Ide o toto mala som mať na prázdniny svojho brata 6 ročného na týždeň. Už tri mesiace som s mamou dohodnutá , vybavena dovolenka, už som naplánovala aj čo budeme robiť, dohodnutý odvoz a malý už je zbalený tri mesiace, hrozne sa teší a ona si dnes ráno zmyslela, že mi ho nedá lebo ho nechám zraziť autom a vyskočí mi z 11-teho poschodia v noci. Podstata je ako teraz malému vysvetliť, že sem nemôže ísť. Je na mňa nahnevaný lebo za ním chodím raz za mesiac, niekedy sa ani to nepodarí a myslí si, že ho neľúbim (lebo mu mama tlačí kaleráby do hlavy). A teraz toto sklamanie preňho. Ako mu to vysvetliť?
Na rovinu by som povedala, že ho môžeš zobrať až keď bude súhlasiť jeho mama.
Nirmalne povedať pravdu, že veľmi rada ho zoberieš, ale mamina musí dať súhlas
Povedať pravdu, ze mama musí súhlasiť
Povedz, pravdu. Mama nesuhlasi
Primerane veku mu vysvetli, že mamka si to rozmyslela. Dohodni sa aspoň na nejakej nahrade ako je denný výlet či kúpalisko cez leto.
Povedat pravdu.
Mne nieco podobne vyviedol raz brat a jeho deti boli sklamane, ale tym ze viem - aky je, tak som na rovinu povedala pravdu. Ja som na ukor seba mala zaujem travit cas s jeho detmi, ak ma stym problem, nech sa neschovava za klamstvo, kde z druhych spravi tych zlych.
Cize jednoznacne povedat pravdu, aby ti to mama neurobila do buducna opat.
No len ona mu hovorí tie sprostosti, že ho sestra neľúbi, preto za ním nechodí. A teraz keď mu poviem, že musí dovoliť mama, keď ona to pred tým dovolila, to si zmyslela dnes ráno doteraz sme boli všetci v tom, že to platí, tak aby mi aj veril.
Nedá sa s mamou ešte o tom porozprávať?
Sadnite si spolu všetci traja a preberte to znova, snáď sa mama jeho umúdri.
Pozri, ak ním ona manipuluje že ty si ta zlá, tak si to preber s ňou - prečo mu cez teba takto ubližuje? Asi nemáte dobré vzťahy, alebo má ona s niečím problém....
Nech to mama vysvetlí, nie? Ja by som povedala - mama nechce 🤷. Ja mám dovolenku, čakala som ťa a plánovala som s tebou program, mama je proti. No a potom premyslieť spolu nejakú alternatívu. Napríklad - čo keby som prišla ja k vám, budem prespávať doma a pôjdeme každý deň na výlety? Atď. Nerozumiem, prečo ty chceš vysvetľovať za mamu, prečo nemôže.
ale no joj.... zase vymyslená téma....
Aj ja som jej povedala nech mu to vysvetlí sama, že ho nepustí. Ale skúsim mu to na rovinu povedať, že sa nedá. Zavolám ešte otcovi či to s ňou nepreberie, možno pomôže. Ďakujem, dúfam, že to dobre vezme malý
A prečo mama zmenila názor? Niečo si vyviedla?
Neviem, co chces vysvetlovat... na rovinu povedat, ze jeho mama vam to proste zakazala, nech si mu to vysvetluje ona... 6 rocny jej uz povie svoje o takomto pristupe...
Treba mu to vysvetliť normálne on už pochopí . Jednoducho mama nedovolí .nech sa hnevá na ňu
treba konfrontovat matku, kludne pred malym. Jasne ze mozes prist, ak mama dovoli. A proste toto nech si obhaji ona - nie ty.
Povedz pravdu, najhoršie čo môžeš urobiť je dieťaťu klamať.
@ibrunova posledné roky ma fóbiu z výšok a ja bývam na 11-tom poschodí a boji sa, že malý si otvorí okno zo spánku. (V živote to neurobil, ale rozumiem)
Včera som mu povedala, že nemôže prísť kým mu to mama nedovolí a pred ním zahrala, že ona nemá s tým problém. Takže som zvedavá čo mu povie keď prídem, že ho idem zobrať a ona ho nepustí