Ako to majú vaše deti s návštevami u kamarátov?

6. sep 2024

Baby ja vážne neviem, či som precitlivelá, ale napíšte, prosím, Vaše názory na vzniknutú situáciu. Syn je štvrták, chodí s kamarátmi takmer každé popoludnie hrať futbal na ihrisko. Pár dní dozadu prišla nečakane búrka (bol vtedy na ihrisku len s jedným kamarátom, ktorý býva hneď pri tom ihrisku), fakt z ničoho nič začalo neskutočne liať. Syn prišiel do nitky mokrý domov, že sa chcel schovať u toho kamaráta, ale jeho otec to nedovolil, poslal ho preč, že jeho syn ide do sprchy a môj nech ide domov. Ten kamarát je u nás úplne bežne, hrávajú sa tu, ponúkneme ho s jedlom / pitím, ani mi nenapadlo nikdy, že by mohol niekto počas búrky "neprichýliť" dieťa. Čo si o tom myslíte?

apolka77
6. sep 2024

Že ten otec je debil.

pribinak
6. sep 2024

Že otec je proste debil. Dieťa - kamarat by bol u nás vítaný aj ďalej

Ja som zažila že sused má vonku traktor a bager. Poznáme sa. Môj syn si chcel ten bager požičať a jeho otec povedal nie.

Ľudia sú rôzni.

autor
6. sep 2024

Chlapec je u nás stále vítaný, aj včera tu bol. Je veľmi slušne vychovaný, vždy sa pozdraví, odpovie, poďakuje, preto som celkom v šoku z chovania jeho otca. Ešte by som pochopila, keby tam bol syn nasáčkovaný každé poobedie, ale naposledy bol u nich asi v júli.

h2
6. sep 2024

Zavolala by som tomu otcovi a čo by si vypočul, by si za klobúk nedal!!! 😡😡😡

apolka77
6. sep 2024

Ak sa poznáš s mamou kamaráta možno by som jej pri nejakom stretnutí napr. Rodicko povedala čo sa stalo a nech pozdravuje manžela. Veľmi zle sa zachoval.
Syn raz takto priniesol spolužiačku do nitky mokrú som jej dala dcéry šaty a musela si vlasy vysušiť fénom ..jasne teplý čaj a niečo zjesť...tiež by som bola v šoku . Ale čo už na všetkých svieti slnko rovnako.

autor
6. sep 2024

@h2
@apolka77 akože ja nechcem riešiť nejaké konflikty, ale u nás je úplne normálne, že keď tu deti trávia čas, tak ich niečím ponúkneme (minule sme spolu piekli pizzu), prípadne že na nich dohliadnem, spýtam sa kedy majú byť doma a strážim im čas atď. Keby mi tu prišli mokrí kvôli búrke, tak dám všetkým suché oblečenie a dám vedieť rodičom, že sú tu. Ja som akurát šla volať synovi, či sú u kamaráta, lebo ten lejak bol hrozný, vyletela som von zvesiť prádlo a on zrazu vo dverách a až z neho tieklo :-/ Nehovoriac o tom, že vonku hromy a blesky.

januska12323
6. sep 2024

Ten otec je idiot a kľudne by som mu to napísala aj do sms.

lenkakravcova
6. sep 2024

Ber do úvahy, že sa u nich mohlo niečo udiať a preto reagoval ako reagoval. Napr hádka s manželkou, alebo mal zlý deň v práci alebo im nedajbože niekto zomrel v rodine. Dokiaľ nepoznáme celú situáciu, je to vysoko otázne.

h2
6. sep 2024

@lenkakravcova Ty by si v takom prípade (hádka, zlý deň...) vyhodila za búrky mokré dieťa z domu? Podľa mňa na to neexistuje ospravedlnenie!

zobaka
6. sep 2024

asi mali bordel

lenkakravcova
6. sep 2024

@h2 ja nie. Ale fakt neviem, čo sa tam stalo. U nás je momentálne rotavirus - takže lepšie byť mokrý ako vracať ďalšie tri dni 🤣

biba_18
6. sep 2024

@apolka77 nie je debil. na neho by som použila iné slovo...

h2
6. sep 2024

@lenkakravcova Aj v takom extrémnom prípade sa dá dieťa nechať niekde v suchu a zavolať jeho rodičov.

sense
6. sep 2024

Čo si myslím? Neviem nakoľko nevieme či jeho otec niečo nemal dôležité termín, či nemali zrovna doma dusno. Čo otca nenahnevalo to že kamarat zavolal ku nim tvojho syna bez toho aby sa najprv spýtal. Tvoje dieťa mohlo poprosiť otca kamaráta či ti nemôže zavolať aby si po neho prisla

Nevraviac i Tom že ženu matky rozmýšľaní trochu inak ako muzi

lenkakravcova
6. sep 2024

@h2 to hej, s tým súhlasím. Ktovie či si to ten chlap uvedomil, prip či si to vyčíta alebo mu to bolo jedno.

biba_18
6. sep 2024

@sense bola búrka. zdravie a život dieťaťa sú predsa viac ako dusno doma alebo termín...

h2
6. sep 2024

@sense Ten chlapec neprišiel na návšetvu. Chcel sa schovať pred búrkou.

sense
6. sep 2024

@biba_18 pozri nebola som tam ťažko povedať veď j z toho ihriská išli už v búrke. Pozri ja ako matka by som s dotyčnými rodičmi porozprávala či by mi v budúcnosti v takom prípade nemohli hneď zavolať že si po dieťa pridem

sense
6. sep 2024

@h2 už som to napísala vyššie . Jednoducho chlapi myslia inak ako ženy. Ale dobre tak napíšem je to chuj keď vyhnal dieťa do búrky. Už budu užívateľky modrého koníka spokojné že svorne nakydali na chlapa.

maciatkolulu
6. sep 2024

Jejda,kde bola búrka,normálne závidím.... A ty si sa nebála,že kde máš dieťa keď začala búrka? Akože ťažko takto naozaj povedať. Keďže nepoznáme dotyčnú rodinu ,ich pomery,zvyky,ako ďaleko bývate vy atď..... Každý sme nejaký. Ja by som rozhodne neposlala nikoho preč, volala by som matke,že teda dieťa je u nás a ok. A dohodla sa.

beronsche
6. sep 2024

@lenkakravcova ak tie dôvody, čo si uviedla považuješ za dostatočne a pochopiteľne, doslova sa vysr@t na dieťa, tak to máš tiež divné nastavené...

Normálny človek s normálnou empatiou nepošle dieťa do búrky, jednoducho nie.
Autorka - poznas sa s tým chlapom? Cez jeho ženu by som to nevytahovala, skôr rovno jemu povedala niečo v zmysle, či mu to nebolo hlúpe vykašľať sa v takej situácii na dieťa.

zuzap33
6. sep 2024

@sense nemusia len chlapi. Pred rokmi som bola vyzdvihnut istu malickost pre babku. Naraz silna ciernava, poprosila som tu pani, aby som pockala u nej na chodbe pokym prejde dazd. Nemohla som, pritom ma ona poznala uz 3 roky a bola doma s dcerou. O 3 domy dalej, prietrz mracien,trvala 10 min. V zivote som nebola taka mokra

timilv
6. sep 2024

@autorka sú rodiny a rodiny... Ja by som tiež neposlala cudzie dieťa preč ani v daždi,nie to ešte v búrke. Ale napríklad kúsok od nás býva rodina ktorá si nepustí dnu do domu väčšinou ani rodinu. Všetky návštevy sa absolvujú max na dvore. Neviem aký na to môže byť dôvod, ale asi sa naozaj nájdu ľudia ktorí to takto majú a neriešia čo sa patrí alebo nie

vilma7
6. sep 2024

Ja nemám rada neohlasene návštevy (áno žiaľ kvôli bordelu, manžel chce kľud po práci a stačia mu naše 2 deti nie ešte ďalšie, atd) alebo mam akurát niečo rozrobené a akurát sa mi to nehodí....ale situáciu by som riešila asi tak, že zavolala rodičom nech si pre dieťa prídu. A nie poslala ho v lejaku domov.

Lebo žiaľ.nie vždy je to tak, že sa deti zavrú do izby a hrajú, ale mamiiii kde je toto, kde je hento, môžme toto atď. Takže som rada na takéto situácie pripravená a voľná s tým, že mám navarene a môžem sa im v prípade potreby venovať, pomôcť.

lenkakravcova
6. sep 2024

@beronsche nepovedala som, že takto to mám. Ale keby že niekomu zomrie rodič tak viem pochopiť, žeby poslal susedovej dieťa domov

h2
6. sep 2024

@sense Tu nejde o to, aby sme svorne naňho nakydali. Ale ako by sme sa zachovali v takej situácii. Ja by som mu zavolala a riešila, ty by si mávla rukou, že asi mal zlý deň, chudáčik.

sense
6. sep 2024

@h2 ja by som dieťa tieto nevyhnala , a autorka mala osloviť dotyčného otecka a poprosiť o vysvetlenie.takisto ja ako matke keby začne búrka idem rovno po dieťa na ihrisko a nečakám či ju niekomu pôjde a v akom stave príde domov

lenkakravcova
6. sep 2024

@h2 myslím že
@sense to takto nemyslela.
Veď to, ak niekto dokáže pochopiť dôvod na niečo také u niekoho neznamená, že by len mala rukou a neriešila. Kľudne by mohla rovnako zavolať dotyčnému. Ale nevyletela by na neho, s tým že aký je *uj, s miliónmi výčitiek, ale normálne by sa najprv opýtala o čo šlo a až tak posudzovala situáciu. Netreba zachádzať ani do jedného ani do druhého extrému. Vždy sa to dá aj s chladnou hlavou z bez emócií.

h2
6. sep 2024

@lenkakravcova Ja by som mu tiež nepovedala, že je chuj. Jednala by som s ním slušne. Ale rozhodne by som to nenechala len tak. Zvlášť, ak jeho syn je u autorky v jednom kuse.

lenkakravcova
6. sep 2024

@h2 zavolať by som mu zavolala aj ja, alebo možno by bolo ešte vhodnejšie sa zastaviť a porozprávať osobne. Predsa len človek vidí aj ako sa dotyčný správa