Ako označujete veci deťom v prvej triede?

angel2017
29. aug 2023

Čaute maminky prosim vas ako označujete veci detom v prvej triede ? Ako ste to poriešili ? Zaujima ma nejaka lacnejšia alternativa žial kupit menovky z nejakej stranky uz asi nestiham dakujem za radu

jarmila2010
29. aug 2023

normalne perom podpisat staci...alebo len skratky mena...neviem,co konkretne chces podpisovat?

luliu
29. aug 2023

@angel2017 nikdy som veci neoznacovala na ZŠ, v takom veku si už veci poznali a dávali si.na ne pozor.

patka06
29. aug 2023

Asi myslíš oblečenie / obuv - do školy sme neoznačovali, už sú to veľké deti, poznajú si svoje veci, ak chceš označiť, úplne stačí fixka na textil

zuzanaete
29. aug 2023

Ani v skolke som neoznacovala. Takze v skole som uz vobec oznacovanie neriesila.

nikaeli
29. aug 2023

a čo potrebuješ označiť? na prezuvky a bundu bude mať skrinku na kľúč, na zošitoch meno, tašku a peračník by si mal poznať 🙃

katulienkax
29. aug 2023

@nikaeli ziadna skrinka na kluc v beznych zs neexistuje, nehovorim ze niekde nie ale vacsinou nie

nikaeli
29. aug 2023

@katulienkax hm 🙃 ja viem, že áno

scila
29. aug 2023

@nikaeli o skrinkách na kľúč počujem prvý krát
@angel2017 na veci z telesnej som dala iniciály perom na štítky a na šiltovkách a bundách má tiež meno perom. Akurát na rukavice som vyšila iniciály niťou.

letfenixa
29. aug 2023

@angel2017 my máme pokyn prvakom označiť úplne všetko, napr aby sa aj o ceruzky nehasterili. Ja som kúpila nalepovacie aj nazehlovacie menovky, plus niečo centrofixkou alebo fixkou na odevy. A to kým bol syn v škôlke, som vystačila s inicialami na visačke. Lenže v škôlke mal svoju skrinku a boli 1 trieda v šatni. V škole budú v šatni 3 triedy, klasika hačiky a lavičky.

angel2017
autor
30. aug 2023

@nikaeli veci na vytvarnu a pastelky a tak som sa docitala ze si to casto zamienaju deti

luliu
30. aug 2023

@angel2017 nijako, keď si zamenia s tým čo sedia o týždeň to na VV zistia a vymenia si späť. Snáď nechceš označovať každú farbičku, fixku, voskovku a pod.

sandri
30. aug 2023

@luliu ja som veru farbicky a fixky v peracniku oznacila kazdu jednu. Aj tak mu po mesiaci polovica chybala ☹

sandri
30. aug 2023

@angel2017 na papierik som napisala inicialy a lepiacou paskou som ten papierik nalepila na kazdu farbicku. Rovnako som oznacila aj noznice. Oblecenie som neoznacovala, ani veci na vytvarnu.

scila
30. aug 2023

@angel2017 s pastelkami nikdy problém nebol a to som mala dvoch prvákov. Teraz je toľko tipov pasteliek (trojhranne, päťhranne, hrubé, tenké atď.), gúm a pod..,že je malá šanca, že budú mať sediaci vedľa seba rovnaké a teda keďže im ceruzky stále padajú z lavice aj tak boli tuhy každú chvíľu dolámané a priebežne počas roka som kupovala ďalšie. Jedine čo mu stále mizlo bolo pero, lebo pilota mala aj spolusediaca, tak na to som nalepila bielu lepku s menom.
Zas netreba z toho robiť takú vedú, deti majú ústa, sa dohodnú.

malapepka
30. aug 2023

Nam kazali prvakom oznacit veci, pomocky, prezuvky... Pouzila som 2 fixky - na textil a nezmazatelnu. Na oblecenie a prezuvky som pisala iba inicialy. Vrecko na telesnu mal iba s krstnym menom, ale veci vo vrecku som uz nepodpisovala. Ostatne pomocky som riesila podla toho, ci by mi to chybalo, keby to zmizlo. V peracniku som oznacila iba pero pilot, kedze ho maju vsetci, aby si ho nepomylil.
Inak bacha, fixka na textil sa neda vyprat. Tak netreba nejake velke podpisovanie, nech to meno potom nekoluje kade tade, ked z toho dieta vyrastie.

katka0123
30. aug 2023

@angel2017 permanentna fixa, alebo malicke biele nalepky z obchodov ako tedi. Synovi sa velmi zvysila navratnost pier a inych pomocok. Kto nasiel, videl meno a podal mu to 🙂 Ale on bol roztrzity. Dcera to nepotrebovala. Ak ma v triede 10 deti rovnaky typ plniaceho pera, odporucam podpisat.

nikaeli
30. aug 2023

@scila dcéra prestupovala na inú ZŠ a v oboch mala skrinku s kľúčom. Ja pôsobím na špec.ZŠ a tiež máme uzamykateľné skrinky a deti majú kľúč.

Aj keby nie, prvák si už hádam pozná svoje topánky a vetrovku..

majka176
30. aug 2023

Ženy, tie čo ste presvedčené, že prváci sú veľkí a poznajú si veci, teraz vás asi vyvediem z omylu: nie je to tak, mnohé deti si svoje veci po pár mesiacoch/týždňoch už nepoznajú, a v neoznačených veciach vzniká veľký chaos, ktorý učiteľka musí riešiť a mnoho krát nevyrieši. Na konci školského roka vznikajú haldy veci, ktoré nemajú majiteľa. Viem to z prvej ruky, mám mamu učiteľku na prvom stupni ZŠ, ktorá ma na to upozornila a radila mi všetko označiť menom.
Práve preto som svojej dcére v 1. aj v 2. ročníku označila všetky veci menom aj napriek tomu, že si svoje veci pozná.
Autorka, používam obyčajnú centrofixu, alebo na kúsok papiera meno a prilepiť lepiacou páskou.

maggiba
30. aug 2023

Normalne tie nalepky s menom. Kedze mam aj skolkarku a kazali aj prvakom oznacit, zobrala som to jednou objednavkou. Grafiku, meno, farbu si zvolis ty. Ma takto oznacene vsetko, co mal v 1.triede. Lahsie sa to potom hlada aj v stratach a nalezoch, aj po tabore (cervena nalepka s menom hned udrie do oci). Konkretne teraz mame Smartlabels, mali sme aj Putmyname. Ked sa minuli nalepky, centrofixa alebo fixa na textil to istili. (Len to neodlepis a je to tam stale, aj ked darujes, predavas atd.)

jarmila2010
30. aug 2023

nasla som stare pastelky...mali sme farebnu gumovu pasku,kt som olepila pastelky,stetce,poharik na vodu vo VV...pastelky si deti vedeli povymienat/postracat najma v druzine...inak vrecka na hygienu,tv som,len perom podpisala..na teplakovu supravu a papuce na stitky inicialy mena a triedu...ked deti v telocvicni pozabudali veci,takto ich upratovacky vedeli aj identifikovat...skrinky na zamykanie mame na skole 4roky...pred tym neboli..prezuvky boli casto hocikde porozhadzovane...

scila
30. aug 2023

@majka176 minulý rok som mala prváka a nič nezabúdal. Zato v stratách a nálezoch bola kopa mikín veľkosti 10 rokov a viac, ktorým sa nenašiel majiteľ. Je to o deťoch - niekto je moták ešte na strednej a zas mnohí prváci sa o svoje veci vedia postarať. A aby som označovala každú pastelku zvlášť??? Tak sa fakt nenudím.

majka176
30. aug 2023

@scila veď jasné, je to o deťoch, jedno si dá pozor, iné nie, tak som to aj myslela ... a každú pastelku som neoznačovala ani ja, označila som celé balenie/krabičku, zase netreba ísť do extrému 🙂

bucko555
30. aug 2023

Neoznacovala som prvácke nič a farbičky by ma už vôbec nenapadlo ak nejaká chýbala doplnila som a neriešila

babydesire
30. aug 2023

Podpisujem iba prezuvky a pohariky...nechce sa mi vsetko cmarat...podpisujem perom, nekupujem.menovky ani peciatky

nerko
2. sep 2023

@angel2017 co som uznala za vhodne som podpisala perom, fixkou, pripadne som dala napr. na kraj noznic kusok leukoplastu a tam som meno napisala. Aj tak vela veci, hlavne pisacich potrieb decka domov zo skoly nedoniesli. Dcera sedela s kamoskou, ktorej doma nasli cca 20 pier co pobrala detom 🙈. Mojej rovno tri pera, a to ma uz fakt nervovalo, ze som musela po tom patrat…

angel2017
autor
2. sep 2023

@nerko ajajaj mame sa naco tesit teda