Baby ako ste sa učili s deťmi násobilku? Myslím nejakú pomôcku ako napr kartičky 🤔alebo hravou formou niečo? Uvítam každý tip... a dakujem ❤️
Matematika.hrou.sk
Nasa si do skoly mala nosit gombiky a cestoviny.
www.nasedeticky v casti nasobilka je vela nametov ako sa ujimavo a hravo naucit nasobilku. my napr. hadzeme kockami (2ks) a pocitame no da sa to len do 6x6 ak mate kocky s cislami do 9 je to super
Nakreslite a lebo vytlačte si stovkovú tabuľku, veľa stovkových tabuliek 🙂 menších rozmerov, a nech dieťa vyfarbuje napr. násobky čísla 3 modrou, čísla 4 červenou alebo rôzne kombinácie. Vzniknú rôzne vzory a dajú sa tam vypozorovať isté zákonitosti. Ak to deti baví, majú to ako zábavku a pritom si precvičia aj násobilku.
@ajka322 ja síce so synom mám ešte na násobilku čas ale pamätám si že som v tom čase mala farebné dosky na zošity, kde bola zvnútra vytlačená tabuľka s násobilkou. Otec ma to učil ako básničku, jednoducho naspamäť. A dozeraz si pamätám tie dosky, aj otca ako so mnou sedí a skúša ma. Možno predpotopna metóda ale vrylo sa mi to tak že aj v poslednej hodine si na to spomeniem. Asi závisí od dieťaťa k dieťaťu.
Určite pozri na nasedeticky.sk, ja doučujem tretiaka matematiku a odtiaľ som mala veľa inšpirácie, najradšej mal hru s kockou na spôsob človeče (nájdeš ju tam na všetky čísla 1-10)....ďalej pozri stránky matika.in a viemematiku ...tam si podľa triedy nájdeš dosť úloh na všetky možné spôsoby 🙂 a veľa opakovať, kombinovať aj s príkladmi na papieri, skôr či neskôr to bude vedieť naspamät, ale bez toho aby sa to “biflil” 🙂
Nahlas opakovat.
Pamätám sa ako moja mama vyvesila na záchod celú násobilku kvôli sestre, aj nad jej posteľ 😀 mala to tak stále na očiach
Opakovat nahlas, opakovat nahlas a toto opakovat kym sa nenauči.