Aké máte mesačné poplatky u vášho prváčika?

zmurkaz
9. nov 2010

Dobrý deň ... náš syn chodí do prvej triedy.... no a stále niečo treba platiť .. niečo sa nám zdá veľa, niečo v norme ... Tak som sa rozhodla položiť túto otázku aj vám ...... Ak môžete napíšte mi prosím, aké máte výdavky v štátnej škole v meste...
Tak my napr.: škola v meste
obedy ....19 E / mesiac
školský klub ...12 E/mesiac
ZRPŠ ......15 E -na rok - platené v októbri
záloha na školu v prírode .....30 E - platené v novembri
aktivity v školskom klube (kino...) - cca 8 E mesačne

A tak teda nemiem - sme v priemere alebo ...?
Ďakujem za každú vašu odpoveď ;)

junovka
9. nov 2010

ked starsia chodila este do ŠK a na obedy, tak:
obedy vychadzali necele 1€ / den
skol.klub 8,30 €
ZRS 12 €
tanecna 2 € /mesiac
poistenie teraz je 3 € rocne

dara76
10. nov 2010

obedy 0.90€/den, cize cca 17-18€ na mesiac
sklolsky klub 12.25€/mesiac
ZRPS - 30€ platene v septembri
Triedny fond 10€ platene v septembri
10€ na knihy z anglictiny - v septembri
2€ na Mikulasa (v kine ani nikde inde zatial neboli)
caka nas
30€ na korculovanie a 30€ plavecky

silvia07
11. nov 2010

obedy tiez okolo 18eur
ZRPS 15 eur platene v oktobri
kniha na Aj + zosity+ slabikar asi 18 - 20...uz si nepamatam 😔 ...platene v septembri
druzina 50eur na pol roka....chodi do gymnastickej...obycajna sa u nas plati 10 eur na dva mesiace
spolocna foto 1.50eur....inac otrasna....esteze som si neobjednala celu sadu za 8eur
cestovne do divadla...0.50eur....v oktobri
ukazka vycviku dravych vtakov 2eur ...v septembri

inac syn mi chodi na strednu a tam su ine palky 😠

s_i_s_a
11. nov 2010

syn Samko - škola v meste

obedy 15-17€ mesačne
školský klub 1,99 € mesačne...platilo sa to v septembri za 9-12/2010
5,- € učebnica angličtiny (ináč strašná...učebnicou by som to nenazvala, skôr taká brožúrka)
16,- € ZRPŠ (platené v októbri)
0,80 € poistné na rok
5,- € predplatné časopisu Vrabček (ale to neviem presne koľko bolo,to len tipujem 🙂 )
7,- € na zošity (to sa platilo ešte pri zápise)
1,20 € vystúpenie sokoliarov
a ešte chodíme do Základnej umeleckej školy na výtvarnú - 28,-- € za 9-12/2010
5,- € mesačne - dobitie karty na školské mliečko

evinkal
11. nov 2010

môj Matej má:
obedy-0,83 eura na deň
školský klub-5,50 eur
ZRPŠ-16 eur
na zošity(v septembri)-10 eur
na výkresy-3 eura (oktober)
plus ak idú do divadla,tak platili 1,50,a na zimu pôjdu na korčulovanie,to ešte zatiaľ nevieme a chodí na výtvarnú a basketbal-to je v rámci školy a je to bezplatné

atrami
11. nov 2010

Obedy+desiata- 1,2 €
ZRPŠ- 15 €
ZUŠ- 20 € / na rok + 10 € na pomocky
7 € na zošity
ŠK- 3 €
Platíme aj autobus /dochádza do školy/- škola raz za 1/2 roka peniaze vracia.

sonulienkas
20. nov 2010

raňajky a obedy - 26 eur
školský klub 8,20 eur
ZRPŠ - 12 eur
triedny fond -5 eur
časopis Adamko na rok - 8 eur
poistné na rok 0,80 eur
kino - 2 eura a 2 lístky na mestskú dopravu
10 eur na učebnice

mamkaivka
24. nov 2010

ZRPŠ 10 eur/rok na rodinu ak máte na škole viac detí platí najstaršie
10 eur učebnica AJ/na rok
5 eur triedny fond /z toho je zaplatené poistné 0,76 eur/
8 eur do konca roka 2010 na školský klub
12 eur od januára do júna 2011 školský klub - zo školského klubu majú predplatený časopis Adamko, a niektoré školské akcie ako sú vystúpenia, plavecký, lyžiarsky, škola v prírode, v každom ročníku je iná akcia,vyššie ročníky majú aj poznávacie zájazdy do Poľska, Talianska Maďarska....
0,83 obed na deň
5eur zošity pri zápise / niekedy to bolo 100sk, tento poplatok sa vyberá už dlhé roky/

bets
24. nov 2010

statna skola:
mesacne skolne 20 eur,
skolsky klub mesacne 12 eur,
obedy cca 18 eur,
rocny poplatok 30 eur,
dalsie -casopisy, anglictina, poistenie, vylety, kino
potom kruzky:
judo mesacne 20 eur,
hudobna polrocne 34 eur,
skola v prirode a dalsie

twinflame
4. dec 2010

Som rada, ze som tuto temu tu na koniku nasla. Poplatky do triedneho fondu u mojho prvaka sa mi zdaju vysoke.
V septembri sme platili 25 €, v tom bola kniha angličtiny a nejaké zošity. To sa mi zdalo ok. V októbri si triedna učiteľka vypýtala ďalších 15 €. Koncom novembra som opäť našla v zrkadielku odkaz, že sa triedny fond vyčerpal a treba poslať 20 €. To je od začiatku š.roka už 55 € na dieťa. V triede je asi 20 deti. To je 1 100 € do triedneho fondu za 3 mesiace. Nie je to vela? Najviac ma hneva, ked ucitelka posledne dni v mesiaci pyta od rodicov peniaze. Keby to bolo par €, nic nepoviem. Ale ide o dost vela, ved 20 € je okolo 600 SKK.
K tomu sme do konca novembra mali prispiet skole 15 € na dieta. Mate to tak aj vy?

dianka2374
15. nov 2012

twinflame to tak často chodia po výletoch?? čo chodia do kina takmer každý deň? veď deti sa do školy chodia učiť toto je divné

roxi
15. nov 2012

twinflame - ja zatiaľ nemám školákov tak neviem porovnať, zablúdila som sem náhodou, ale to máte celkom dosť výdavkov, to dávate učiteľke v hotovosti, či na účet? Lebo treba aj preverovať, kde tie peniaze skutočne končia, viem o prípade, že takto učiteľka (dokonca zástup. na jednej strednej škole) vyberala peniažky pre seba, po čase sa na to prišlo, prepustili ju, ale či tie peniaze aj vrátila netuším. Ešte ak to ide na nejaký účet ZRPŠ tak je to asi viac odsledovateľné, ale aj tieto výdavky asi nikto z rodičov nekontroluje, či áno. Mohli by zverejňovať na webstránkach školy, koľko od rodičov vybrali a na čo boli použité, rodičia by potom aj bez frflania prispeli, keby vedeli na čo prispievajú.

ingridka2708
27. nov 2012

Dobry vecer.aj my mame prvacika a manzel sa smeje ze slovnicek ktorym komunikujeme s pani ucitelkou nieje slovnicek ale euracik. 🙂 kazdy tyzden si tam nejdeme nieco co treba.kazdy mesiac posielam 19eur na stravu, 5eur skolsky klub deti, do konca novembra bolo treba zaplatit 12eur rodic.prispevok na rok a to nehovorim ze sme platili aj skolsky casopis 7eur,a kazdy druhy tyzden plavanie 4eura plus kazdy mesiac 1euro ucitelke za dozor na plavani.a kazdy mesiac je to bud na nejake predstavenie a tak.