Maminky, poraďte mi prosím nejaké činnosti, ktoré by zaujali 7 a 8 ročné dievčatá. Máme na prázdninách 8 ročné dievčatko a hoci sa vedia krásne samy s dcérkou zahrať, snažím sa im vymýšľať pestrý program, aby sa nenudili a dievčatko malo veselé spomienky.🙂
Hráme rôzne spoločenské hry, tvoria všeličo, samozrejme chodíme veľa von ale napriek tomu by som uvítala nejaké overené nápady, lebo mi pomaly dochádza fantázia.
Za každý tip vopred ďakujem!🙂
Zoo, teraz sa dá aj pozrieť rozprávka v kine, ísť niekam v okolí na výlet, niekde, kde ešte neboli, urobiť si z toho fotky, aby mohla ukázať doma. A vo vnútri hádaj načo myslím, alebo : meno, mesto, zviera, vec...to rozvíja aj slovnú zásobu a deti to už takmer nepoznajú. Tiež je super nápad od @hipuska - upiecť niečo 🙂 Niečo nové sa naučiť.
Mám 5 a 8r.vnučky navštevujeme všetky obce v našom okrese podľa abecedy.Chodíme po pamiatkach,detských ihriskách,kostoloch apod.Spravíme si fotky,staršia má tzv.cestovateľský denník.A budeme veľa,veľa tvoriť a hrať sa.Snažíme sa vyhýbať TV,Pc,mobilom.
@barbora1992 Ísť na výlet autobusom/vlakom. Na primerane trvajúcu túru, niekam do múzea, na hrad, do skanzenu, do detského centra, do cukrárne, do čajovne, do mesta, kde ste ešte neboli.
Upiecť si spolu muffiny, ktoré môžu podľa seba dozdobiť. Upiecť slané "slimáky" - závitky z lístkového cesta.
Urobiť si karneval - vyrobiť si masky z toho, čo doma máte a k tomu diskotéku.
Filmový večer s pukancami.
@barbora1992 u nás vždy má úspech domáce kino. Urobíme popcorn, objedname pizzu, plechovkovu kolu - z jedla všetko čo nemajú bežne a sedíme a pozeráme. Toto máme aj so staršími deťmi. Upiecť niečo pre druhú rodinu, čo donesie domov. Medovníky? Potom ešte opekacka. Boli sme akurát mesiac dozadu. Najskôr brodenie v snehu a potom sme si rozložili ohnik (ak máte možnosť)