Žienky ako zvládate tento prvý týždeň?
@doriiis U nás tiež v pohode 🙂 tiež som nakúpila veci do školy cez prázdniny a teraz už len drobnosti
Pohoda, este sa nic nove nedeje
Rovnako pokojne, nekupovala som ani slamku dopredu, prezuvky mali z konca skolskeho roka nove, v utorok som v tescu dokupila zosity, ktore chybali a obaly, kazdy den priebezne riesim, ci maju vsetko, co chybne doplnam, nervy este len budu
Syn je druhak, zladame v pohode. Okrem tasky a dosky na zosity sme kupovali vsetko nove. Zosity, ktore budu pouzivat skole a veci na vytvarku kupuje priamo ucitelka, takze od toho sme usetreni.
Akurat ale co badam na synovi, ze kazdy rok po nastupe do skoly/skolky sa mu zvysi intenzita hlasu. Asi sa nejako preorientuje na skolsky rezim, ze tam musi rozpravat hlasno, aby bol pocuty, rak doma tiez krici. Mne to ide hrozne na nervy, stale ho poucujem, nech rozprava tichsie 🙂
Dnes som bola prvy a asi aj posledny krat v papiernictve, o 19 vecer ked tam nikto nebol, vsetko ostatne je pouzitelne z minuleho roka. Mne skor vadi si zvyknut na novy rezim, zladit odvozy/prichody do/z skoly/skolky a kruzky ktore su pre 2 deti asi kazdy den a v roznych casoch, rozvrh sa v skole uz menil a este aj na kruzkoch sa asi bude… davam tomu este tyzden - dva a uz to bude ok
Ja sa úprimne priznám, že to boli trochu stresy, mám 3 školákov a jednu škôlkarku - nákupy pomôcok, zladiť odchody a príchody do školy/škôlky menších detí, ranné zmätky 😁 Ale už to pomaly opadá...
Ja sa priznam, že byvam tento týždeň velmi unavena. Ale zaroven som rada, že sa tie dni trosku upratujú do nejakého rezimu a vyhovuje mi to ako pracujúcej mame viac ako prázdninový rezim. Ale asi najnáročnejšie sa adaptujem ja. Rano vstávam skôr, ako ked mali prázdniny a ked pridem z roboty “vyflusnuta”, riesime organizaciu okolo školy a mna už pri tom láme na spanok 😁 aj teraz som si o osmej išla len sadnut na gauc na 5 min, že si oddýchnem, ked chalani zaspavali 😁 zmurkla som a bum po dvoch hodinách som sa zobudila vymetena, že či je večer, či rano, či už piatok alebo sobota 😁 inak to zvládame ok, žiadny chaos, peňaženka trosku plače, ale už sa aklimatizujeme 😁
@monika8899 Stále prázdninujeme.
@monika8899 zajtra ma dcera telesnu a my zrazu ze hups, su jej male tenisky 🤦 ...zajtra to uhra s mojimi o cislo vacsimi a po vyucovani bezime rychlo zhanat. To nie ako v prvych rokoch skoly, ze som pomaly 1. jula vsetko pripravila...
U nás ,,Bombovo” 🤦♀️Každý deň okrem pondelka, kde boli teda až jednu hodinu, tam v podstate okrem dnešných 10 minút ešte nebola. Zajtra majú riaditeľské voľno, učebnice ešte nedostali a učiteľku som tiež ešte nevidela.
@abbey1 Dovolenkujete?
@mamatroch Ono ani v prvých rokoch školy sa nedá hneď všetko kúpiť cez prázdniny, dieťa rastie a holt ako na potvoru, ten môj cez prázdniny vždy o jedno číslo 🙂 Teraz má osem a oblečenie na 10 rokov a topánky 35 ky
@monika8899 to mas pravdu s tou obuvou, deti vyrastu niekedy tak skokovo, ze az. Ale i tak hovorim, ze ak budem takto dalej pokracovat, tak u tretieho si uvedomim 2. septembra, ze ups, ved my sme este nekupili skolsku tasku 😂
@monika8899 tazsie, kedze sme sa stahovali, este nie sme uplne zabyvani, deti do novych skol, nefunguje Edupage, 2 deti do novej skoly, 1 dieta prvy raz do skolky, a este jedno dieta doma. Pomocky sa dozvedam a kupujem za pochodu.
No a este sme prelozili dcerkinu oslavu narodenin, ktore ma na zaciatku septembra, do toho mna zacal boliet priserne zub. Takze o "zabavu" je postarane.
@mamatroch tak pri treťom pôjdete kúpiť tú tašku 2 septembra a život pôjde ďalej, netreba sa zbytočne stresovať,mama je tiež iba človek 🙂
Úplne v pohode.Skusenosti ma naučili,že okrem prezuviek kupujem všetko skôr.Takze my už sme mali v júli nakúpené,takže teraz si to len ponosia do škôl a hotovo.