Maminky a ockovia, ako vnímate Školský klub po vyučovaní? Robia tam vaše deti niečo alebo iba čakajú na váš príchod?
Tak u nás v skole je SKD len akési úložisko deti po vyučovaní...nerobia tam absolútne nič, ani úlohy, ani nič kreatívne, ani čítanie rozprávok...keď je pekne, zoberú učiteľky deti von, pripadne sú v triede, kde si deti kreslia a cmaraju na papier, ktorý do školy priniesli rodicia...potom idú do herne, kde sa stretnú deti z rôznych rodičov, majú tam k dispozícii nejaké hry, pripadne im pustia telku v zimných mesiacoch..a este chodia deti na kruzky, ak rodicia zacvakali..som veľmi sklamaná..kedysi sa učitelia aspoň snažili, dnes už sa len sťažujú...samozrejme sú aj výnimky 😉
u nas teda robia akdeco, od aktivit, podujati, sportu, sarkaniad.....az sa mi to zda aj niekedy dost....niekedy si praveze tie deti pytaju len ist von a vybehat sa.......a su zavaleni aktivitami.....sme normalna mestska skola a podla mna uplne postacujuce, co poskytuje nase SKD....(moje dieta z klubu ani domov nechce ist...)
Naši dosť často niečo vyrábajú a každý deň chodia von na ihrisko sa vyhrať. Aj v zime. V klube majú tiež spoločenské hry. Rozprávky pozerajú iba občas. Prvákom nedovoľujú robiť úlohy v ŠKK. Od druhej triedy môžu ak majú dovolenie rodičov.
robia toho dost(sutaze,chodia do kniznice,na vysatavu,kazdy den im cita alebo nieco tvoria,kopec hier tam maju),rozpravky skoro vobec nekukaju.ale keby som sa nerozpravala s vychovavatelkou, tak by som si myslela ze tam nic nerobia.moje dieta doma nic nepovie,len to ze som zas prisla po neho skoro 😉
@sedem Veď preto sa pýtam. Mám dve deti na tej istej škole. Jedno tretiak, druhé štvrták. Nie sú v rovnakom klube. Ten štvrták teraz dostal novú vychovávateľku. Aj von sa s nimi poblázni, hrá sa spolu s nimi a aj povyrábajú kadejaké veci a to každý deň mi niečo donesie domov. Ten druhý nič. Tak neviem ako to chodí, lebo doteraz mi ani jeden nič nenosil.
@goldenfish no je to na učiteľovi, ak učiteľ nemá chuť s deťmi pracovať, deti samé od seba tvoriť nebudú...
@sedem Jasné. Chcela som len vedieť či je alebo nie je ich povinnosť robiť takéto aktivity.
Ahoj, naši robia viaceré aktivity - čítajú si príbehy a potom si rozprávajú o čom boli, alebo píšu niečo k tomu. Mávajú rôzne témy, o ktorých sa rozprávajú s vychovávateľkou, tiež často niečo vyrábajú. Teraz, kým sa dá, sú potom vonku na ihrisku pri škole. V zime miesto toho sa hrajú, alebo aj pozerajú rozprávky. Sú druháci teraz.