Akú strednú školu odporúčate?Ekonomická vs. Farmaceutický laborant?

tina5959
24. máj 2019

Ekonomicka alebo farmaceuticky laborant?
Má tu niekto školu farmaceuticky laborant?
Ktora je lahšia?
Ktora ma lepšie uplatnenie ako stredna./bez vysokej
Ďakujem za Vaše nazory.

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2019

@tina5959 hlavne treba vybrat taku skolu, aby to dieta bavilo-v zamestnani travime prilis vela casu, takze to treba vybrat tak, aby aj po skonceni student chcel v prislusnom zamestnani robit. Ani jednu z tych skol som nestudovala, takze v tomto neporadim, ale treba naozaj prihliadat na zaujmy a teda aj na schopnosti.

vikusjk
24. máj 2019

@tina5959 tak to su dva dost rozdielne smery. Treba si vybrat, co koho bavi, a ist podla toho.

lacibo
24. máj 2019

farmaceutický laborant.. ekonómov je už veľa..😉

deti95060810
24. máj 2019

@lacibo to je pravda že ich je veľa..ale na druhej strane všade ich potrebujú. ekonóm je v každom závode, družstve, fy., škole, nemocnici....proste všade.

kovacikovajana
24. máj 2019

@tina5959 ekomonika - v budúcnosti budeš sedieť zrejme za PC a spracovávať 8 hodín denne čísla, ale budeš si vedieť tým popri zamestnaní aj privyrobiť (alebo aj počas materskej) a pomôcť sebe, rodine... napr. s daňovom priznaním, výškou materskej,.... Myslím, že je to praktické povolanie 😉. Ja mam vyštudovaný strednú Chemický laborant - veľmi ma to bavilo, aj vysokú mam s podobným zameraním. Ako farmaceutický laborant - tiež nebude problém uplatniť sa, aj bez vysokej školy (aspoň kamošky problém nemajú 😉). Už sa iba rozhodnúť čo ťa viacej baví matika/chemia(i keď musím poved, že aj tu si užiješ dosť výpočtov).

som_ponorka
25. máj 2019

Ja som farmaceutická laborantka. Študovala som v BB. Škola mi prišla fajn, aj keď občas ťažšia, ale zas mne šlo učenie dobre. Plat po skole od 400 eur v čistom v žilinskom kraji. Po nejakých rokoch okolo 600. V Bratislave zarábali spolužiačky viac. Dr. Max dava asi najlepší plat, ale na to musíš predávať, to co ti nakážu. U súkromníka na to netlačia, takže predávaš to, s čím máš ozaj dobre skúsenosti a tvoj plat to neovplyvní. Neviem ako sú na tom ekonómovia. Mam kamaráta, ale ten má ekonomickú vš a cca okolo 1000 plat. Neviem ako absolventi SŠ

janickacrazy
25. máj 2019

@tina5959 tak ako ekonomka len so SŠ veľa vody nenamútiš, takže skor ten farmaceut, ak teda nemáš v pláne ísť na VŠ

eliska13
28. máj 2019

@tina5959 farma laborant len, ak bývaš v dobrom meste a môžeš sa zamestnať niekde vo farma firme....nepozerala som odkiaľ si.ist robiť do lekárne je do večer, piatky, sviatky....
Vybrala by som si ekonomiku