Aký trest za trojku zo správania?

28. jún 2024

Ahoj, aky trest za trojku zo spravania? Budem vdacna za napady.

ingridpisarova
28. jún 2024

venovať sa dieťaťu

anjelicek26
28. jún 2024

Trest žiaden,ved to co spravil si vedela (a riešila?) Vtedy keď sa to stalo.. Keď je to výsledok dlhodobých problémov, oznámila by som sucho,že začína chodiť k psychológovi naučiť sa ovládať svoje správanie...a aj začala chodiť...

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2024

No, ja neviem ci trest je to spravne, skor by si take dieta zasluzilo, aby sa mu rodicia viac venovali.

januska12323
28. jún 2024

Prosím? To si až teraz zistila? Trojka sa nedáva len tak.

barbora0308
28. jún 2024

Hej no, trest to urcite vyriesi 🤦...

melanta
28. jún 2024

Predpokladám, že myslíš trest pre seba ako pre rodiča. Neviem, aký trest si zaslúži rodič, ktorý sa dieťaťu nevenuje, nepracuje s ním a je prekvapený s vysvedčenia.

pribinak
28. jún 2024

Prečo dieťa dostalo 3 zo správania? Nápis dôvod.

Ale teraz už trest žiadny, to sa malo aktuálne riešiť vtedy keď vznikol problém

Skôr by som hľadala dobrého psychoterapeuta pre dieťa, aby sa naučilo napr odbúravať stres

marca12
28. jún 2024

Zakladna alebo stredna skola? Chodila si na rodicovske,musela si vediet,ze k tomu speje.

mimuska328
28. jún 2024

@melanta by si sa čudovala.. mne hrozila od triednej 2 zo správania za 4 neospravedlnene hodiny( bola som si dať potvrdiť u lekára prihlášku na SŠ cize ospravedlnenku som mala) a dorabala som si u tety projekt pretože nám doma nešiel vtedy internet. Ten projekt bol práve na hodinu co učila triedna.. cize nie vždy je na vine rodič.

adka176
28. jún 2024

Za trojku zo správania sú zodpovední rodičia...je jedno či základná alebo stredná škola... problém bude hlbšie nie len v správni dieťaťa ale pravdepodobne v správaní rodičov....a ešte to chcete aj trestať? Tam si treba dať skôr nejaký záväzok a motiváciu nie trest!!!!!!

monvitka
28. jún 2024

Pre Teba? Aky trest by si si dala?

vyrovnanaosoba
28. jún 2024

Učitelia vždy dávajú dopredu vedieť, že žiakovi hrozí znížená známka zo správania, najprv je však napomenutie triednym, potom pokarhanie riaditeľom, potom dvojka, až tak trojka. Už pri napomenutie triedou učiteľkou si mala riešiť a hľadať riešenia.

h2
28. jún 2024

Aký trest za trest? Veď už trojka zo správania je trest. Za niečo, čo sa stalo niekedy v priebehu celého uplynulého polroka. Keď si to neriešila trestom vtedy, tak teraz už načo?

letfenixa
28. jún 2024

@vyrovnanaosoba môže byť rovno 3 zo správania, závisí za čo to je, má to byť špecifikovane v skol.poriadku.

autor
28. jún 2024

My sme o tom vedeli. Aj riesili, boli viackrat v skole.. mal aj zakazy v podobe zakazu pocitaca, sportuje, vie o situacii aj jeho trener, len dostaval poznamky aj za blbosti, ze rozpraval cez hodinu. On sa praveze pred vyse mesiacom ukludnil a uz ziadna poznamka neprisla, mal prislubenu max.dvojku. dokonca bol v skole pomahat.. nepomohlo. Naposledy triedny povedal, ze dvojka isto, hrozi aj trojka, ale na 100% to vieme az od vcera a dnes mame ja pisomne ..on ma aj potvrdene urcite veci, len..akosi to nebrali do uvahy.

tanyan
28. jún 2024

Tak v tomto prípade určite žiadny trest. Obzvlášť, keď sa už ukľudnil a "má aj potvrdené..."

kosicanka2018
28. jún 2024

Urcite netrestat. Prebrat to. Pokecat. Aj tak znamku zo spravania nikde neberu do uvahy. A ked viete, ze sa uz polepsil tak na co trest 🤷🏻‍♀️

mamamasama
28. jún 2024

A čo zmení trest? Dostane jednotku? Nie. Doteraz som nepochopila tento systém odmien a trestov.

miskajerry
28. jún 2024

trojka zo spravania sa nedáva za rozprávanie cez hodinu, muselo sa stať niečo závažné alebo neospravedlnené hodiny

veselo_neveselo
28. jún 2024

Presne tak, ziadne tresty. Viete, za co to ma. Cez leto pracovat na tych problemoch, psycholog, naucit sa zvladat stresove situacie, a tak.

A inak ho este nezabudnite uistit, ze ho lubite aj takeho, aj s 3 zo spravania. On sam na to nebude hrdy, tak nech nemusi "hrat" ze na tom nezalezi.

januska12323
28. jún 2024

Napíš čo vykonal, poznámky za vyrušovanie to nebudú. Teraz s tým už nič nespravíš, dostal a od nového roka môže učiteľa presvedčiť, že sa polepšil.

markusrasford
28. jún 2024

Ja som mal 3 ku zo správania, bola to moja nerozvaznost. Keď niekto dostane zhorsenu známku zo správania to ešte neznamená ze cely rok je zlý. Môže prísť okamih keď vykonať niečo zlé a potom to ľutujes. Rodicia treba sa viac venovať synovi a nastaviť pravidla a sledovať ci ich dodrží.

vyrovnanaosoba
28. jún 2024

Koľko ma rokov?
Ak ste o tom vedeli a hrozila aj 3, vieš, že nepomáha zákaz, príkaz, trest, tak treba zmeniť taktiku. Všade bude chodiť s vami, a treba sa mu venovať a do všetkého zapájať. Ale nemôžeš mu úplne zakázať všetko, lebo potom keď zase dovolíš, bude to rovnaké, možno ešte horšie.

orangiiina
28. jún 2024

@melanta
@mimuska328 mne sa stalo niečo podobné na ZŠ. Spolužiaci rozhádzali zošity iných ziakov v triede, v ktorej sme mali hodinu a ja som prišla, že to idem uložiť naspäť. V tom momente bohužiaľ prišla učiteľka, nakričala na mňa ako si dovoľujem siahať na cudzie veci v skrini, nik sa ma nezastal, vysvetliť si nechcela dať a potom som sa dozvedela, že dala na zasadnutí návrh na 2 zo správania. Mala som šťastie, že to nebola moja triedna. Takú traumu z toho mám, nikdy na to nezabudnem.

nika23t
28. jún 2024

Žiadny trest. Ta známka ho vytrestala dost. Mne dali v 1.rocniku na SŠ dvojku, bola som na vecku, keď sa tam fajčilo. Bez debaty, všetci čo tam boli, dostali dvojku. 2 dní pred klasifikacnou poradou...

mimuska328
28. jún 2024

@orangiiina ja som si to musela odmakat na pracovnom pri trhani buriny. Nepovedala by som ani slovo keby je to ozaj oprávnené ze som bola poza školu ale bohužiaľ som mala podmienky aké som mala dakedy nebolo samozrejme mat internet, PC a podobne a zas som nechcela dostať zlú známku.. keď som prišla asi o pol roka na návštevu do ZŠ si ma triedna ani len nepamätala takže viac sme sa už nestretli :D

pietra
28. jún 2024

Najprv som išla napísať, že neverím, že 3 dostal len za vyrušovanie na hodinách. Ale nič nie je nemožné. Ako učiteľka som už zažila návrhy na znížené známky za také hovadiny, že sa mi rozum zastavoval.
K trestu - veľmi záleží na tom, za čo tá známka je. Ak mu hrozila znížená známka, polepšil sa, snažil sa to zlé odčiniť dobrým a namiesto toho mu dali známku ešte horšiu, už by som ho viac netrestala. Myslím, že potrestaný je viac ako dosť.
Skúsila by som sa porozprávať ešte s triednym, že prečo tá známka, ak pôvodná verzia bola, že bude 2. Jeho verzia a verzia dieťaťa sa môže líšiť. A podľa toho sa môžeš rozhodnúť, aké kroky budú nasledovať.

nikaeli
28. jún 2024

Pozri, ja pôsobím na špec.škole, kde sú deti s rôznymi diagnózami vrátane porúch správania. Ale (!) ak dieťa fyzicky napadne učiteľa alebo vedome skryje školskú kolobežku a poobede na nej prifrčí domov, má to ostať nepovšimnuté, lebo diagnóza? máme dlhoročné skúsenosti, vieme, kedy to dieťa koná ne/vedome. 3 zo správania je za opakované porušovanie šk.poriadku alebo za závažné porušenie. A áno, aj za neospravedlnené hodiny. Určite nie za rozprávanie na hodine. S trestom ti neporadím. Čo by bolo trestom pre moje dieťa, nemusí byť pre tvoje. Skôr by som sa zamerala na predchádzanie takým situáciám, než ich ospravedlňovala 'nejakými potvrdenými vecami'. Chápem, že ťa to mrzí. Pozeraj sa na to do budúcnosti - keď už bude zodpovedný za svoje činy, nik nebude brať ohľad na nejakú diagnózu..... Možno keby si napísala, čo konkrétne urobil a aké veci má potvrdené, debatovalo by sa ľahšie. Faktom ale je, že znížené známky zo správania, napomenutia a pokarhania sa prejednávajú na pedagogickej rade a nikdy o nich nerozhoduje učiteľ sám.

sulavikova
28. jún 2024

Máte predsa šk.poriadok a v ňom zadefinované, koľko poznámok resp. závažnosť porušenia šk.p. má svoje opatrenia: pokarhanie tr.uč./r.š. alebo rovno znížená známka zo správania. O každom zápise so zák.zástupcom sa vedie protokol. Na stretnutí sú min.2.pedagógovia a zápisnicu podpisujete vy a aj riaditeľ školy. Zníženú známku odsúhlasuje celý pedagogický zbor- teda nie je to rozhodnutie iba 1 učiteľa. Poznámky za blbosti sa nedávajú. Skúste ísť na otvorenú hodinu.

salamistka
28. jún 2024

@orangiiina u nás niečo podobné, učiteľka si nechala okuliare na stole, žiaci si ich skúšali, asi aj ja (bolo to dávno), keď sa vrátila do triedy, bolo na nich prasknuté jedno sklíčko, niekto ukázal prstom na mňa, moji rodičia dostali oznam, ja som dostala výprask a naši museli zaplatiť učiteľke nové okuliare...doteraz na to neviem zabudnúť.