neznášam moju školu chodím na obchodnú ekonomickú školu
už druhý krát prepadávam z toho istého predmetu účtovníctvo...najhoršie je na tom asi to že sa ho vôbec neučím a je mi ľahostajné či som prepadla alebo nie..poviem si veď urobím reparát..
vás chcem poprosiť o radu...že ako sa donútiť učiť to účtovníctvo aby ma to bavilo...ďakujem za vaše rady..s pozdravom Annie
no bee nikto mi nepomôže :( no tak dik no ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
dohodni si doučovanie s niekým,kto tomu rozumie,načo čakáš?
alebo takto,prečo si si túto školu vybrala?tak prestúp inam,ale hlavne sa snaž,rodičia ťa nebudú živiť do smrti....
a je mi ľahostajné či som prepadla alebo nie.. 😖 ked ti to je lahostajné tak sa nijak nedonútiš zvol si radšej školu ktorá ta bude bavit a ktorú zvladneš
v ktorom si ročníku?ak ta tam dotlačili rodičia,už by si mali všimnúť,že urobili zle.Ak sama,tak sa musíš aj sama rozhodnúť a urobiť zmenu.Možno sa ti teraz zdá,že škola je tá najväčšia sprostosť a ty si vieš predstaviť čas lepšie strávený,ale časom zistíš,že roky v škole boli tie najlepšie.Ako raz budeš vychovávať svoje deti??ked sa im nebude chcieť chodiť do školy???Povedia ti,ved ani ty si nedokončila......
Čo chceš robiť v živote bez vzdelania?
vybrala som si ju lebo tam brali bez skusok..a ist na inu skolu teraz ked o rok maturujem nieje velmi rozumne..a doucovanie no tak to tiez nieje zadarmo..takze..neviem co mam robit je pravda ze som chcela ist na inu skolu ale tato je v mojom rodnom meste...a nemala som peniaze na to aby som isla na nejaku ktora je mimo môjho mesta
@annie992 tak čo vlastne od nás chceš? A rodičia sa vôbec nezaujímajú, ako sa učíš?
Ani men nešlo účtovníctvo, najdôležitejšie je, aby si sa naučial predkontácie, potom sa Ti už budú ľahko odvodzovať jednotlivé účtovné prípady... Mňa to naučil MM, vtedy len priateľ... Ak si budeš stáel hovoriť, že školu neznášaš, tak si tiež veľmi nepomôžeš...
A keby si zašla za učiteľkou? Nech ťa doučí...
A nejaká spolužiačka, spolužiak, čo sa tomu rozumie, by Ti nepomohol?
Ak sa na tie predkontácie skúsiš pozrieť logicky, zistíš, že je to úplne jednoduché... Ja si tie čísal už nepamätám, predsa len, som zo strednej už desať rokov, Ale dodávatelia, to sú vždy Tvoje záväzky a odberatelia, to sú vždy Tvoje získané peniaze, fakt sa na to pozri logicky....
No a som rada, že som ťa motivovala ,nestrácaj nádej....
no myslela som že si prváčka,prvý rok na strednej je vždy náročny,predsa stredná a základka je veľký rozdiel,ale ty budeš o rok maturovať.Tak to by si sa mala ozaj spamätať.Stále nepíšeš,čo rodičia.Keby som videla,že mi dieťa nestíha,tak dám posledné prachy na doučko.Zasa majetok od teba nikto žiadať nebude.Len či sa troška nevyhováraš,že sa to nedá.Možno si lenivá s tým začať 😀
annie..pozri sa, buď ideš do toho naplno a zoženieš si niekoho na doučko...alebo môžeš rozmýšľať nad tým, ako by ťa to mohlo začať baviť, čo by ťa mohlo motivovať. Nie si už malé dievčatko, predpokladám, že si už vo veku, kedy by si si mala uvedomiť, čo by si v živote chcela...Minimálne aspoň akú-takú predstavu..
Premýšľať, rozoberať, analyzovať..nemá význam a uberá ti zo z času, ktorý ti už nezostáva a do maturity máš už len krátko. Takže máš celé leto na to, aby si sa to doučila - predpokladám, že viac šancí už nedostaneš...My ti tu môžeme rozoberať ako a čo by si mala vedieť, s čím začať..Ale ty potrebuješ niekoho, kto to s tebou osobne prejde od začiatku do konca, nie útržkovité informácie z tohto fóra..To nie je vhodný spôsob a budeš ešte viac domotaná z toho všetkého..
Kto chce - hľadá spôsoby,,,kto nechce - hľadá dôvody... 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
jhuj ale dostala som druhú šancu ..ak napíšem písomku na 3 tak ma nechajú prejsť..takže sa snažím..dala som si predsavzatie ako každý školský rok že sa budem učiť dúfam že tento krát to aj splním
annie, tak do toho naplno a držíme ti palce 😉 😉 😉 😉
Ahoj annie. Ako sa prinútiť učiť? No, našťastie na to existujú techniky. Fungujú tak, že zvyšujú tvoju vnútornú a vonkajšiu motiváciu, odbúravajú počiatočný odpor voči učeniu a vyvolávajú silný pocit naliehavosti.
Najzákladnejšia technika je OKLAMANIE MYSLE.
Odpor podvedomia voči učeniu sa dá vypnúť ubezpečením podvedomia, že sa na oko budeš venovať len nejakej neškodnej, nenamáhavej činnosti.
Slúži na to veľmi účinná fráza: Teraz sa nebudem zaoberať… (celá úloha), ale urobím len… (prvý krok úlohy).
V praxi to vyzerá takto:
Teraz sa nebudem učiť matematiku, ale len si otvorím poznámky.
Teraz nebudem písať referát, len napíšem zopár prvých riadkov.
Teraz si nebudem opakovať, len vyslovím prvé 3 vety.
Akonáhle spravíš prvý krok – otvoríš si poznámky, napíšeš prvé riadky, zopakuješ si prvé 3 vety – tak prekonáš počiatočný odpor. Myseľ možno ani nepostrehne, že plánuješ pokračovať v učení.
Ja oklamanie mysle používam napríklad pri cvičení. “Nedám si celý tréning, len chytím činku a zmením závažia.” “Ešte zabehnem po tamtú dieru v chodníku, potom skončím a pomaly odkráčam domov.” “Nebudem cvičiť celý tréning, len spravím ešte jednu sériu angličákov.”
Príde ti to za vlasy pritiahnuté? Tak si to vyskúšaj a presveč sa sám. Začni s učením a povedz si: “Teraz sa učiť nebudem, len si prečítam úvodných 5 viet.” Ale nebuď kŕčovitý. Nechaj to plynúť.
Ďalších 8 techník ako sa prinútiť učiť nájdeš tu:
http://bezbolestneucenie.sk/prinutit-ucit/
S týmito technikami už nikdy nebudeš mať problém prinútiť sa učiť.
Samozrejme, všetky sú zadarmo 🙂
Dúfam a pevne verím, že som pomohol 🙂
@annie992 vies ake faktury nam posiela kazdy kvartal uctovnicka? ze des. ked sa naucis poriadne ucto tak mozes mat svoju firmu a fajn si zit. inak budes odkazana na zamestnavatela, tak budes niekde pipat po vikendoch a nociach a dokladat tovar.takze by som sa to radsej naucila ... resp si rozmysli co by ta bavilo robit a podla toho sa mozes aj sama naucit co ta bavi
aha, 6 rokov stary prispevok ... slecna uz asi davno zmaturovala 😀
nj :D
sorry preklep nazov mal byt ze ŠKOLA Hhh 😅 😅 😅