Ako to je s antigénovými testami pre školy?

hipuska
3. okt 2021

Ako to je s tými testami, pre školy? Mám deti v 2 rôznych. Z jednej už dostali po 10 ks/osoba a z druhej nič. Mám podozrenie, že druhá škola miesto AG objednala pluvaci PCR, ktorý nemal nikto z rodičov záujem ale iba o Ag. Alebo je mozne, žeby do jednej školy boli už testy dorucene a do druhej nie? Je niekto priamo zo skoly, čo by mi povedal ako to je?

katulienkax
3. okt 2021

Tie testy sú úplne vyhodené peniaze , majú nízku zachytnost. Radšej mohol matovic prispieť na kvalitnejšie pretestovanie už soplaveho dieťaťa a na rekonštrukciu škôl a nemocníc.

hipuska
autor
3. okt 2021

@katulienkax na toto som sa nepýtala ale ďakujem

sorciera24
3. okt 2021

@hipuska ano, skusensot je taka...ze testy su doručovane do roznych skôl rôzne, u nas v meste napr. do niekroych prislo hned na začiatku 25ks, do niektorých nic....teraz prislo zas len do niektorých niekolko kusov, inde nič....logiku v tom nehladaj....ministerstvo si zjavne robí čo chce......(a ano, som ucitelka a mam prehlad v nasom meste)

deti95060810
3. okt 2021

@katulienkax o nemocnice sa mohol starať aj niekto kto tu vládol 12 rokov... Ten sa tiež neobzrel o nič - ani o školstvo ani o nemocnice...😉

deti95060810
3. okt 2021

moje dcéry majú len po 5 ks/ dieťa a to chodia do rôznych škôl... vraj ešte dôjdu...

hipuska
autor
3. okt 2021

@sorciera24 ďakujem ti. Ide o to, že učiteľka obvinila môjho syna, že sme neprevzali pluvaci test, ktorý sme si neobjednali (pred celou triedou, mne nepovedala nič). Pýtam sa preto, lebo to pôjdem s ňou riešiť a že či sa mohlo stať, že to proste v skole domotali a objednali iba tie pcr

sorciera24
3. okt 2021

@hipuska na zaciatku sa objednavali aj kloktacie PCR aj antigeny, akurat, ze tie kloktacie prisli len raz, na zaciatku roka mali byt pouzite (vtedy ste si ich mali aj prevziat)....no anasledne su distribuovane tieto AG, do niektorych skol prisli hned, inde nie, niekde len par kusov, teraz zas len par kusov..... ci skola nieco domotala, my tu nezistime...

mondolina
3. okt 2021

v našej škole sme dostali zatiaľ po 10 ks na žiaka.

katulienkax
3. okt 2021

@deti95060810 vyhovaracky stale vyhovaracky vlada ma riesit a nie vyhovarat sa na byvalu , takto sa nic nevyriesi. A ano stve ma to viac kvoli tomu ze moje dve dcery nemaju na skole uz pol roka funkcne hajzle v ich trakte a rozbite triedy. Ale na antigeny ktore nezachytia 70% peniaze su

merlinja
3. okt 2021

U nás dostali 5ks, ale len tí, čo sa prihlásili, že majú záujem. Tuším to bolo ešte koncom augusta. Následne sa to posielali na ministerstvo. Ked preberam testy, musim taky harok podpisovat. Tak asi je to kvoli statistike/kontrole. Kloktaci sa robili len na začiatku škr a tiež len tí, čo mali záujem.

hipuska
autor
3. okt 2021

@sorciera24 to ja všetko viem čo mi píšeš. A ja píšem ešte raz, že o kloktaci test (bol jeden, nie testy) sme my neprajavili záujem. Takže, to, že oni ich objednali aj napriek tomu, že som uviedla, že sa testovať syn nebude a oni mali problém ma nezaujíma. Učiteľka nemá čo vyskakovať počas vyučovania na moje dieťa. Ak má problém, má kontaktovat mňa. A hned, nie potom, čo dieťa chodí mesiac do školy.

tncka
3. okt 2021

@hipuska my sme dostali zac.roka 5ks a teraz zas 5ks. Vraj ich bolo malo na zaciatku,tak rozdavaju postupne a budu doplnat

sorciera24
3. okt 2021

@hipuska jaj tak, tak napíš učitelke, že vy ste si PCR test neobjednali,a le čakáte na tie ATG, co ste si objednali...uvidíš, co odpíše...

kopytko03
3. okt 2021

Na našej škole dostali ci kloktaci, alebo antigenove testy iba a len ti, ktorí o ne prejavili záujem. Tí čo neprejavili, nedostali nič.
Na skole jednej dcéry sme dostali 25 antigenov s doporučením testovať každú nedeľu a štvrtok. Na škole druhej dcéry sme dostali 5 antigenov s doporučením testovať iba pri príznakoch. Takže asi je to všade inak.

hipuska
autor
3. okt 2021

@kopytko03 dik. Zaujímalo ma, že či dakto aj nedostal nič

pininka1
3. okt 2021

@hipuska nasi dostali obaja po 25ks, my sme.z tej stastnejsej skoly kde dostali ako mali a aj ich pravidelne testujem. Je to neskutocna hanba, ze napriek tomu ze sa tym vystatovali,tak niekde dostali ledva po 5ks. Zasa len diskriminacia a plane sluby do vetra.

lenka2710
3. okt 2021

@hipuska tak napríklad u nás žiadne pluvacie testy neboli, ani na začiatku roka! Dostali sme len 5 AG testov niekedy v strede septembra s tým, že testovať len pri príznakoch a teraz písala učiteľka, že si mame vyzdvihnúť ďalších 5! Ja mam teda prvacku a nás nikto nekontaktoval ci chceme alebo nie, takže sme nevedeli ako to bude!
Ale o pluvacich testoch sa u nás nehovorilo

nevenka
3. okt 2021

U nas boli na zaciatku skolskeho roka pluvacie PCR testy, ale dostal ich len ten, kto prejavil zaujem, co viem od syna, tak 5 ks z 20 ks ziakov a rovnako tak sme dostali 25 ks antigenovych a k tomu kratke vyterove palicky na vyter z nosa. Zaujem bol tiez 5 ks cca z 20 ziakov. Pretestovali sme ho 2x, po par dnoch priznakov, vysiel negativny. Momentalne je dcerkina trieda zo skolky v karantene. Ziadne testy, ziadne ruska, deti chodia soplave do skolky, papiere o bezinfekcnosti su trhaci kalendar. Kazdy jeden den mi hovorila, ze ten ma sopel, ten kasle. A samozrejme, po prvom sopli bola preliecena vyse tyzdna a po dalsom tyzdni v skolke dostala znova sople. Samozrejme, ze vsetci sme chytili od nej, vratane babatka.
Aky taky zmysel by to malo, keby sa testovali vsetky deti, ked maju priznaky. Aspon nejaky zachyt. Takto sa to zase siri a najlepsie ockovanymi, lebo ti maju kopu vynimiek. To je na hlavu. Lebo vsak nemusia sa testovat, vynimky z karanteny. Ale keby to ockovanie zabezpecilo nemoznost sa nakazit a sitit to dalej, tak pochopim, ale takto je to cirkus humberto a buzeracia...

jajo1
3. okt 2021

@hipuska píšem aj ako učiteľka, aj ako mama, aj ako kamarátka učiteliek z iných škôl v blízkom okolí. Takže naša škola, kde pracujem, patrila medzi šťastné, dostali sme 25 ks ag testov na žiaka, ktorých rodičia prejavili záujem. Môj syn v tom istom meste, ale na inej škole, dostal 5 ks. A viem minimálne o dvoch školách, kde nedostali zatiaľ ani kus. Takže chaos nad chaosy, pravá ruka na ministerstve nevie, čo robí ľavá. A to nehovorím, koľko s tým z našej strany bolo/je práce, toľko tlačív, výkazov, administrácie, že mi z toho bolo do plaču, dnes už zo zúfalstva skôr do smiechu, ale už neriešim ....

jaroe
3. okt 2021

@hipuska dostali sme už dvakrát po 5 testov, testovanie na školách mojich detí je dobrovoľné. Vlastne na všetkych školách to tak má byť, overovala som na MŠ SR. Takže testujem pri príznakoch choroby. A dieťa samozrejme do školy nepošlem, bez ohľadu na výsledok.

jitkakuruc84
4. okt 2021

my sme kupili lizatkove testy, co mali aj v Rakusku ... sice za svoje, ale uplne super jednoduche, co zvladne dieta aj same ... nechapem, prečo nedali radšej tieto alebo aspoň zo slin namiesto vyterovych, ked sa predavaju aj unas