Ahojte neviem ako toto dalej riesit. Dcera super baba, velmi citlive dievcatko ale uz neviem ako...
Ako jej vysvetlit ze pre niektore "kamaratky" ku ktorym ona vzhliada ako k nejakemu idolu sa s nou "kamaratia" vzdy vtedy ked nemaju po ruke nikohob epsieho... Velakrat bola nakoniec sklamana ked sa s kamoskou dohodli na nejakom programea ta sa na nu vykaslala prwsne preto ze niekto iny prejavil zaujem....
Ako jej vysvetlit ze hodnota cloveka sa nemeria poctom iba tzv "kamatov" ale su lepsie kamaratsztva ktore za nieco stoja...
Ako jej vysvetlit ze nemume ist a byt vsade akm chodia jej kamosky ci spoluziacky, nemusime ist na 30 3dnovych dovoleniek len aby sa mohla pochvalit ze bola niekde dalejlko ale v podstate nic dokopy nezazila lebo ja osobne nevidim zmysel v tom ist na dovolenku na 3 dni kde 2 dni cestujes pitom sa pochvalis bola som tam a tam ale je asi lepsie isr na 1 ci 2 dovolenky ale piriadne ked mame mesciac alebo 6tyz iba pre seba bez zhonu... Ona to aj celkom chape ale vidim ze jej je vzdy luto ked niektore spoluziacky pridu po vikende ze boli v alpach, taliansku, spanielsku ale na 3 dni???
Ja ani neviem co chcem pocut ale je mi to pitom ozaj luto lebo ma pocit ze vsade sa maju lepsie ako ona doma...
Ani meviem co chcem pi ut alebo citat len mi ozaj luto ju takto vidiet
Asi len trpezlivo vysvetlovat... Mam to podobne. 9,5 rocna a zacina s nou puberta hadzat. Idealne aby kazdy den niekde bola, isla, pozvala k nam kamaratky... Ma ich nastastie dost, ale krasne sa ukazuje, ktore za daco stoja a na ktore sa spolohnut neda... A samozrejme vsetci sa maju lepsie ako my🤣 - dom, bazen, dovolenky, lepsi surodenci...
a to jej treba vysvetliť? 10ročná by už sama mohla vedieť, že nie každý cestuje kade tade a že nie každý má rovnaké možnosti a aj vzťahy medzi kamarátkami nech si vyrieši tiež sama. V živote som sa nestarala do kamarátskych vzťahov svojich detí. Ani ja som neriešila s rodičmi moje vzťahy s kamarátkami. Ja osobne by som toto svojim deťom nevysvetľovala. Aj o tom je učenie sa k samostatnosti
@suptdi nechodi do normalnej dedinskej zakladky... Ale ja radsej investujem nie male peniaze do poriadnej dovolenky ako do kopu nezmyselneho nahanania sa po zemeguli kde presedi clovek ajtak kopec casu iba v lietadle ci starvi na letiskach...
@elfi1 to asi hovoris o tej mojej presne si to popisala do bodky.. Len mi je ozaj luto ked vidim to sklamanie s itazkou PRECO???
@sasa1310 vies ona ked sa s niekym na niecom dohodne tak to plati mion percent potom ked ma pocit ze ved sme sa s kamoskou dohodli a ona caka ako na ihlach ci sa milostiva nakoniec ozve a neozve sa snazi sa to sama pred sebou ospravedlnovat ale ako jej mama to vidim inak... Niektore jej kamosky ked prisli ku nam aj na cely den full servis bazen program vsetko ked ich stretnem na ulici a pizdravim ani mu ani bu tvaria sa ze ma nepoznaju (a ich rodicia podobne) tak som povedala ze ircite kamaratky tu nechcem...
To chápem že radšej ideš na poriadnu dovolenku.
Neber to prosím ako rýpanie, ale keď si dala dcéru do nejakej nobl základky pre snobov, mohla si takéto problémy čakať.
@suptdi nechodi do nobl zakladky pre snobov chodi do statnej skoly ale nie do dedinskej preto ma toto celkom prekvapuje... Prave z pidobnych dovodov som ju nechcela davat do nobl zakladky pre snobov lebo verim ze clovek by mal mat aj ine hodnoty ako peniaze...
Milion percent sorry
Preco sa staras do jej kamaratstiev? Pride mi ako rozmaznany jedinacik, ktory musi byt pre kazdeho dolezity..
Povedz dcére, že je to normálne, že niektoré dievčatá sa s ňou budú kamarátiť a niektoré nie, niektoré ju budú mať radi a niektoré zas nie. Veď ani jej nie sú všetci sympatickí a je to v poriadku.
A tiež že sú to skrátka deti. Deti sú také, nestále, prelietavé, jeden deň sa kamarátia a na ďalší deň im niečo sadne na nos a už nie.
Čo sa týka predĺžených víkendov, tak neviem, podla mna je normalne ze dovolenky sú rôzne. Aj dlhšie, aj predĺžené víkendy a chodíme aj na také. Kľudne by som to dcére dopriala ak by mala záujem viac cestovať.
@dadis vobec nie je rozmaznana a uz vobec nie jedinacik... Snazim sa prave o presny opak ale ozaj sa jej vsetko az moc dotkne vsetko prilis preziva ku kazdemu sa snazi byt ferova a nakoniec ju niekto vymeni za lepsi model ale ked ten nie je po ruke tak je dobra aj ona... Neviem ci toto v jej veku nie je schopna vidiet aj sama alebo to mozno nechce vidiet....
@dzejny656 ja nemam problem s predlzenym vikendom ak to ma nejaky prinos ale jeden den stravit na letisku a v lietadle potom 1 den akoze dovolenka aby som sa na dalsi den trepala domov.. Radsej tie peniaze prilozim k poriadnej dovolenke a nemusim sa obmedzovat tam...
No momentalne toto zaziva aj moja 20rocna dcera. Riadne sa jej preriedili priatelstva, je z toho sklamana, ale kedze je uz dospela, tak to vnima uz dospelacky. Tvoja dcera to ma tazsie, nuz, toto je zivot. Skutocnych priatelov za zivot stretneme len zopar...
Ja ti rozumiem. Mam podobne dieta. To nie je o tom, nestarat sa do kamaratstiev ako tu niektore pisu. To je zaujem o svoje dieta. Ked vidim, ze moje dieta je nestastne, tak sa urcite s nim o tom porozpravam a nebudem pred tym zatvarat oci.
Ja mam presne toto doma. Nechape ako sa niekto moze spravat podlo, ako si moze niekto vymyslat. Proste je uprimna, pravdovravna, atd.
No a pomaha len sa rozpravat. Rozpravat sa o tom spolu, pytat sa jej co si ona o tom mysli. Vysvetlit, ze proste kazdy je iny. Ze niekto ma taku povahu a nie je to namierene priamo proti nej, proste ze ta kamaratka sa asi k vacsine deti sprava rovnako. Ze to, co jej kamaratka porozprava, nie vzdy je pravda. Nikdy nehovorit o kamaratke ako o zlej osobe. To brala moja ako utok, to neviedlo nikam.
Fakt len vela sa rozpravat, sem tam nenapadne naznacit, ze to nie je ozajstna kamaratka. Ona na to postupne pride.
Moja ma este problem, ze nevie velmi nadvazovat nove kamaratsva ☹
Presne, u nas slovo plati.... ked sa dohodnem, ked slubim, tak plati... ucim to aj deti. A tazko znasa hlavne dcera,ze u druhych to tak nieje -dokonca od rodicov je taky "vlazny" pristup... neozvu sa, nepotvrdia, neskoro pridu, nedodrzia slubene...
Ale nastastie ma aj take,co su super a casom sa to este preveri. Len moja chce ideal kazdy den s niekym byt a tak vola kde koho a niektore jej doslova ja uz nedovolim volat, ale aj vysvetlim a pripomeniem, preco mam taky postoj...
Pozri u nás to isté. Dcéra ide do 4 ročníka 10 bude mať v decembri. Takzvané kamarátky zo školy sú asi také denim je dobra v škole keď sa nemajú s kým baviť. Keď aj u nás 2 z nich boli vadil im mladší syn. Syn je autista a skrátka tie.prejavy má. Dcére to prišlo ľúto a sama povedala že je pre ňu dôležitejší brat než spolužiačky. Chodí do školy do vedľajšej dediny. U nás v dedine by si užila blbych reči od spolužiakov kôli bratovi.
V škole im dáva učiteľka písať zazitkovnik cez prázdniny. Jasné že je jej tiež ľúto že nechodíme na dovolenky , len na výlety aj ďalej po Slovensku sme sa konečne tento rok dostali, predtým bol problém s malým. A áno tiež si zažila rypanie za to že nebola ešte pri mori že nechodí na wellness víkend . Len jej vždy poviem že jej sa venujeme stále a má nás kedy treba. Veľa spolužiakov je len u starkých pokiaľ nejdú niekam na dovolenku s rodičmi, potom ich zas odložia. Musíš len vydržať q stále vysvetľovať , viem je to ťažko ale nič iné neostáva. Ona to raz pochopí že nie ona je tá ktorá za to kamarátstvo nestojí ale hentie falošné slečny.
Vies, mne to pride ako stavat sa do role obete. Ja som byvala na prazdniny "odlozena" k babke a nikdy v zivote som sa kvoli tomu necitila nelubena rodicmi, prave naopak, mam vyborny cztah s babinkou, ktora este stale zije a najkrajsie spomienky v zivote. Preco deti od vas pocuju, ze trojdnove vylety su zle, byt u babky je zle, zmenit program alebo kamaratku je zle, ze im vadi surodenec je zle.. ved to su normalne veci zo zivota, preco sa musite neustale porovnavat?? moja kamratky nezradi, moja pozdravi rodicov kamaratov a podobne..nejudgujte..usetri vam to mnoho nervov a deti budete mat psychicky odolnejsie..v zivote by mi ako dospelej nenapadlo riesit u kanaratov, ze zmenili program..tak boooze, zmenili..preto predsa nie su zakerni a zli.. co si vase dieta nenajde nic ine na praci
@dadis rozmaznany jedináčik? Zato že dievča trápi ak sa na ňu kamarátky vykašlu (nie že zmenili program, ale príde iná kamarátka ako moja dcéra) tak je rozmaznana? 😒
Moja dcéra je taká istá a má presne tento istý problém, neviem prečo by som sa nemala starať do toho, čo ju trápi...
To si všetci pubertaci myslia, že všetci sa majú lepšie🙂jednoducho už to vníma a bude aj horšie.
A to, že ju využívajú a kamarátstva sú falošné s tým nič nenarobíš.Vekom dozrie a bude sa na to pozerať inak, ale verím, že ti to je ľúto.U nás na základnej škole to bolo podobné hlavne dievčata sa skupinkuju, robia si zle stredná škola je už lepšia.
Hovoríš, že chodí do štátnej ale myslím, že niekde vo väčšom meste, alebo rovno v BA.
Podľa mňa čím menšie mesto, alebo dedina, tým menšia hrozba výskytu problémov tohto druhu.
Tiež mame doma takúto jednu "naivku", ktorá to využívanie nevidí...niekedy ma ide naozaj poraziť. Ze je taka slepá...ale ako tu radili, musí z toho asi vyrásť sama. Presne viem, čo myslíš...to sklamanie, nepochopenie, prečo sa s nou teraz niekto nebavi, prečo nedodržala slovo. No aj keď ublizia, tak ako by za chvíľu zabudla a urobi to isté znova. Len aby bola za dobruuu....a pritom ja nie som žiadna preemotivana matka, len ma to úprimne mrzí...lebo je to skvelé dievča, ale asi s ružovými okuliarmi na nose
Takto ...kamaratky si dcera neziska fullservisom u vas ani obhajovanim dovolenky dlhsej ako 3 dni ci 100% dodrziavanim slova. Toto u 10r deti nefunguje.
Decka si vyberaju s kym chcu byt, kto je pre nich zaujimavejsi, lepsi spolocnik, ci s kym si lepsie rozumeju, su prelietave, idu za tym co im da najviac pubertackych zazitkov, srandy, s kym im je dobre a radi s nim travia cas...
Nijakym sposobom to neovplyvnis. Ci bude tvoja dcera chodit na 3 dnove ci 2tyzdnove dovolenky, na tom v tomto veku kamaratstvo nestoji. Ani na 100% dodrzani slova.
Daj dcere prilezitost spoznat co najviac deti a nech sa prirodzene "najdu" sprianene duse.
Preboha ...bežné chodíme na dovolenku na 3 či 4 dni lebo potom musím do práce ...nie je na tom nič zvláštne
@kristinapetronela ano to je ok ale ja si viem pracu zariadit tak aby som mohla mat 2x do roka aspon mesiac alebo aj viac volno... A nemienim sa v tomto prispisovat ludom ktorym sa to z roznych dovodov neda dokonca ani vlastnemu muzovi.. Ked sa mu da ide s nami ked nie ideme bez neho a dokazeme si to poriadne uzit... Preco ja som nakoniec ta zla v tomto...
To je ťažko vysvetliť.
Kam to chodí na základku?
V mojich časoch u nás na dedinskej základke nikto nechodil na 3 dni na dovolenku do zahraničia a myslím, že decká z nor málnej dedinskej základky nechodia.