Ako vaše samotárske dieťa zvláda školu a ako mu pomáhate?

xlucia
29. nov 2011

maminy co mate dieta, ktore neoblubuje velky kolektiv, ani vela hluku a hlucne aktivity, ako sa zaclenilo do kolektivu v skolke a potom neskor v skole a ako zvladalo ulohy a ostatne?
respktovalo ucitelku? plnilo si ulohy? navstevovalo nejake kruzky?
ake problemy ste museli prekonat?
resp. zaujima ma vsetko okolo takejto malej osobnosti

siia
29. nov 2011

@xlucia ahojky ja mam doma takeho introverta 😝 vždy bol moj maznačik,keťže sme sa prestahovali do manželovho rodneho mesta,ja som nikoho nepoznala bola som stale s malym,až potom s maminkou,ktora ma rovnako stareho syna sme sa zacali navštevovat,synator na ihrisku ket sa nehral s nim tak s nikim vždy si vystacil sam,ket nastupil do skolky mala som velke obavy ze to nezvladne,ale prekvapil ma od prveho dna ani nemukol,žiaden plač,proste nič,no vždy ket som prenho prišla sa hral sam,alebo bol pri učitelke,alebo sam sedel za stolom a kreslil si,aj na dvore postaval vzdy pri ucitelke,alebo sa sam hral,ale aj napriek tomu velmi rad chodil do školky,az ako predskolak s zacal hrat s chlapcami a zaujimat sa o skoro take veci ako oni,myslim rovesnici......a taktiež toto leto,už chcel chodit na ihrisko lebo tam boli chlapci,ale velmi dlho s nimi ešte nevydrži sa pohrat vo velkej skupine zanika,ma rad ket su tak 3 s ktorymi sa vzdy pohral,teraz je prvak a triedna mi vravela,že vyhladava spoločnost takych kludnejšich chlapcov,alebo skor dievčat a buť si stavia stavebnice,alebo kresli...on bol vždy kludny a svojsky,ja to pripisujem tomu,že bol od mala iba s dospelymi,lebo jeho slovna zasoba vzdy bola obdivuhodna a niektore jeho hlasky a nazory su na zamyslenie 😕 a vzdy bol a aj je velky liškos,ten sa tak vie pritulit a polychotit ženam a ucitelkam 😵 s rešpektom k učitelkam neni a ani nebol problem,všetko vzdy spravil ,ket mu povedali aj teraz ako prvak,triedna si ho chvali,ze co sa tika spravania nema s nim problem ....a ešte decka mu v školke nikdy nerobili zle,mal aj dobre učiteľky,teras v škole pre jeho kludnu povahu jeden donho podskakuje,bije a šikanuje,ale to sa uz rieši a uz mame klud-zatial 😒

xlucia
autor
29. nov 2011

@siia no az n a tu poslednu vetu celkom povzbudive 🙂

xlucia
autor
30. nov 2011

este niekto poradi?

hajanka
30. nov 2011

@xlucia ahoj, moj syn bol tiez taky (a je) ze sa nerad hral s detmi v skolke, hlavne s rovesniky a mladismi, so starsimi sa vzdy vedel zabavit.Ale to preto, ze ho nudili, nemal si s nimi co povedat, tak neviem ci to bude rovnaky pripad ako vas. Takze do aktivit sa velmi nezapajal, radsej sa hral sam, pisal, cital knizky... obrat nastal ked nastupil do skoly, kde sa mu dostalo presne toho co potreboval, motivacie, povzbudenia, napredovania, miluje skolu aj svojich spoluziakov.

babul83
30. nov 2011

@xlucia Aj náš má len svoj okruh kamarátov, s ktorými sa stretávame od narodenia. Bol taký pozorovateľ. V škôlke sa dosť osmelil, ale deti do päť rokov sa bežne hrávajú len dvaja-traja. Chodíme na tanečnú, ale tam okrem spolužiačky zo škôlky sa s nikým neskamarátil. Nemajú ani nato čas. Vyhľadáva skôr kľudnejšie deti. Také veci by som, ale ešte neriešila. Učiteľky v škôlke vedia ako tieto deti zapojiť. Aj nám veľmi pomohli. prvý polrok v škôlke takmer nerozprával. Teraz chodí druhý rok a už sa mu ústa nezavrú. :D

xlucia
autor
30. nov 2011

@babul83 ani nasmu. ale mele len pri mne, v skolke je total ticho 😎