Aké prezúvky do školy pre staršieho školáka

hettinka
5. aug 2018

Prosím o radu, aké prezuvky kupujete chlapcom s väčšími nohami. Ja som bezradná, naš syn ma 11, ale nohu 42-43 a prezúvky v tejto veľkosti sú naozaj problém.
Minulý rok mal o niečo menšiu nohu, no v druhom polroku som kúpila ako posledné východisko už len klasické plátenky - "číny", ktoré nevyhovovali ani preto, že ich bolo treba šnurovať a navyše, mne sa to nepáčilo z hygienického hľadiska. Malému z toho aj smrdeli nohy, však taká guma ...
Crocsy som tiež vylúčila, šľapky ani nosiť nechce, ani nie sú bezpečné, majú v škole aj schody a tuším je to aj v školskom poriadku, že šlapky nie.

Robí nejaká firma normálne prezuvky aj pre takýchto chlapcov? Dievčenské som vo veľkosti 41 v pohode kupovala. Chalanovi je problém.

0silvia0
5. aug 2018

@hettinka keď syn chodil na zš, všetci tam nosili crocsy. Na strednej prezuvky vôbec nenosia, celý deň sú obutí v tom, čo prídu do školy, fuj... ale nejaké sandále ak ti to syn bude nosiť, by mohli byť ok. alebo ortopedické šlapky ako na foto, viem, že to nie je nič pevné, ale podľa mňa lepšie ako tenisky.

deti95060810
5. aug 2018

dcéra s 39 nosí šľapky...menšie deti majú sandále...

0silvia0
5. aug 2018
benit
5. aug 2018

@hettinka moj ma tiez 11 rokov a topanky c 42. Stale mal velku nohu a posledna velkost klasickej papuce skoncila v 1.rocniku. odvtedy ma crocsy. Ale naozajstne nie od cinana. Nic ine ani nechce. A ked pozersm po skole tak crocsy na nohach deti vyhravaju.

pribinak
5. aug 2018

@jankapo Dobry napad

alobalka
5. aug 2018

Mne sa pozdavaju panske sandale s tvarovanou stielkou a svetejsou podrazkou. Slapky nie kvôli bezpecnosti- schody. Teniskovite gumene nie kvôli nepriedusnosti.

hettinka
autor
6. aug 2018

@0silvia0 dcéra tiež chodí na gympel, kde sa neprezúva
syn ide teraz na iné gynázium a tam sa prezúva ... toto nie je jednotné na SŠ

Tiežsom zvažovala tie sandále, ako dala v linku @jankapo . Crocsy určite nie, to sme už zavrhli, nosí to síce k moru, ale inak to na nohy nedá.

@alobalka - rovnaký názor, šlapky nie kvôli bezpečnosti, tenisky kvôli hygiene

Do tej 40-ky som vedela zohnať z BEFADO alebo v CCC také, že vyzarali ako plátenky, ale boli to papuče. Ale takéto veľké nerobia.

hettinka
autor
6. aug 2018

rozmýšľam nad niečím takýmto, čo poviete?
https://www.decathlon.sk/p/8358517_panska-obuv-...

0silvia0
6. aug 2018

@hettinka myslim ze v pohode...

eliska13
6. aug 2018

@hettinka vyzerajú dobre aj, keď píšu vzdusne....stále je to umelina či vnútro, vrch....
Môj je rovnako starý doteraz nosil kožené sandále väčšinou som kupovala Geox v Rakúsku majú také smrncovne v lete ich nosil von od septembra do školy.Teraz ako prišla puberta a svoj názor🙂)nosil asi 3 m šľapky ako tu bol link.Som proti kvôli schodom, ale nebaví ma hádať sa.Vraj všetci nosia šľapky čo som videla má pravdu, ale gumenné či umelinu by som nedala

eliska13
6. aug 2018

@hettinka takéto niečo sa mi páči škoda, že len malé čísla majú.Inac syn je vysoký?lebo nohu má veľmi veľkú🙂môj má 152 CM a nohu 38-39

https://www.bata.sk/kategoria/web-katalog-sk-de...

amadora
6. aug 2018

ja tiež mám tento istý problém. chcem zavreté papuče pretože chlapci v tom v družine hrávajú futbal a šlapky a crocsy určite nechcem. syn má 10 rokov a veľkosť nohy 38, takže tiež s tým mám problém zohnať. a keď som mu dala šnurovacie tak sa pani učiteľky sťažovali že je posledný kým sa obuje a mám mu kúpiť crocsy. hlavne že aj v školskom poriadku sú vyslovene zakázané

hettinka
autor
6. aug 2018

@eliska13 syn je aj vysoký, najvyšší z triedy.

alobalka
6. aug 2018

@hettinka môj ide do primy, 11r a noha tiež podobne 41-42. Inak aj protetika má ortopedicke sandále vzadu s prackou okolo 25€..

alobalka
6. aug 2018

Aj veľké čísla, do 43 určite

stanik_67
6. aug 2018

do prezuvok sa isto oplati inevstovat, kedze su v nich decka cely den. ja osobne som za otvorenu obuv aspon ciastocne. v lekarni sa daju zohnat aj vacsie cisla, len nebudu stat 5e

gaja74
7. aug 2018

Ahojte.Netušila som, že môj úplne prvý príspevok bude práve o papuciach 🙂 My sme mali tiež podobný problém... Deťom som nikdy nedovolila ani crocsy do školy, ani šľapky. Ešte aj doma nosia klasické papuče, hoci majú riadne veľké nohy už. A dá sa nájsť klasický typ, s certifikátom žirafy, nohy nesmrdia z nich a pevne držia na nohe, môj mladší má veľkosť 43, starší 45. Nakoľko som nová tu, neviem ci sa môže urobiť reklama, alebo nie. Az budete chcieť samozrejme odporučím 🙂 G.

hettinka
autor
7. aug 2018

@gaja74 môžeš mi poslať link do súkromnej správy? Dakujem

katarinamarkova
7. aug 2018

@hettinka sandale 😊 noha je v bezpeci veľkosť zozenies akúkoľvek nepoti sa

gaja74
7. aug 2018

@hettinka odoslané, dúfam že správne :D

hettinka
autor
8. aug 2018

@katarinamarkova no ved práveže sandále mladý nechce poriadne nosiť ani v lete. Ale ak iné nezoženiem, cez jeseň donosí sandále z leta a potom budem zháňať nejaké plátenky.
Inak, raz som dostala v obuvi nervy, ked v januári mladý bud vyrástol, alebo zničil papuče, už neviem... a oni že majú papuče len v septembri, potom už to dávajú do skladu ... lebo deťom v priebehu školského roka asi už netreba, vrrr
V zime fakt problém kúpiť aj plátenky (ak nechceš Converse za 70€), sandále vôbec nie, možno tá Protetika by sa dala ešte

erickatt
8. aug 2018

@hettinka u nas v podstate čokoľvek, vsade mu narvem ortopedické vložky čo má predpísané. Potom sú aj crrosy fajn... Nevadí mu mať v sandáloch ponožky?? To by zas moj nedal ....

alobalka
8. aug 2018

@gaja74 mohla by som poprosiť aj ja tip? Ď.

0silvia0
8. aug 2018

@erickatt no nebodaj mu narveš ortopedické vložky aj do crocsov 😂
Ani môj by si neobul ponožky do sandálov, ani šlapky nechce, ani crocsy, našťastie sa neprezúvajú na ich sš tak mám po probléme...

alobalka
8. aug 2018

@0silvia0 a ako fungujú napr v zime, keď sa kuri a nosia sa teplé topánky?

0silvia0
8. aug 2018

@alobalka no môj drahý syn nenosí zimné topánky, neznáša to😖 On dochádza z TT do BA, busom na vlakovú stanicu, z vlakovej stanice znova na bus. Tých 5-10 minút čo nie je v dopravnom prostriedku mu nie je zima na nohy. Všimla som si že pubertiaci jednoducho zimné topánky nenosia, chodia celú zimu v teniskách, ja to už neriešim, nasilu mu zimné topánky nenarvem, keď ich nikto v škole ak tak nenosí... samozrejme ako starostlivá matka by som bola najradšej keby nosil zimné topánky + v škole prezuvky, ale v obleční a obuvi sa s mojim synom vôbec nezhodneme...

hettinka
autor
8. aug 2018

Dcéra sa na gympli tiež neprezuva, super teple boty nenosí, skôr take s tensou podšívkou, a keď je moc zima, lejaky, vozíme ju autom. Inak chodí vlakom.
Keby už bolo najhoršie, má v škole tenisky na telesnú, prezula vy si tie.

No uvidím ešte, sko zo bude teraz u syna na novej škole. Aj by som bola rada, keby sa neprezuvali.

hettinka
autor
8. aug 2018

Tak dievčatá, dnes sme kúpili v NewYorker take biele nešnurovacie plátenky, syn súhlasil, že môžu byť. Je to síce trochu gumené, ale ako ho poznám, vydržia mu 2-3 mesiace a budú "rozkopané", Ak na niečo fajn natrafím, kúpim mu ešte iné, ale máme poistku na 1. deň do školy.