Ahojte maminy prváčikov, riešime dilemu s taškou, kedže sa budúci rok pripravujeme do školy a teraz má Ježiško priniesť prvú školskú tašku 🙂 Všade čítam niečo iné, akurát sa zhodujú obchody, že má byť pevný chrbát... Ale je nejaká značka osvedčená, alebo nejaký typ, s čím nič nepokazím? Nechcem kupovať naslepo niekde v tescu alebo papiernicve, keď neviem presne čo by to malo byť, hoci sú krásne všetky... Prosím vás o vašu skúsenosť... Keď si spomeniem na moju prvácku tašku pred 100 rokmi, tak sa mi vybaví hrozná bolesť chrbta... ☹
dakujem vam..
@zozo111 , moj syn je stvrtak a tasku nosi tu istu od 1. triedy. Stale vyzera ako nova. Stala vtedy okolo 80 eur, neviem, kolko stoja ine tasky, ale bola to vyborna investicia. Je to taska s vystuzenym chrbatom - to povazujem za zaklad pri vybere. Je pevna, dobre sa cisti, ma viacero priehradok, je k nej aj taska na prezuvky a 2 peracniky. A kedze som akcne vyhrabala jej fotku, tak pridavam pre ilustraciu 🙂 . Motiv je presne podla predstav nasho syna, zberatela zvierat 🙂
@zozo111 školská taška by mala byť čo najľahšia, mala by mať anatomicky tvarovanú zadnú časť, mala by mať priehradky , aby sa tam zmestili zošity, knihy, peračník, fľaša na pitie, peračník a podobne. Mala by byť z nepremokavého materiálu, aby sa neponičili veci v taške a aby sa dala taška aj očistiť prípadne vyprať. Nosné remene by mať byť taktiež vystužené, aby sa dieťaťu nezarezávali do ramien. Dôležité je aj to, aby mala pevné držadlo, aby dieťa nemuselo stále tašku niesť len na chrbte, ale aj rodič aby mohol zobrať tašku do ruky. Mala by mať aj pútko na zavesenie na lavicu. Spodok tašky by mal mať pevné dno.Ja som dcérke kupovala batoh, je oveľa praktickejší. Kupovala som ho cez poľskú stránku, višiel ma 32e aj s poštovným, tu na Slovensku mali ten batoh len v jednom obchode a stál 80eur.
Ja budem mat tiez prvacku buduci rok a kupila som jej tasku Topgal, maju teraz na stranke jesenne zlavy. Je kvalitna a aj pekna. A mobil urcite nebudem davat prvacke.
@zozo111 je lepšie kúpiť trojkomorovú vydrží ti aj do tretieho či štvrtého ročníka. Ja som dcére kúpila tornádo perá stoja okolo 0,80e. Podľa toho rozpisu čo sme my dostali tak chceli špeciálne perá značku si už nepamätám, ale boli to drahé perá. Ja som dokupovala prezuvky, komplet súpravu aj s tričkom a botaskami na telesnú výchovu, výkresy malé aj veľké, vodové a temperové farby, štetce, voskovky, klasické ceruzky, nepremokavý obrus na lavicu na výtavarnú výchovu (alebo zásteru), farebné papiere, náčrtník, vrecko na prezuvky, kufrík na telesnú
@emita , http://www.hama.sk/znacka/hama/deti-a-skola/ste...
pozeram, ze su uz "modernejsie" modely 🙂 a cenu bud si nepamatam dobre, alebo zdrazeli. Tak ci tak si myslim, ze je vyhodne kupit tasku, ktora vydrzi 4 roky.
mne práve prišla školská taška od TOPGAL a som milo prekvapená 🙂 ... vyzerá super, má perfektne tvarovaný chrbát, veľa miesta, je ľahučká, perfektné príslušenstvo - kapsička, peračník, peňaženka..
objednávala som ju včera a dnes mi ju kuriér doniesol. Je to set pre prváčika z 86 € na 26,90 € - mali akciu. keď som sa dnes dívala na stránku tak tam mali už len asi 6 setov. Ten náš je už vypredaný... ešteže som ju stihla objednať 😝
Keď sme chceli kupovať tašku synovi, presvedčila ma kolegyňa, ktorej dcéra už tretí rok nosila tašku Topgal. Tá taška aj po 2 pol roka vyzerala ako max. 2-3 mesiace používaná a už bola viackrát praná. Syn je teraz druhák ale neplánujem mu kupovať ani budúci rok novú, lebo aj po viacerých praniach vyzerá super. To je moja skúsenosť 🙂
aha a je lepšie kúpiť dvoj alebo trojkomorovú tašku? čo patrí eše k výbave prváčika okrem peračníka a písacích potrieb? My sme voľakedy museli mať atramentové perá, co dnes používaju deti?
este jedna otázka - Dávate deťom mobil do školy? hoci aj vypnutý pre prípad?