Maminy poradte alebo napiste ako ste vy naucili svoje deti nasobenie a delenie.Nejaku fintu.Mam 9rocneho syna a vobec nechce so mnou spolupracovat.Uz som skusila ze bude bez mobilu,potom zas opacne ze dostane za to nieco co si sam vyberie no nic nepomaha.Ma aj stiahnutu aplikaciu s hrou na nasobenie lenze on to len hada vobec nad tym nerozmysla.Stale mu prizvukujem ze sa to treba naucit naspamat ale nie nie aby som ho k tomu donutila.
Vylepit na wc. Vzdy ked tam bude sediet, bude na to kukat a zapamata si to. Samozrejme na wc bez mobilu a tabletu...
Sú prázdniny. Daj mu pokoj
moj ide do 6tej a nikdy sa nedokazal naucit nasobilku naspamat, proste to nevie ale k vysledku sa vzdy dopatra 😀 , sem tam sa čudujem ako , ale vačšinou mu to vyjde.
Ale nikdy vzivote nedokazal vysypat nasobilku z rukava(nieje to lenivostou).
postupne naspamäť - učili sa v škole a doma sme len precvičovali, kedykoľvek po pár príkladov
Dobrý nápad je aj ten papier nalepený na WC, používame pravidelne pri slovíčkach z cudzích jazykov
nás to neustále drilovali v škole.... nič iné len skúšať stále dookola
ja tak staré deti nemám, ale ja som ako dieťa súťažila s rodičmi, kto rýchlejšie vyráta 🙂 (tempo prispôsobovali mne, aby som občas vyhrala, vtedy som to samozrejme nevedela, teraz to plánujem zopakovať pri našich)
Nasobilka jedine naspamat, žiadne sčítavanie a odčítanie
mozem sa spytat? ma problem s pocitanim plus minus? od toho sa odvija nasobenie, lebo ak tazko pocita toto nasobenie sa bud nauci spamati a bude to vediet alebo logicky napr. nasobky do 5 su lahke tie sa vie dieta naucit naspamat to musi dat a tie zvysne si len logicky odvodzuje od tych mensich napr. 6x8 je 5x8 + 1x8 🙂 ale to je ta logika ze to musi pochopit a tiez je kopu fint ktore pomahaju detom ktore maju dyskalkuliu ako sa zorientovat v pocitani ako tabulky ale take ktore si nevytlacis ale dieta si ju vyrobi na stvorcekovy papier a tym ze si ju vyraba a farebne podla jednotlivych ciselnych nasobkov vyznacuje sa to uci pohladaj si na nete rozne pracovne listy k tomu urcite nie hru v mobile deti sa neucia cez mobilne aplikacie tak sa to nenauci! existuju aj hry ale hmatatelne na kupenie a hranie sa v dvojici trojici nie v pc dieta ktore ma problem s niecim v tomto pripade s nasobilkou musi dany problem ohmatat aby ho pochopilo nie riesit ho abstraktne v mobile a z hlavy musi to mat napisane
@lila8686 ja si pamatam, ze mi pomohlo ako sa daktore rymovali - 5x5=25, 6x4=24, ale skuste ist na to pomaly, jeden den sa naucit len tri, dalsi den opakovat tie tri a rano k tomu pridat jeden priklad a dookola sa ho pytat tie styri priklady, poobede pridat druhy a vecer treti tiez takto. Dalsi den zase prv co je naucene a popridavat pomalicky. Proste ked robis obed, daj mu obrazok nech si pri tebe v kuchyni maluje, alebo nech si daco stavia a opakovat opakovat😊 a vylepit na zachod na par dni to co sa ucite velkymi cislicami, nie celu nasobilku, nech nema unavenu hlavu, ved su prazdniny. Ked bude vediet, strhnut to a nalepit dalsi papier😊
Alebo to skuste “hravo”. Vyberte si lego a stavajte si kocky - napr mu urobis po dvoch stranach 6x6 kociek a nech doplni zvysok a porata si na konci kocky🤷♀️
Skús mu kúpiť Elektronickú násobilku, možno ho to začne baviť. Môjmu synovi to kúpila starká. Práve ju máme vytiahnutú a opakujeme.🙂
pisat príklady každý deň ale max.10 prikladov ,tak sa to skor nauci,a potom sem tam sa spytat akože potrebujem vyratat to a to ,ja som takto učila starsieho a planujem aj mladsieho,to ze maju prázdniny neznamena,ze nemoze opakovať,aby nezabudol ked aj každý druhý deň
Velmi pekne dakujem maminy za rady urcite par vyskusam 😊😊😊😊😊😊
@lila8686 ja nijak. Ovladala to uz sama od seba ako druhacka. Tieto veci preberaju ziaci v starsich rocnikoch. Dcera vie pocitat aj podstatne rychlejsie ako ja. Ovlada aj premienanie mierok a to je este len pred tretim rocnikom.
@lila8686 na to je snáď pani učiteľka v škole aby ho to naučila 🙂 ty s ním potom len precvičuj. Viem, že posledný polrok žiadna škola nebola a veľa bolo potrebné zvládnuť doma, ale tak od septembra zase začnú a snáď sa zbadá, keď dostane 5 z písomky alebo keď všetci spolužiaci budú vedieť len on nie. Bude dobiehať, ale čo už.