Ako vybrať školskú tašku pre budúcu prváčku?

markusa138
16. nov 2024

Aké značky odporúčate, na či si dať pozor, kedy sú dobré ceny

pribinak
16. nov 2024

Základ je tašku na dieťati reálne vyskúšať.
Obrázok a popis je veľmi fajn, ale treba tu tasku tomu dieťaťu dať na chrbát aby si ju skúsilo

Pozor na detské obrázky, dieťa pôjde do školy v septembri, dovtedy sa mu vkus môže diametrálne zmeniť

anjelicek26
16. nov 2024

Detske obrazky su sice fajn, ale vyhybat sa im treba, lebo najneskor na konci druhej triedy ti povie, ze je to "trapne" a to je teda pri casto 160e aktovkach dost naloz ju po dvoch rokoch menit... mala by idealne vydrzat 4 roky, takze poriadne nastavitelny chrbat je zaklad, vyskusat bez bundy - ALE AJ - s bundou - ci sa nesmyka s ramien, sirka chrbata tu neskutocne zavazi, ci to tvoje dieta bude divne nosit alebo nie... ja mam rada aktovku na klipy, kde je vsetko prehladne a hned to vidis, nie otvarat sto zipsov, ale to je vec chuti a vkusu... a nevyberaj moc podla vahy, ale proste kvalita, rozmery, nech ti nepoohyna vsetky rohy na nejakej mikro taske, lebo to tam bude rvat, lebo desiatovy box velky, lebo peracnik velky, lebo to a hento tam vsetko musi dat... moji mali prve roky Belmil a potom mali satch ruksak...teda maju... ten je nastavitelny 140-180cm takze od tej stvrtej triedy cca.

ukulela
16. nov 2024

u nas topgal. starsi konci 4 rocnik a taska vydrzala bez poskodeni. ma minecraftovy vzor, takze sa nestazoval ... na druhy stupen uz kupim trocha pubertalnejsiu ...
a mensiemu do prvej triedy tiez vezmem topgal. tiez budem hladat vzor, aby sa o rok nestazoval ... (v pohode by znosil aj po starsom, len mu chcem dat novu, aby mu nebolo luto)

3princezne
17. nov 2024

Najlepsiu cenu som nasla na bazari, kupila som nejaku vychytenu znacku pre drobne dievcata, povodne stoji 120e a na bazari bola za 25e. Dcerky som sa normalne spytala, ukazala foto, velmi sa jej pacila a nevadilo jej, ze uz ju nejake dievcatko malo, pouzitie bolo badatelne minimalne. Ja by som jedina lutovala, keby som za to dala viac penazi. Za mna je to absolutne jedno, aku ma tasku, lebo ju vozime autom. A tiez nebudem plakat, ked ju bude chciet neskor vymenit. Ma tasku s jednorozcami a duhami.

ayato
17. nov 2024

My máme drobného syna, nemá ani 120 cm, vybrali sme free of Norway. Chceli sme niečo ľahké a ergonomické. Vzor si vybral sám. Zmestí tam všetko čo potrebuje, okrem boxu na desiatu, ale to je problém v boxe, je veľký a ťažký. Normálny tam v pohode zmestí.

3princezne
17. nov 2024

Uz som nasla nazov, ma beckmann, ma 110cm, tasku nam poradila suseda. Mesti sa jej tam vsetko, ani jej z chrbtu nepada. Taska je tazka, ked do nej vsetko nabalim, zosity s doskami, peracnik, vodu, desiatovy box. Ale moja ma flasu a box z nereze, nechcela som plasty. Ale ako vravim, ak chodi autom, je to uplne jedno, tych par minut co ju ma na chrbte. Vozit ju budeme minimalne do 10r, byvame daleko a komplikovane od skoly. To kvoli vacsiemu pochopeniu som pripisala

patka06
17. nov 2024

Pre prváčku som za jednoduchú aktovku, ktorú keď otvorí, vidí kde čo je a ľahko sa do nej aj zbalí. Batoh s xy zipsami sa mi zdá neprehľadný. Hľadala by som tašku s pevnou priehradkoiu na A4, aby nemusela nosiť dosky.
Zisti koľko vecí bude denne prenášať, väčšinou si deti nechávajú veci v škole, takže stačí aj menšia taška.
V každom prípade ju treba pred kúpou vyskúšať. Nekupuj príliš skoro, napr. na Vianoce.
Vyberaj neutrálny motív /žiadna Elsa, jednorožec a pod/, najlepšie tmavšiu farbu
Nekupovala by som set od predajcu, kúpila by som len ak si ho viem vyskladať sama.
Nám sa najlepšie osvedčila zn. Stil.