Angličtina pre prvákov

laura0107
1. jan 2021

Ahojte. Nenajde sa tu pani ucitelka anglictiny na 1.stupni? Co by mali prvacikovia ovladat ? Ake ulohy su pre ne najvhodnejsie.. na nasej skole je velmi slaba anglictina..v knihe prebrali len 3strany.
Dakujem za odpovede

miriam_s
1. jan 2021

@laura0107 prváčikovia sa ešte neučia jazyk ako taký, to je ako v slovenčine, pomaly sa učia prvé slabiky, jednoslabičné slová, výslovnosť, zvuky, postupne v druhom rocniku budú nabiehavat viac a v treťom to už bude plnohodnotné ale kým neovládajú písmom na veľmi dobrej úrovni materinský jazyk, čítanie takisto, nedá sa ich zavalit ucivom ... Tento rok to je skôr spoznávanie jazyka 🙂 neboj, postupne sa to rozbehne 🙂

laura0107
autor
1. jan 2021

@miriam_s ano ano.ja viem.myslela som skor take ako farby povedat,cisla do 10,zakladne slovicka,povedat ako sa vola atd.To sa uz predsa aj v skolke ucili. Viem ze teraz je prvorada slovencina..len ci nemaju anglictinarky nejake osnovy ze co a ako...
Dakujem za odpoved 🙂

laura0107
autor
1. jan 2021

@miriam_s mam pocit ze v januari sa do skol nepojde,tak aby sme si doma aspon nieco precvicovali

miriam_s
1. jan 2021

@laura0107 áno, keď som chodila učiť do škôlok tiež som ich to učila... Ale je to problém cez koronu, nie so všetkými sa rodičia vedia poučiť cudzí jazyk...ak vieš a chceš môžeš.... Choď však podľa toho ako majú obsah učebnice .... Môžeš si pomôcť https://learnenglishkids.britishcouncil.org/, supersimple.com majú pesničky - to zvlášť odporúčam , k tomu majú aj aktivity, prac. listy...

hettinka
1. jan 2021

@laura0107 v 1. rocniku asi ten základ, čo si napísala. Možno sloveso “to be” a krátke vety s ním. My sme mali knizku Busy bee 1. diel v 1. rocniku.
Ak chceš pracovne listy, super je knižka Id nakladateľstva Fonibook, s tým som ja doma opakovala so synom https://www.martinus.sk/?uItem=168394

A majú aj fajn knižky na SJ, Mat, čítanie s porozumením.

laura0107
autor
1. jan 2021

@miriam_s super.dakujem ti.si poklad. 🙏👍

laura0107
autor
1. jan 2021

@hettinka dakujem krasne!🙏
Idem to kuknut na nete

timinka1984
Autor odpoveď zmazal
Zobraz