Prosím ako pomocť prvákovy aby.lepšie čital?ťažko sa mu niektore slová čitajú(slovo,spolu,hlava),je tam to "sl", "sp",on si to nevie spojiť.
Myli si "o s "u
@humajova85 precvicovala by som s nim prave tie spojenia spoluhlasok, ktore mu robia problem, samostatne, nech si to nacvici, aby opakoval dokola sp sp sp, sl sl sl a podobne a potom postupne cital slovicka. Slovicka vseobecne sa dobre citaju prvacikom po slabikach, moja si robila aj take haciky na spodku slova, od slabiky k slabike, na zaciatku sme tlieskali, slabikovali. Zabudla som uz vsetky tie metody, ale chce to urcite hlavne cvik. Tieto zatvorene skoly tomu velmi nepomahaju :( Drzim palce!
musite precvicovat to hlavne co mu nejde, predsa len najlepsi je cvik, aj ked to nejaku dobu mozno nepojde lahko, nesmiete polavit. isto sa to nauci
@vikusjk aj oni si ho rozdelia na slabiky,aj vytlieskavaju.ale ma problem niektore spojit.pozera na to niekedy akokeby tam bolo neviem co napisane.
Nevie sa "vykoktať",spojit tie sp,sl,alebo vl.
V rodine sme mali jedného s problémami s čítaním. Pedagogička poradila slovo prečítať najskôr vždy po hlaskach a až potom celé spolu.
@humajova85 tak tie slabiky nespajajte citajte S-LO-VO, MA-Č-KA - nas takto naucila liecebna pedagogicka citat dieta s problemami citania a pomalicky sme to dali dnes cita knihy nadherne. treba to len trenovat tiez odporucam knihy slabikove citanie rozpravky su rozdelene do slabik v texte takto jan-ko ci-tal roz-prav-ku (cela knizka je takato) alebo citanie/citanka pre dyslektikov tam su zasa farebne rozlisene slabiky
@kacena4 neviete prosim nazov tej knihy,alebo ako vyzerá
@humajova85 ktorej - nazvy som napisala oboch knih daj do googlu a vyjdu ti
@humajova85 presne tie 🙂
@humajova85 existuje metodická príručka k čítaniu Mimočítankové čítanie a tam sú cvičenia na precvičovanie zložitejších spojení.
@humajova85 skusila by som sfumato, len neviem, ci sa to da aj v domacom prostredi bez odbornej pripravy.