Aktovka verzus batoh pre prváka

tinasar
16. júl 2014

Ahojte mamicky a pani ucitelky, chcem vas poprosit o radu, dcera ide od septembra do 1. triedy. Mne sa velmi pacia aktovky, ale vsetci odporucaju batohy Topgal. Ktoru by ste vybrali vy spomedzi tychto dvoch (ta prva co je k nej video sa mi velmi paci a myslim, ze pre prvaka ako stvorena, len neviem ci dobra aj do 3-4 triedy)?
Pekne dakujem za rady

https://www.youtube.com/watch?v=MjORb3nuz7Q

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_skolske-tasky-s...
http://www.cooltopanky.sk/products/5178-skolni-...

monicm
16. júl 2014

@tinasar priznám,že som nepozerala videá,ale kritériá na výber aktovky by mali byť:tvarovaný chrbát,čo najľahšia,a ak má spodok "plastový" je to len a len plus.no a čo sa týka toho,či je vhodná do 3-4 ročníka,nemyslím to v zlom,ale šanca,že vydrží až dovtedy je dosť malá,pri dnešnej kvalite by som sa na to nespoliehala ☹

stefka33
16. júl 2014

@tinasar Určite batoh. Ja som kúpila najprv aktovku a poriadne drahú. Ale už v 2. ročníku sa mu chalani začali vysmievať, že aktovka je len pre prvákov. Kúpili sme mu batoh a zistili, že je minimálne o polovicu ľahší ako aktovka. Aktovku sme potom podarovali jednej viacdetnej rodinke.

zuzi79
16. júl 2014

ja odporúčam rozhodne tú poslednú tašku. My sme našej prváčke kúpili aktovku + set k tomu, a vôbec sa jej tam nemohli pomestiť veci, peračník sme vymenili hneď na Vianoce za dvojposchodový, a teraz do druhej triedy sme kúpili ruksak. Oni museli nosiť zošity v malých a veľkých tvrdých doskách + chodila do družiny, čiže chcela si priniesť nejaké omaľovánky a fixky, dve fľaše na pitie lebo býva veľmi smädná, k tomu desiata a taška bola na prasknutie, a brzdilo nás že je veľmi vystužená.

ivetz
16. júl 2014

@tinasar Z vlastnej skúsenosti určite aktovku. My sme kupovali synovi pred 3 rokmi túto http://www.hama.cz/skolni-aktovka--5-dilny-set-... (bola k nej ešte menšia športová taška) a neviem si ju vynachváliť. Nebola lacná, ale aj po 3 rokoch vyzerá super (dokonca aj peračník) a bude ju mať ešte budúci rok - pre mňa je podstatné, že má spevnený chrbát (syn chodí do školy pešo - takmer 1 km). Predsa len, ešte sa vyvíja a nebudem riskovať, že si bude kriviť chrbticu nejakým dizajnovým vakom.

mata128
16. júl 2014

@tinasar my sme mali tuto,bo!i sme max.spokojni...dcera ju nosila do polovice druheho rocnika,potom uz rovnako ako spoluziaci chcela mat inu

hausknechtova
16. júl 2014

Ja som tiez kupila aktovku kolko vydrží uvidime kamoskyn maly ide do tretej triedy a ma stale aktovku tak uvidime ci sme vybrali dobre

eeffka
16. júl 2014

@tinasar taska pre 1-2.ka, a potom 3 a vyssie zvlast, dieta ma uplne ine rozmery, batoh ci aktovka ti ani nevydrzia 4roky, latka sa presucha, to nie su kozenne aktovky co vydrzali celu ZDsku a nahovoriac o tom ze z "mončiči" dizajnu vyrastie do konca 1.triedy

mata128
16. júl 2014

@eeffka preco by mala vyrast z moncici dizajnu do konca prvej triedy????nasa teraz ide do stvrtej triedy a su tam dievcata,co maju na taske barbie,co je na tom???

eeffka
16. júl 2014

@mata128 nic na tom nie je ak mas "detske" dieta, mam buducu 4-ku ( 9r) a barbie,moncici,monsterky a poniky su pre male trapne deti, koniec citatu ( uz tento rok nechcela nic pre "male" deti)

mata128
16. júl 2014

@eeffka my uz na tom tiez neficime,tiez ide dcera do stvrtej triedy,ale tipuju ju na 13rokov,ale maju v triede aj take deti....proste prides do druziny a na zemi samy littles pet shop....to zavisi od dietata,v tom mas pravdu

mata128
16. júl 2014

@eeffka nasa ma teraz tento,len cely fialovyyy

zuzitko74
16. júl 2014

Kvalitná, dobre zvolená aktovka má šancu vydržať dieťaťu celý prvý stupeň - osobná skúsenosť. Aj aktovka sa dá vybrať s pomerne neutrálnym vzorom, čiže štvrtákovi nemusí pripadať príliš detská. Najlepšie je, keď má dieťa šancu hovoriť do výberu, potom sa mu nemusí stať, že už o pol roka sa mu nepáči.

ivetz
16. júl 2014

Uplne suhlasim so @zuzitko74!
Nas syn bude mat tasku 4 rok, sam povedal, ze si ju chce nechat. Nic jej nechyba - nie je osuchana, roztrhnuta, ci akokolvek inak poskodena. Popruhy sa daju prisposobit vyske. Hoci s dalsimi vecami stala 120 €, tato investicia sa urcite oplatila!

tinasar
autor
16. júl 2014

Velmi Vam vsetkym dakujem za odpovede, vazim si Vasich nazorov.
Sedavame cele poobedia na internete a zo vsetkych tasiek co sme nasli sa mojej dcere paci iba ta

Lego aktovka http://www.najnakup.sk/Porovnaj_skolske-tasky-s...

alebo Topgal batoh http://www.cooltopanky.sk/products/5178-skolni-...

tento Topgal batoh je pisany az od 4. triedy, ale ked som pozerala rozmery a vahu tak je rovnaky ako Topgal batohy urcene pre prve rocniky. Nechapem preco je uvadzany az pre vyssie rocniky. No a spomedzi overenych Topgalov sa jedine tento dizajn mojej dcere paci.

Ma rada aj poniky, barbiny, hello kitty atď.......ale iba ako postelne pradlo, spodne pradlo, pyzamo, nalepky.......ma iba 6 rokov a uz nechce ani tricko s detskym motivom nosit medzi ludi.......maximalne nejaky kvietok alebo srdiecko......je to mozno tym, ze ma o 2-3 roky starsie kamaradky susedky

suseda ma 2 baby.....jedna ide do 3. a druha do 4. triedy......obe maju Topgal batoh od prveho rocnika.......kazdu chvilu ich peru a stale su ako nove.....nikde sa nic netrha ani nevybleda......ale mne sa predsa len viac paci aktovka......batoh mi pre prvaka pride taky neprehladny.........ale myslim, ze nakoniec kupime overeny topgal batoh a nech nosi cely prvy stupen jednu tasku - ak sa nam kupa ovsem vydari 🙂

sinda2210
16. júl 2014

topgal batoh mozem len odporusit. kupovali sme neutralny vzor ked sla dcera do prvej triedy, mala nan nalepky na suchy zips, takze si ich mohla striedat podla nalady. da sa prat a nosila ho cely prvy stupen a stale vyzera super. menili sme az ked nastupovala na druhy stupen a prvy batoh som posunula dalej a stale sluzi. urcite nebudete lutovat, prajem spravny vyber a dlhu zivotnost 🙂

silvia07
16. júl 2014

Ja odporucam topgal....vydrzala 4 roky, da sa prat v pracke, je lahsia...este uvazujem, ze jej ju rok necham. 🙂 ...je bez poskodeni a nie je ani vyblednuta ani "zajdena"....kupovali sme neutralnu bez postaviciek z rozpravky