Aktivity v Školskom klube

goldenfish
16. sep 2016

Maminky a ockovia, ako vnímate Školský klub po vyučovaní? Robia tam vaše deti niečo alebo iba čakajú na váš príchod?

alama
16. sep 2016

Ahoj, naši robia viaceré aktivity - čítajú si príbehy a potom si rozprávajú o čom boli, alebo píšu niečo k tomu. Mávajú rôzne témy, o ktorých sa rozprávajú s vychovávateľkou, tiež často niečo vyrábajú. Teraz, kým sa dá, sú potom vonku na ihrisku pri škole. V zime miesto toho sa hrajú, alebo aj pozerajú rozprávky. Sú druháci teraz.

sedem
16. sep 2016

Tak u nás v skole je SKD len akési úložisko deti po vyučovaní...nerobia tam absolútne nič, ani úlohy, ani nič kreatívne, ani čítanie rozprávok...keď je pekne, zoberú učiteľky deti von, pripadne sú v triede, kde si deti kreslia a cmaraju na papier, ktorý do školy priniesli rodicia...potom idú do herne, kde sa stretnú deti z rôznych rodičov, majú tam k dispozícii nejaké hry, pripadne im pustia telku v zimných mesiacoch..a este chodia deti na kruzky, ak rodicia zacvakali..som veľmi sklamaná..kedysi sa učitelia aspoň snažili, dnes už sa len sťažujú...samozrejme sú aj výnimky 😉

sorciera24
16. sep 2016

u nas teda robia akdeco, od aktivit, podujati, sportu, sarkaniad.....az sa mi to zda aj niekedy dost....niekedy si praveze tie deti pytaju len ist von a vybehat sa.......a su zavaleni aktivitami.....sme normalna mestska skola a podla mna uplne postacujuce, co poskytuje nase SKD....(moje dieta z klubu ani domov nechce ist...)

ada_dca
16. sep 2016

Naši dosť často niečo vyrábajú a každý deň chodia von na ihrisko sa vyhrať. Aj v zime. V klube majú tiež spoločenské hry. Rozprávky pozerajú iba občas. Prvákom nedovoľujú robiť úlohy v ŠKK. Od druhej triedy môžu ak majú dovolenie rodičov.

cvikla969
16. sep 2016

robia toho dost(sutaze,chodia do kniznice,na vysatavu,kazdy den im cita alebo nieco tvoria,kopec hier tam maju),rozpravky skoro vobec nekukaju.ale keby som sa nerozpravala s vychovavatelkou, tak by som si myslela ze tam nic nerobia.moje dieta doma nic nepovie,len to ze som zas prisla po neho skoro 😉

goldenfish
autor
16. sep 2016

@sedem Veď preto sa pýtam. Mám dve deti na tej istej škole. Jedno tretiak, druhé štvrták. Nie sú v rovnakom klube. Ten štvrták teraz dostal novú vychovávateľku. Aj von sa s nimi poblázni, hrá sa spolu s nimi a aj povyrábajú kadejaké veci a to každý deň mi niečo donesie domov. Ten druhý nič. Tak neviem ako to chodí, lebo doteraz mi ani jeden nič nenosil.

sedem
17. sep 2016

@goldenfish no je to na učiteľovi, ak učiteľ nemá chuť s deťmi pracovať, deti samé od seba tvoriť nebudú...

goldenfish
autor
17. sep 2016

@sedem Jasné. Chcela som len vedieť či je alebo nie je ich povinnosť robiť takéto aktivity.