Prosim vedeli by ste mi poradit ako sformulovat/napisat rodicom, ktorych syn druhy den po sebe fyzicky napadol moju dceru. Je to problematicky ziak, bije deti bez dovodu. K dcere len prisiel a be slova ju kopol ( ma modrinu pod kolenom) a dnes ku nej prisiel a dobuchal ju do chrbta ked sa rozpravala so spoluziackami. Nemam velmi dobre komunikacne schopnosti, prosim poradite mi ako im bez nejakych emocii napisat? Pripadne ako toto riesit. Ucitelky vraj po nom len kricia a upozornuju ho, riaditelka tiez zjavne nic moc neriesi. Ako to uchopit? Dakujem
Požiadala by som učiteľku o riešenie, prípadne nech pozve rodičov do školy kde budete aj vy. U nás to tak riešila triedna staršej dcéry keď mojej dcére robila zle jedna spolužiačka
Žiaľ ako učiteľka ti odporúčam rázne kontaktovať riaditeľku, že chceš stretnutie s jeho rodičmi za ich prítomnosti. Aby si ty nemala zbytočne konflikty odporúčam riešiť oficiálne. Ale ak rodičia nič neriešia, môžeš bojovať o preradenie, alw to by musel byť súhlas viacerých.
Môj muž by ich kontaktoval sakra rýchlo.
U nás toto tiež riešila škola. Zaujala nekompromisny postoj voči šikane. Rieš to v škole, ak nepochdis, obrat sa na zriaďovateľa, pripadne inspekciu. Rieš všetko oficiálnym listom. Ak je dieta problémové, určite tvoje dieťa nebude jedine a postupne sa pridajú ďalší rodicia. Podľa.mna, po tom, čo ten chalanisko skočil, sa na toto bude riadne prísne pozerať (teda, ak podas podnet a ten nebude riadne prešetreny)
Z kazdeho stretnutia si pytaj pisomny zaznam!
Pokial ma viditelne zranenia, k lekárovi nech to spíše a riešiť na polícii plus v škole. Na toto nepotrebuješ extra komunikačné schopnosti.
Riešiť to musí škola nie ty...v prvom rade kontaktovať riaditeľku a žiadať aby sa to viac neopakovalo....škola musí kontaktovať rodičov a riešiť to.....
Kontaktovať učiteľku a riaditeľku a hlavne písomne. Nech máš dôkaz. Ak neuspejes, tak zriaďovateľ. Tiež to riešime v škôlke
Učiteľky vraj len kričia, čiže si ani nebola riešiť, ani sa pýtať v škole. Zajtra ráno si pekne počkať triedu a komunikovať s ňou. A že chceš vyrozumenie ako to poriešila.
Dohodni si stretnutie s triedou a rieš s ňou, keď nechce s riaditeľkou, keď nechce ani tá pôjdeš vyššie.
Ako píšu baby, kontaktuj triednu učiteľku a riaditeľstvo školy, nie rodičov.
Ahoj, napis mi spravu
Išiel by som za riaditelkou a neodišiel, dokým by urgentne nezavolala rodičov a nevyriešila to.
@sheila121 a čo by tým po riešil?
Dohodni si hned stretnutie s riaditelkou, triednou ucitelkou a vychovnou poradkynou. Idealne pisomne a ziadaj o urgentne stretnutie. Vsetko na stetnuti pisomne zaznamenat, s cim si prisla ty a ake riesenie navrhli. Podpisy vsetkych a datum, kedy si tam bola. Nechaj si to odfotit aj pre seba. Ak sa bude nieco opakovat, aj ked len slovne, tak znova. Ak stale, ist smer policia so vsetkymi papiermi. Normalne podat trestne oznamenie. Rozhodne nekontaktuj rodicov. Vsetko pisomne. Ak to nemaju na skole zavedene, tak aj tak ziadaj pisomne. Mala by to uz byt norma. Ale mnohokrat nie je.
No moj byv muz by isiel za ziakom. S nim by si to vyriesil. Preco ucitelka? Ved ucitelka nebije vasu dceru. A ucitelka má hovorit nieco bud vam alebo vasej dcere za ziaka, ktory bije dceru? Preco by sa to nemalo riesit s nim? Ved ucitelku vobec nezaujima vasa dcera, ani nikto iny, ked sa to opakovane a neustale deje.
@vreckovka2 amen! A kym sa vsetci zídu a vsetci sa upíšu, žiak zbije este ich dcéru presne 2 x, času dost a niekoho dalsieho tiež. A mozu si navrhovat aj riesenia pre seba, aj písať papiere, dcéra bude skopnuta aj zbitá aj tak.
@sheila121 mojej kamatky syna bili v škôlke, riešila, chodila, učiteľky riešili. Nakoniec z toho bolo, že jej syn chodil za jedným chlapčekom a nadával mu a provokoval ho. Tak chlapček sa bránil a umlčal ho. To ci to bolo správne, nekomentujem, ale len podotýkam, že zbytočne budeme búrať školy, biť všetkých naokolo, keď nevieme príčinu. Okolnosti.
Dakujem za odpovede. Ja som ucitelke napisala. Dcera nam to povedela dnes, cize riesime hned ako sme sa dozvedeli. Ucitelke to nepovedala a ked som sa pytala preco, tak mi odvetila, ze ona by to aj tak neriesila lebo sa na Sama "vsetci" stazuju a ucitelkam to uz lezie na nervy. A dokonca vraj riaditelka sa vyjadrila, ze co vsetci uz toho Sama riesia, ze to urcite nebude take zle. Pisem vraj, lebo to mam ako sprostredkovanu info od dcery. Ona je bezkonfliktna a ten typ, ze sa necha ubit. MLadsia by mu tresla spat, ale starsia je pre takychto vdacny objekt lebo sa zmoze "len" na "Prestan, boli to". Preto moje uvahy viedli k tomu, oslovit rodicov. Cakat kym bude skola nieco riesit a zas jej zajtra nieco spravi sa mi velmi nepaci. Ale dakujem za ine pohlady a nazory. Jedna sa o malu dedinsku skolu, kde je max 15 ziakov v triede, cela skola sa pozna - ziaci aj ucitelia navzajom bez ohladu na rocnik.
Kým si nebola osobne za učiteľkou, to vraj ber s rezervou. Zisti sama ako sa veci majú a keď aj riaditeľka bude kyvat plecami, riešiť sťažnosť aj na ňu.
opakujem este raz, rano smer riaditelna , nech si ho zavola nepripraveneho a pyta sa, co sa stalo, potom dceru, urcite nie spolu.....dotaznik do triedy, nech je komplexny obraz
Keď to škola nerieši treba kontaktovať zriadovatela školy teda mesto alebo obec
Ja tu napíšem ako sa.to rieši u nás, lebo dlhodobo sa neriešila cestou školy nič: cez edupage. Normálne keď malo pár deti obdobie ze ostane chodili dobití, jeden vytoceny.otec napísal rodičom normálne všetkým nech si doma rodicia poucia synov, že dievča ani kvetom neudries atď... A ze je to hulvatstvo, že dievčatá pri domov s monoklom, modrinami, doskriabane.. pomohlo dosť začala riešiť potom aj viac škola.
A najlepšie je ísť za triedou, není sa čoho báť.
Bolo to dávno, zle vzťahy v triede a naozaj intervenciu vedia robiť rýchlo v triedach aj so.psychologmi atď, veľmi to u nás pomohlo.
Aj u máš bol kedysi taky “Samo”. Učiteľky už nešťasné, lebo s jeho mega dôležitými rodičmi nebolo reči. No proste s nimi nikto nepohol a ich syn bol ďalej agresívny. Tak som si ho pockala. A veľmi slušne, tichým a pokojným hlasom, držiac ho za rameno som mu vysvetlila kto som, čo som a z akeho dôvodu si ma má veľmi dobre zapamätať. Odvtedy sa mi slušne zdravil a syn ho viac neregistroval. Mal viac rozumu ako jeho tupí arogantní rodičia. Držím palce.
Ty nemas co kontaktovat rodicov, si roic. Toto musi riesit skola. Takze, zajtra, sup-sup za riaditelkou.