Ahoj, chodíme toto leto do bazénu so synom, a rada by som ho naučila plávať. Len neviem ako na to 😃 Poradili by ste mi ako ste sa k tomu dopracovali vy? Chodíme do bazénu o 130cm a ešte nedočiahne na dno. Skúšala som kruh, rukávce plaveckú dosku. Ale malý sa nikdy nedokáže udržať nad hladinou sám.
Daj ho na kurz, to je najideálnejšie rušenie. Musi sa naucit ležať na vode dolu tvárou a z tejto polohy bude robit jednotlive plavecké štýly.
Moje sa najprv naucili s nasou pomocou plavat pod vodou a hned na to aj normalne-na psika....ale boli ovela mladsie, byvame pri mori
tiez by som skor hladala nejaky kurz - ak to nie je mozne tak asi radsej s rukavnikmi a postupne mu ich vyfukavat alebo kupit tie korkove kruhy a najprv dat 3-4 na kazdu ruku a postupne ich davat dole - nechapem tomu ze ako sa nedokaze udrzat nad hladinou vsak ak má rukavniky dobre nasadene tak sa mu hlava pod hladinu nedostane - na zaciatku musis len pozerat aby sa mu to pacilo, aby nepanikaril a aby sa zoznamil s vodou - pokial teda este neplaval pred tym a postupne treba ukazovat ako treba dychat - fukat do vody, pridrziavat mu trosicka brucha aby mal zadok na hladine a aby zacal kopat do vody. a inaksie ako hovori jeden znamy cokolvek sa potrebujes naucit robit alebo nevies ako sa robi natukas do youtube a niekto ti to ukaze uplne po lopate. napr - zakladne cvicenia pre deti pri nacviku plavania
https://www.youtube.com/watch?v=2W1kC82xEOY@kittykat22 v tom veku sme aj my maleho prihlasili na kurz plavania. Nelutujem ani 1€, ktore sme za to dali.
@kittykat22 naši sa naučili plávať s instruktormi a čo som tam obkukala, tak základ je, nemať problém ponoriť sa. Začína sa lovenim predmetov pod hladinou, v takej výške, aby dociahli na zem. Veľká pomoc su plavecké okuliare. Potom doska pod hrudník a kopať nohami, ideálne keď ostanú pod hladinou, postupne tak prejsť k vystretym rukám a k tvári pod hladinou. A potom už príprava na jednotlivé štýly. Ja by som ale skúsila toho inštruktora. V detstve som sa naučila sama, najprv pod vodou, potom nejak aj s hlavou nad vodou, ale keďže neviem správne dýchať, nezvládnem plávať s hlavou pod vodou a nadychovat sa. Celý život to ľutujem. Aj som to skusala, mám už ale nejaký blok. Preto som mojE deti zverila inštruktorom a to iste lyžovanie. Majú to na celý život, tak nech sa to naučia správne 😉
@prasiatko30 my sme nejako neucili, Elen uz krasne plavala s rukavnikmi pred dovrsenim 1.roku, treba dieta brat co najcastejsie do vody a pride to same
Ja som sa naucila plavat hned 1.deñ na plaveckom, nemala som este 9 rokov, mali sme ukazat co vieme, a ja som chcela byt najlepsia, aj ked som vobec nevedela plavat, tak som skocila do vody a tvarila sa, ze plavam( trepala som rukami dopredu), dali ma do 1.-najlepsej skupiny a odvtedy viem plavat, aj zaverecne preteky na cas som vyhrala
@prasiatko30 jasne, ono na Sk je to ine ako v Spain, mame vsade bazeny a to.uzasne moreeeee
@prasiatko30 ten plavecky mal fakt opodstatnenie.....ja zasa vodu milujem
Ahoj.Najprv sa musí naučiť ležať na vode.Potom sa musí naučiť ležať otočený.Hlavou dolu vo vode a až tak sa učiť plávať s doskou ... rôzne štýly prsia atď...Najlepšie je deti dať na kurz pretože nebudú plávať halabala ale naučia sa to plávať správne a rodičia keď nie sú plavci alebo bývalí plavci.Proste ľudia čo sa len udržia nad vodou naučia dieťa plávať zle alebo vôbec.Mňa naučili plávať... ale zle 😁 až teraz v dospelosti plávam tak ako sa má aby ma nič nebolelo a bolo to aj zdraviu prospešné.
Dcera sa naucila v 5 rokoch plavat tak, ze som zrusila rukavniky, ziadne koleso, len plavecke okuliare.Drzala som ju, malovala rukami srdiecka a potapala sa.Pod vodou objavila novy svet, tak sa jej to pacilo, viac pod vodou ako nad nou
Dieťa sa najskôr naučí plávať s hlavou pod vodou. Musí sa naučiť splyvat atď. Ak vám to nepôjde radsej ho dajte na plavecký a potom doucte.
Dik vsetkym za odpovede. Viem, ze dieta najlepsie nauci plavat trener alebo pomoze kurz. Ale ja chcem byt so svojim dietatom, chcem s nim stravit cas, chcem si uzit to, ze ho mozem nieco naucit - ano plavam velmi dobre - a nechcem aby ho naucil plavat niekto iny. Chcem naucit svoje dieta plavat -tak ako som ho naucila korculovat, bicyklovat ... Neskor pojde na kurz aby sa naucil spravny styl, ale toto leto je o nas dvoch. Dik pre tie, ktore mi poradili ako na to.
My sme nejako neucili ale často sme sa chodili kúpať 3,5 ročná plavala pod vodou a od 4 rokov už sama pekne pláva aj nad vodou... Ale záleží aj ci to dieťa baví... Poznám napríklad dosť veľa ľudí aj vo veku 28 rokov a plávať nevedia to mi už príde trosku čudné
@kittykat22 super, ze to vidis tak, a k tomu prirodzene a nauci dieta plavat pri mori v nizkej vode, pozorovat svet, okuliare a dychacia trubica, jednoduche splyvanie. To je taka prirodzena motivacia aj predsa je ta voda nejako menej skodliva, na dlhsiu hru , pobyt vo vode. Osobne som to nenahlila, ak to dosiahne dieta same, v akomvekolveku veku, co ma velmi mu to pomaha vo vyvoji, zdravom sebavedomi. Za podpory dospeleho. Ked sa nauci prirodzene, velmi rychlo sa zdokonaluje , vystihnut ten moment je to kuzlo. Je to individualne.
Jednoznacne rukavniky Cherek , dlho sme sa trapili s roznymi plaveckymi pomockami a syn sa vody bal, doslova nam visel okolo krku.. minuly rok som ich objednala a za hodinu sa clapkal sam vo vode, kde nedociahol, uplne v pohode.. do tyzdna sa osmelil a naucil plavat pod vodou aj bez nich.. lutujem, ze som ich nezadovazila daleko skor.. na zaciatok treba zelene, tie udrzia 100% dieta nad hladinou, manzel ho aj hadzal do vody a vzdy ho pekne vyniesli na hladinu 😉
@kittykat22 https://plaveckaakademia.sk/plavania-rodicov-s-... tu je pritomny na hodine rodic s dietatom a trener vysvetluje ako plavat a ako dieta naucit plavat.. vek je len orientacne. Nemali by mat problem ze dieta ma 6r aj ked je to od 3 do 5.
Na skupinove kurzy sa da prihladit len na skusobnu hodinu. Mozno sa skuste informovat ci je to i pri tomto type kurzu a uvidite ci vam to sadne
@kittykat22 my sme obe uz od 3-4 rokoch naucili na plavacie okuliare (aj s nosom 😀) a plavali najprv pod vodou, ponarali sa same, robili kotrbelce vo vode, tym sa dieta osmeli a vody sa neboji, potom v 5 rokoch same chceli skusat plavat aj bez nich s hlavou na vodou. mensia este dlho nevydrzi ale je to na dobrej ceste 🙂
@kittykat22 ahoj my sme ho dali na plávanie sám s inštruktorom a sa naučil mal 10 lekcií , keď ho bc zobral inštr.do veľkého 2 m.hlbka bazénu ja som sa bála práve v ten deň som ho bola pozrieť inak som nemala povolené ku bazénu v civile no plával ako ryba , odporúčam samého dať ku trénerovi neoľutujete
Tak som zvedava lebo mpja ma 9 a neplava teda s rukavnikmi preplava ale akonahle ich da dole potapa sa nechapem.ledze tie rukavniky su dopoly vyfucane a ani nafuknute to dieta neudrzia. Cize akoby mala ten psChicky blok. Ja ju k instruktorovi dat nemozem lebo to je pre nu stres akonahle pocuje slovo inštruktor koniec zatne sa a nedoatalu by sme ju do vody. Toto iste bolo s lyzovanim muz ju chel zapisat na kurz tak sa zatala ze doteraz nestala na lyziach. Mna naucili tiez rodicia kurz ani v skole.som nikdy neabsolvovala kedze som vzdy ochorela. Plavat viem neutopim.sa a staci mi to cely zivot ale hlavu pod vodu nedam ani ja. Cize drzim palce pozri na youtube a ked sa ti to.podari daj prosim vediet ako.
Náš 7 rocny ma paniku keď ma dat hlavu pod vodu. Od narodenia mu vadila co len kvapka vody na tvári. Myslela som si ze plávať s a nenaučí a chcela som od septembra vybaviť plavecku školu. A teraz v týždni začal z ničoho nič plávať. Do tej plavecké školy ho dám pravdepodobne aj tak aby sa osmelil s ponaranim. Lebo kvôli splechnutej vode je schopný sa utopiť.
@kittykat22 syn chodil teraz rok na kurz, co som sledovala, zacali vsetci ponaranim hlavy pod vodu, lezali na brehu a ponarali sa... Potom plavali s doskou a stale ponaranie hlavy... Plavaciu pomocku im zmensovali, az im ju zrusili a plavali sami... Casto robili to, ze trener si ich dvoch zavesil na ruky a plaval s nimi pod vodou
Nase deti sme dali na kurz minule leto, chodili raz tyzdenne 11 mesiacov (august az jun) a bola to dobra volba, lebo ich rychlo naucili zadrzat dych, techniku - kraul, zo stylu prsia sa ucia postupne zvlast ruky a nohy. Syna mozem v hlbokej vode v bazene nechat bez dozoru (ma 7 rokov), na dcerku (za mesiac 5 rocnu) musim este dozerat, lebo vie preplavat len kratku vzdialenost. No obaja su vo vode ako rybicky, vsde ich vsetci obdivuju, ako krasne plavaju, robia rozne cviky pod vodou - kotrmelce, dotknu sa dna (bazene cca 130-140 cm). A cas s nimi vo vode si uzivam teraz omnoho viac, ako ked som ich este minule leto musela strazit a okrikovat.
ja som skúšala zatiaľ len na manželovi - najskôr potápanie a plávanie pod vodou - celkom to fungovalo. Našli sme nejaké video na youtube. Už prepláva pár metrov aj nad vodou🙂
@kittykat22 hm a čo tak inštruktor plávania? Teda pokial nie si fakt dobrá v plávaní Ty alebo manžel my to takto plánujeme