Autista - školák

25. nov 2024

Ahojte, prosím vás, ak ste tu niektorá, ktorá mate autistu a je školák, ktorému odporúčajú asistenta a malý kolektív, ako to riešite? Ste tu niektorá, ktorá radšej zvolila cestu domškoláctva? Dcéra má nastúpiť do 1x ročníka ZŠ v septembri. Ďakujem.

thereisabear
25. nov 2024

Tiež sme to riešili. Môžeš mi napísať správu, ak chceš.

lucik194
25. nov 2024

hlavne napis mesto, kam bude chodit do skoly

kacena4
25. nov 2024

je to vysoko individualne podla stavu dieťaťa ako funguje v skolke... ja mam 2ch a obaja boli v beznej skole bez asistenta. obcas tazke obdobie ale zvladaju skolu. je to dobre aby sa dieťa naucilo fungovat v kolektive, v sicialnej intetakcii kedze na strednu musi a neskor zit v spolocnosti... ak bude doma bude velmi uzavrety

autor
25. nov 2024

@lucik194 zadávala som Žiar nad Hronom skupina. Asi niečo zblblo

lucik194
25. nov 2024

no mali sme v triede, niekdy horsie niekedy lepsie, ale pokial zvlada kolektiv, dala by som do skoly, ziadne domskolactvo. .... dieta netreba uplne chovat v bavlnke..... hlavne kvoli buducnosti....

na zapise sa urcite popytaj ako su s asistentmi, ziadaju sa dopredu. kedze ich je malo, urcite nebude len pre jedno dieta....

terezkaarthuramax
25. nov 2024

Máš instagram? Je tam úžasná rodina a učia deti doma
Autizmusnasnezastavi.

terezkaarthuramax
25. nov 2024

Pani vyrába pre autistov uzasné aktivity

tetapetra
26. nov 2024

Syn má v triede autistu, funguje viac menej dobre. Sú siestaci,tak trochu skúša učiteľov,nevyberie si učebnice... Inak ok. Fakt to závisí aj od dieťaťa