Ako odpovedať na otázky o sexe deťom?

mawiya
19. mar 2013

Včera sa ma môj syn - tretiak opýtal: Mami prečo ľudia kričia pri sexe?
Nie som puritánsky založená mamina, ale fakt ma nič nenapadlo, tak som mu povedala, že zajtra vygúglim a určite mu odpoveď zistím.
Spokojne odišiel a ja teraz tajne dúfam, že zabudne. Ale ako ho poznám, nezabudne 🙂. Tak poraďte. Nie som si istá či vie, čo je to sex.
Pri staršom som tento problém nemala, všetko pekne prebrali v tretej triede s pani učiteľkou (za čo som jej neuveriteľne vďačná).
Tak ak máte návrhy, že prečo? Budem vám vďačná. 🙂

jasminet
19. mar 2013

lebo sa nam to paci? 😀 😀

skoricaxx
19. mar 2013

no ja by som to postavila asi postavila tak, že ked nám je príjemne že niektorý tým dávajú na javo príjemné pocity, aj on si sem tam rád zakričí tak je to aj pri sexe, ale nie všetci musia pri tom kričať a že ked sa pri tom nekričí neznamená to že sa nám to nepáči a že nám to nie je príjemné

sisaha
19. mar 2013

@mawiya 😀 😀 pobavila som sa... Ale k veci. Ja si myslim, ze to videl v telke v nejakej situacnej scenke..Asi by som sa ho spytala, preco si mysli, ze ludia kricia a kde to pocul, alebo videl...A ked budes vediet odpoved, tak podla toho mozes odpovedat..Minule aj Ivana z Panelaku hulakala pri sexe ako zmyslov zbavena, takze mozes povedat, ze to musia, lebo je to v scenari... 😉

xlucia
19. mar 2013

@mawiya tak ved povedz mu pravdu. od nadsenia, ako sa im to paci. on tiez krici pri futbale, ked da gol a nadseny. nie?
ved nedufam ze zabudne, lebo nezabudne, ale ked nepovies ty, opyta sa ineho a nevies aku odpoved dostane a ako tuto informaciu spracuje
je vynikajuce ze sa pyta prave svojej mamy, je to velka dovera, aj ked nas tie deti niekedy zaskocia

mawiya
autor
19. mar 2013

@xlucia ved práve ze u nas si všetko hovoríme otvorene, aj o bozkávaní aj o tom, že sa narodil z bruška ale predsa až tak ďaleko ako presne ide dnu 🙂 sme sa nedostali. No ale predsa len, pozeral Disney Chanel 🙂))))) tak neviem kde to videl. kolegyne sa tu na mne bavia, že čo sme s mužom stvárali v sobotu v noci. 🙂 no nič.

xlucia
19. mar 2013

@mawiya zlate 🙂 . moj ma 6 a tiez uz riesi kde jake veci, obcas nechapem odkial to ma 😲

irriss
19. mar 2013

@mawiya
Musis uprimne..a vysvetlit to tak, ze to zustane jen mezi vama dvema..takove vase male tajemstvi 😉 tim,se bude citit dulezity, dospelejsi...
kdyz si totiz neco vymyslis a bude to treba legracni, bude to okamzite domenou cele skoly.."Maminka rikala, ze se pri sexu krici, protoze....."
Odpovedela bych asi takto..ze kazda bolest a radost se projevuje jinak...ale pri radosti muzeme zakricet stejne jako pri bolesti..Jako kdyz dostane darek a zakrici radosti, protoze ma radost, libi se mu to..a neco takoveho probehne i pri spojeni dvou tel, kdyz se maji radi.. 😉

mawiya
autor
19. mar 2013

@irriss krásne. toto som potrebovala. Ďakujem. 🙂

burina4
19. mar 2013

skus opatrne ak sa ta opýta ešte raz na tu otázku a ty sa ho najprv tiež opýtaj či vie čo znamená sex ak bude vedieť tak pokračuj v debate dnečné deti aj jed si myslíme, že o tom nič nevedia vedia až mnoho nakoľko to vidia v telke vo filmoch a s počutia v škole 🙂

cmulinko
19. mar 2013

@mawiya troska na pobavenie ma napada vtip,ked maminka pride k synovi a vravi mu.Pod porozpravame sa troska o sexe...a syncek odpoveda......dobre mami a co chces vediet? 😀 😀 ale drziac sa tvojho problemu tiez by som zvolila taktiku radosti...len si spomenme ako sa deti tesia na novu hracku,novy zazitok ci nieco co je im prijemne...ako dokazu kricat pri hrani....vsak to sa neda vydrzat niekedy u nas v dome 😀 .Isla by som na to asi tak,ze by som dala otazku preco deti kricia a jasaju pri hre....tiez vrieskas a jacis a kricis od radosti pri hre,lebo sa pri tom citis velmi dobre...je to super hrat sa a uzivat si.Sex je vlastne tiez urcita forma '' hry'' pre dospelych 😀

meinkonka
19. mar 2013

@mawiya no ja by som na to isla podobne ako pisali baby vyssie, ze aj deti pri hrach, darcekoch atd. kricia od radosti, ked sa im nieco paci ...............cmulinko to pekne napisala, ze sa tak dospely spolu hraju 😀 😉

meryenes
21. mar 2013

Môj muž kúpil deťom knižku, volá sa Moja prvá knižka o sexe, má taký ružový obal. Najprv som sa zľakla, že to bude nevhodné pre deti, ale keď som sa začítala, tak sa mi pozdáva. Odporúčam

loxon
30. mar 2013

my ju tiež máme a je nám veľmi nápomocná....tiež odporúčam.....