Ako správne vybrať základnú školu v KE?

mamicka1313
14. jan 2019

Potrebovala by som poradiť s výberom základnej školy pre môjho syna.
Momentálne žijeme v Nemecku, o rok a pol sa ale plánujeme vrátiť späť na Slovensko. Môj syn je teraz predškolák, takže by nastúpil do druhej triedy. Ja si však zo všetkých tých základných škôl neviem vybrať, možno tu dostanem nejaký typ 😉
Čo by tá škola mala spĺňať? Určite nemčinu, bola by veľká škoda, aby ju zabudol pretože momentálne je to pre druhý materinský jazyk. Ďalej by som si predstavovala aby v škole rozvíjali aj jeho matematické schopnosti, pretože matika mu ide naozaj perfektne.
Na druhej strane však nechcem aby bol zaťažený zbytočným veľkým množstvom domácich úloh a nosením ťažkej školskej tašky. Chcem aby si užil hravé detstvo 😊
Hľadám teda základnú školu v KE (budeme bývať na Pereši, tak by to nemuselo byt na druhom konci mesta), ktorá by spĺňala čo najviac z týchto mojich požiadaviek. Prípadne si rada nechám poradiť, čo je ešte pri výbere školy dôležité.
Za každý jeden komentár vopred ďakujem a prajem pekný deň mamičky 😉

pininka
14. jan 2019

@mamicka1313 my bývame na Lorinčiku, čo je od vás blízko a deti nosíme na Kežmarsku 28. Je to jazyková škola, chodila som tam ešte aj ja a som.madimalne spokojná. Má veľmi dobru úroveň, jazyku sa skutočne venujú. Deti si robia úlohy v skole,takže doma.nemusime stráviť potom ešte celý večer nad knihami. Dobrá je aj Trebišovská, ale oni sú skôr zameraní na pohyb a plávanie a úlohy si v škole nerobia.

dankavass
14. jan 2019

Prikláňam sa ku Kežmarskej 28. Chodila som tam ja, moji súrodenci... Je to skvelá škola...

mamicka1313
autor
17. jan 2019

dakujem, pozerala som tu Kezmasku... len sa mi tak cwlkom nepaci, ze druhy jazyk az v piatom rocniku. To je vsade tak?

mamicka1313
autor
17. jan 2019

dakujem, pozerala som tu Kezmasku... len sa mi tak cwlkom nepaci, ze druhy jazyk az v piatom rocniku. To je vsade tak?

sischa
27. dec 2020

@mamicka1313 my navstevujeme Zeliarsku 4, v Tahanovciach..mame uniformy..nie ako v zahranici,ale na začiatok stači..druhy jazyk od 3 r. mame rusky a anglicky..a nasobilka sa uci od 2.r., cize v 3 r. sme ju uz ovladali..

loginexistuje
27. dec 2020

@mamicka1313 na statnych skolach ano druhy jazyk v piatom rocniku treba vziat do uvahy ze su skoly ktore su vychytene a ak nemate TP v danom skolskom obvode nemusi sa tam dostat vy sa potrebujete zapisat uz roku 2021 aj do slovenskej skoly a chodit na preskusanie tak si do zych skol napiste (vacsinou stavi mail pre info)