčku - školský batoh, alebo aktovku?
Ja osobne som za batoh...a nemusi byt velky. Lebo co som si vsimla,uz na prvom stupni maju deti obrovske bstohy.
My mame uz 3r.bagmaster.
A chysta sa ju zdedit od septembra mladsi syn.
Ma vela priehradok,je lahucka.
Rozhodne odporucam realne skusat...
My sme boli rozhodnuti kupit Topgal.....no vsetky boli synovi velke. Cize sme skusali Bagmaster a tie boli lahsie,aj mensie.
my sme chceli batoh, ale pri jej vyske a vahe sme nakoniec skoncili pri aktovke, vsetko jej bolo velke
@patina0369 topgal je top, my sme vybrali batoh, využije aj v ďalších ročníkoch, aktovku maximálne 1,2 ročník potom im to už príde asi trápne 🙂
Odporucam vyberat podla velkosti dietata. Inu treba vybrat pre chude dieta a inu pre dieta, co je postavou vacsie.
plne suhlasim so @zuzanaete kazde dieta je ine tomu treba vyber prisposobit. My sme kupovali po mnohych odporucaniach topgal a pre nas to nebola dobra volna. Kvalita aj dizajn sice super ale boli velke a tazke pre nasich chudunkych chlapcov. Ked ju mali niest nalozenu az ich chrbty krky boleli. Po 3 mesiacoch sme vymenili za jednoduchy batoh a jemnym polstrovanim na chrbte a viac sme sa k topgal nevratili. skusili sme teraz v 3 rocniku ale uz aj mne vadil te rozdiel vo velkosti ( po zvyknuti na batoh)
Dcéra mala aktovku Still a bola úžasná, ľahká, pevná, priestranná, dobre delená vo vnútri, ľahko sa do nej vedela zbaliť, zapínanie na jednu sponu - žiadne zdržiavanie sa zipsami. Využila ju dva ročníky a bola ako nová, ešte predali sme za polovicu ceny.
Do tretej triedy sme kúpili batoh, tiež Stil.
@patina0369 mali sme Topgal prvacku tašku na zipsy, tri priehradky, vystužená, vo vnútri bola kovová vystuz! Nosil ju polroka a potom sme kúpili ľahší batoh, lebo s Topgal vyzeral ako keby nosil skriňu 😁. Odporúčam vyskúšať, čo bude pasovať, a čo sa dieťaťu bude aj páčiť.
@patina0369 my topgal,syn ju mal 2 a pol roka,ale je to nicitel a dcera zatial prvy a vyzera ako nova 😊
nas mal ako prvak a druhak krasnu aktovku z baagl ale v tretom si postavil hlavu ze on chce ruksak, tak bol ruksak
aj u nas sa zacala takto vymyslat, tiez dostali potom ruksaky
Pre prváčikov by som vybrala aktovku (otvorí poklop a má to tam všetko "pod jednou strechou" = nemusí nič hľadať po jednotlivých zazipsovaných komorách batohu). Navyše mnohé aktovky už majú magnetické zapínanie (napr. Fidlock), t.j. stačí do poklopu len drcnúť prstom a on sa sám zavrie. Kukni vo vyhľadávači "aktovky Fidlock".
Obdobne to platí pre peračníky. Tzv. jednoposchodový/jednozipsový je pre orientáciu prváčika ideálny (odzipsuje a všetko má ako "na tácke" = nemusí nič hľadať.
my sme mali Topgal a spokojnosť. Sú síce drahšie, ale dcérke vydržala celý prvý stupeň. Hlavne aby bol pevný a vypolstrovaný chrbát. A pozor na váhu, niektoré sú dosť ťažké.