Ako ochrániť dcéru keď je námesačná?

lucia20
8. dec 2011

Chcela by som Vas poprosit o radu. Precitala som si temy, co som tu nasla, ale nenasla som odpoved na podobny problem. Pred asi 4 mesiacmi som sa v noci zobudila, isla skontrolovat deti a zbadala som, ze u nich v izbe je okno otvorene dokoran. som si ista, ze okno bolo zavrete, lebo kazdy vecer pred ulozenim deti zatvaram. Vsetky deti boli vo svojich posteliach, muz ho neotvoril. Chvilu na to, k nam prisla dcera do postele a videla som zo spalne, ze sa kdesi svieti, tak som sa jej pytala kde rozsvietila, ale neodpovedala mi, zistila som, ze bola dolu na prizemi v kuchyni. Ani tento zazitok si nepamatala. Viackrat som zistila, ze sa pohybuje v noci po dome a cosi robi, neviem co, nikdy som ju priamo pri nejakej cinnosti nenačapala, len vzdy potom zistim, ze sa cosi dialo, lebo veci su poprekladane, pripadne sa v niektorych miestnostiach svieti.
Na oknach som zviazala snurkou klucky, aby sa nedali otvorit, na poschodi zamykam branku, ale aj tu si uz v spanku otvorila. V spanku schadza dolu po dost nebezpecnom schodisku, vsetky tieto cinnosti vykonava v maximalnej tichosti. Hoci mam velmi tenky spanok, zobudim sa aj na kroky alebo suchnutie, pri tychto jej spankovych vyletoch ju nikdy nepocujem. Hoci inokedy ked ku nam ide rozospata, tak ju pocujem. Spava na poschodovej posteli, z ktorej musi zliezt. Obavam sa toho ze si moze ublizit. Co mam spravit, aby som ju dokazala zabezpecit, aby sa jej cosi nestalo. Dom na noc zamykame, ale dcera si vie uz sama odomykat, nemame v dosahu ziadne nebezpecne predmety, ale dcera vie, kde su. Myslim noze, zasuvky a podobne. Ma 6 rokov a je takmer uplne samostatna... Da sa nejako zabranit jej nocnym vyletom??? Kolko si namesacny ludia uvedomuju? Dokazu zhodnotit mieru rizika svojho konania aj pocas spanku? Dcera ma 6 rokov. Dakujem za kazdu radu.

katy1979
8. dec 2011

lucka toto je skor otazka pre lekara ci psychologa. trpela som namesacnostou ako dieta synovec tiez a uvedomovala som si to az po prebrati. v prvom rade je asi bezpecnost okno dvere schody uzamknut. napada ma taka kravina ale ak by si chcela vediet ze sa pohla z postele tak asi nejaky zvoncek zaviazany o snurku v mieste kade musi prejst ci senzory ale mozno je to blbost.

anjelicek26
9. dec 2011

@lucia20 - no pohybovy senzor na chodbu pred jej izbu a zapnut to, ked tade niekto prejde, ine ma nenapada. Hovori sa, ze namesacny maju anjela pri sebe a v podstate sa im nikdy nic nestane, ale na to by som sa teda nespoliehala 🤐 A ak mate v okoli nieco ako spankove laboratorium, spojila by som sa s nimi. Ludia su namesacny cele roky, zacina to uz v detstve. Zabranit sa tomu moc neda 😖 Len to dozorovat.

lucia20
autor
9. dec 2011

@anjelicek26
@katy1979 to je napad, ten senzor. super, dakujem. to je dobry napad. to ma popravde ani nenapadlo, rozmyslala som uz nasd vsetkym moznym. mm chce pridat nejake zamky na branku, len sa obavam, ze ked jej to nepojde otvorit, tak to preleziie. nie? ved aj ked je namesacny clovek,t ak podstata jeho sameho sa nemeni. myslim to tak, ze ked je cez den vylezena vsade mozne a prekazku radsej prelezie ako obide, tak to bude robit aj v noci, nie? nemame tu spankove laboratorium. musime to nejako zabezpecit a domysliet. ale dakujem za radu.

gemini2
9. dec 2011

@lucia20 aj moj 9rocny syn je namesacny....poschodovu postel sme prerobili na nizku, vchodove dvere zamykam a kluc schovavam- bud na skrinu alebo do kocika na chodbe, mame tiez schody....ale na dvere v izbe sme dalui zvoncek, tak stale ked otvori, zacinka a ja uz dobehnem....par krat sa stalo ze som ani zvoncek nepocula....tiez sa bojim..... 😒

lucia20
autor
9. dec 2011

@gemini2 noooo, aj ten zvoncek je super riesenie. furt som rozmyslala ako namontovat ten senzor, ale ten zvoncek, keby som dala na dvere, tak to zapocujem, lebo na poschodi mame spalne oproti sebe. dakujem.

lucia20
autor
9. dec 2011

@gemini2
@katy1979 este by som sa chcela spytat, ci sa vam dalo to nejako odsledovat. ma to nejake frekvencie alebo je to nahodne? ma na to vplyv mesiaca? lebo mne sa zda, ze to s mesiacom nesuvisi. aspon u dcery....

gemini2
9. dec 2011

@lucia20 s mesiacom to nic nema, skor so zazitkami cez den.ked mali nejaku akciu v skole alebo zla znamka...neda sa urcit presne kedy bude zas chodit.....

lucia20
autor
9. dec 2011

@gemini2 uz davnejsie som si vsimla u strednej dcery, ze ked ma velmi rusny den, ked ma vela zazitkov, tak spi ako bundaš, ale naopak ked mame kludny, taky pohodickovy den, tak vtedy vykrikuje zo sna, prehadzuje sa. presne naopak ako by som cakala, tak mozno aj ta starsia podobne reaguje. ona ma rusny kazdy den, lebo stale s nou cosi riesime, to dieta musi stale s niekym bojovat. hlavne s autoritami. 😖

katy1979
9. dec 2011

@lucia20 nemusi ale moze. na mesiac sa spoliehat asi velmi neda aj ked na mna osobne mesiac fungoval a dodnes funguje. ale na inych nemusi. a podla mna ak najde zamknutu branicku tak ju neprelezie teda snad. ak sa jej zrovna nebude snivat o utekani z domu 😅

len.petra
9. dec 2011

@lucia20 http://www.namesacnost.estranky.sk/ skús si prečítať, možno sa Ti niečo bude hodiť