Ako naučiť 8-ročného nemčinu?

gabinkomisko
19. nov 2019

dievčatá poraďte .. čo by bolo najlepšie , aby som naučila základy nemčiny druháka, ktorý po prvé nemá moc talent na jazyky a po druhé sa mu málokedy chce .. ja sama viem nemecky veľmi dobre. kúpila som mu aj pracovný zošit, len ho nejako neviem namotivovať. Nechcem ho nechať len tak .. bola by obrovská škoda, kebyže sa nenaučí .. Mrzí ma to, sama viem a jemu to neviem odovzdať. nemáte skúsenosť s nejakou zaujímavou metódou?

malinovka333
19. nov 2019

rozpravat s as nim po nemecky, ako ked male deti ucis rozpravat tak takto, na vsetko mu hovorit nemecky, preco chces nemcinu? v skole maju co?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabinkomisko
autor
19. nov 2019

@malinovka333 v škole samozrejme angličtinu. No nemčinu preto lebo ju ja viem, tak to chcem využiť. Len neviem ako naňho. Myslím že dva jazyky sú v dnešnej dobe tak akurát. Angličtinu zatiaľ nechávam na školu, ale ani Tam sa zatiaľ moc neučia. Problém je že ma fakt nulový záujem ☹. Ináč je v škole veľmi šikovný, matematika mu ide napríklad super

gabinkomisko
autor
19. nov 2019

@miriam11 a nemáš nejaký tip? Nejaké s jednoduchsou nemcinou 🙂?

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabinkomisko
autor
19. nov 2019

@hettinka Tak to je tiež možné, tak som sa na to nepozerala. A myslis ze by malo vyznam ho ucit aspon nejaké zakladne frázy, alebo sa na to ešte na chvíľu vykaslat? A začal by dajme tomu intenzívnejšie o 2-3 roky?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkamotka
19. nov 2019

Ja by som ho prihlásila na detsky kurz. Ti ludia to maju premyslene, kopec zabavnych aktivit, hier v nemcine. Doma by ste sa o zom len bavi alebo hrali sa dotycnu hru atd.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pallacinka
19. nov 2019

@gabinkomisko Skvelý nemecký program v TV pre deti je stanica Kika. Majú nielen klasické rozprávky, ale aj každý večer detské správy, v piatok rodinný film, cez víkendy doobeda vlastné súťaže aj zaujímavé, zábavné a pritom poučné relácie (nič podobné na Slovensku neexistuje). Ďalšia vec, čo mi napadá, sú tiptoi perá. Je to ako naše kúzelné čítanie ale asi o 3 svety lepšie. Napr. by som skúsila tiptoi puzzle, ktoré si poskladá a potom s perom spoznáva slovíčka. Alebo tiptoi glóbus či spoločenská hra, nie je to len o knihách. A ešte je fajn vec tonies box, malý prenosný reproduktor, na ktorý sa dávajú figúrky a každá figúrka je iná audiokniha alebo audiohra.

gabinkomisko
autor
19. nov 2019

@pallacinka vďaka za super tipy👍Musím na to ísť nevtieravo 🙂. Ako tu kočka pred tebou spomínala, aby sa mu to nesprotivilo...

pallacinka
19. nov 2019

@gabinkomisko Urcite suhlasim. A hlavne sa nesnaz napriklad rozpravat s nim vylucne nemecky, poznam jeden taky pripad a nemyslim, ze je to spravne.

eliska13
19. nov 2019

@gabinkomisko v tom veku si myslím, že má čas.Ak nemá príliš záujem a asi ma v škole ešte AJ môže sa mu to mýliť a bude to naňho veľa.A asi ani príliš nerozumie tvojmu snazeniu.Podla mňa 2 jazyk stačí tak od 5,6 ročníka.Skor ho podpor v tej AJ, alebo zaplať doučovanie nech vie jeden lepšie, lebo to, čo sa učia v škole je málo.

gabinkomisko
autor
20. nov 2019

@pallacinka to určite nie , v tom nevidím zmysel. Materinský jazyk sa tak volá preto lebo tak rozpráva matka s dieťaťom. Poznám prípad kedy hovorí mama so synom anglicky (Slováci). toto je neprirodzené.

vinetuu
2. júl 2020

Ak to je este aktualne, urcite oporucam metodu Hocus Lotus. Nevtieravo, hravo a uzasne vysledky a prirodzeny sposob ako sa dieta a aj dospely nauci novy jazyk.