Ako vysvetliť dieťaťu, že porušíte sľub?

15. jún 2023

Ide o toto mala som mať na prázdniny svojho brata 6 ročného na týždeň. Už tri mesiace som s mamou dohodnutá , vybavena dovolenka, už som naplánovala aj čo budeme robiť, dohodnutý odvoz a malý už je zbalený tri mesiace, hrozne sa teší a ona si dnes ráno zmyslela, že mi ho nedá lebo ho nechám zraziť autom a vyskočí mi z 11-teho poschodia v noci. Podstata je ako teraz malému vysvetliť, že sem nemôže ísť. Je na mňa nahnevaný lebo za ním chodím raz za mesiac, niekedy sa ani to nepodarí a myslí si, že ho neľúbim (lebo mu mama tlačí kaleráby do hlavy). A teraz toto sklamanie preňho. Ako mu to vysvetliť?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
15. jún 2023

Na rovinu by som povedala, že ho môžeš zobrať až keď bude súhlasiť jeho mama.

pribinak
15. jún 2023

Nirmalne povedať pravdu, že veľmi rada ho zoberieš, ale mamina musí dať súhlas

sense
15. jún 2023

Povedať pravdu, ze mama musí súhlasiť

viestta
15. jún 2023

Povedz, pravdu. Mama nesuhlasi

pinkgirl
15. jún 2023

Primerane veku mu vysvetli, že mamka si to rozmyslela. Dohodni sa aspoň na nejakej nahrade ako je denný výlet či kúpalisko cez leto.

vlastnynazor
15. jún 2023

Povedat pravdu.
Mne nieco podobne vyviedol raz brat a jeho deti boli sklamane, ale tym ze viem - aky je, tak som na rovinu povedala pravdu. Ja som na ukor seba mala zaujem travit cas s jeho detmi, ak ma stym problem, nech sa neschovava za klamstvo, kde z druhych spravi tych zlych.
Cize jednoznacne povedat pravdu, aby ti to mama neurobila do buducna opat.

autor
15. jún 2023

No len ona mu hovorí tie sprostosti, že ho sestra neľúbi, preto za ním nechodí. A teraz keď mu poviem, že musí dovoliť mama, keď ona to pred tým dovolila, to si zmyslela dnes ráno doteraz sme boli všetci v tom, že to platí, tak aby mi aj veril.

pribinak
15. jún 2023

Nedá sa s mamou ešte o tom porozprávať?

patka06
15. jún 2023

Sadnite si spolu všetci traja a preberte to znova, snáď sa mama jeho umúdri.

pinkgirl
15. jún 2023

Pozri, ak ním ona manipuluje že ty si ta zlá, tak si to preber s ňou - prečo mu cez teba takto ubližuje? Asi nemáte dobré vzťahy, alebo má ona s niečím problém....

mikadooo
15. jún 2023

Nech to mama vysvetlí, nie? Ja by som povedala - mama nechce 🤷. Ja mám dovolenku, čakala som ťa a plánovala som s tebou program, mama je proti. No a potom premyslieť spolu nejakú alternatívu. Napríklad - čo keby som prišla ja k vám, budem prespávať doma a pôjdeme každý deň na výlety? Atď. Nerozumiem, prečo ty chceš vysvetľovať za mamu, prečo nemôže.

panelacikova
15. jún 2023

ale no joj.... zase vymyslená téma....

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. jún 2023

Aj ja som jej povedala nech mu to vysvetlí sama, že ho nepustí. Ale skúsim mu to na rovinu povedať, že sa nedá. Zavolám ešte otcovi či to s ňou nepreberie, možno pomôže. Ďakujem, dúfam, že to dobre vezme malý

ibrunova
15. jún 2023

A prečo mama zmenila názor? Niečo si vyviedla?

anjelicek26
15. jún 2023

Neviem, co chces vysvetlovat... na rovinu povedat, ze jeho mama vam to proste zakazala, nech si mu to vysvetluje ona... 6 rocny jej uz povie svoje o takomto pristupe...

kristinapetronela
15. jún 2023

Treba mu to vysvetliť normálne on už pochopí . Jednoducho mama nedovolí .nech sa hnevá na ňu

kaktusik007
16. jún 2023

treba konfrontovat matku, kludne pred malym. Jasne ze mozes prist, ak mama dovoli. A proste toto nech si obhaji ona - nie ty.

vanessad15
16. jún 2023

Povedz pravdu, najhoršie čo môžeš urobiť je dieťaťu klamať.

autor
17. jún 2023

@ibrunova posledné roky ma fóbiu z výšok a ja bývam na 11-tom poschodí a boji sa, že malý si otvorí okno zo spánku. (V živote to neurobil, ale rozumiem)

autor
17. jún 2023

Včera som mu povedala, že nemôže prísť kým mu to mama nedovolí a pred ním zahrala, že ona nemá s tým problém. Takže som zvedavá čo mu povie keď prídem, že ho idem zobrať a ona ho nepustí