Akú zásterku na výtvarnú výchovu?

rozala111
17. júl 2012

Ahojte, chcem sa spýtať, akú majú vaše deti zásterku na VV, pretože mám strach, že napr. obyčajnú látkovú dcérka premočí a prejde jej to aj na veci - ideme od sept. do školy. Ďakujem za rady.

evabb35
17. júl 2012

My máme toto, lebo vždy na VV si moje dieťa zamaže najmä rukávy
http://www.e-prvnacek.cz/detail.php?zbozi=2636358
a niekoľko rokov malo moje dieťa niečo takéto, ale už to roztrhalo:
http://www.e-prvnacek.cz/detail.php?zbozi=2636309

janapavlu
19. júl 2012

Podľa mňa úplne stačí nejaké tatinove alebo mamkine staré tričko, ľahko sa oblečie cez hlavu, je dostatočne dlhé a hlavne nič nestojí. Dcéra mala prvý rok krásnu, drahú zásterku, na konci roka som zistila, že ju ani nenosila, teraz je už malá. Novú už nekupujem, stačí staré tričko 🙂

janapavlu
19. júl 2012

Podľa mňa úplne stačí nejaké tatinove alebo mamkine staré tričko, ľahko sa oblečie cez hlavu, je dostatočne dlhé a hlavne nič nestojí. Dcéra mala prvý rok krásnu, drahú zásterku, na konci roka som zistila, že ju ani nenosila, teraz je už malá. Novú už nekupujem, stačí staré tričko 🙂 A mimochodom, deti v 1. ročníku nerobia žiadne náročné techniky, pri ktorých by hrozilo extra zašpinenie. Farby, plastelína, fixy a ostatné pomôcky už dostať prateľné.

kvojtanikova
23. júl 2012

@rozala111 ak chces nejake lacne riesenie a si aspon trosku manualne zrucna, mozes kupit obycajny PVC obrus - ak mate metraz, staci ti 0.5 metra, vystrihnes si tvar zasterky (predny diel) , dookola po obvode nasijes stuzku, ktora ti potom bude navrchu pretrcat a bude sa dat zaviazat za hlavou. Zadny diel to nema, tam sa to tiez moze na pase zaviazat stuzkou. Pripadne vystrihnut obojstranne a spojit hore na pleciach. Ja som tak robila zasterku ked bol este syn v skolke, teraz mu tiez taku idem usit, za polhodinku to mas hotove.