Aké krúžky navštevujú vaše deti?

titinwe
24. sep 2011

Ahojte. Zaujímalo by ma, aké krúžky navštevujú vaše deti? Máme 5 ročnú dcérku, ktorá chodí 2-krát týždenne na gymnastiku. Budúci rok začína školu a boli by sme radi, keby aspoň počas základnej školy mala každý deň krúžok. Uvítala by som nejaké tipy, čo všetko môžu deti v dnešnej dobe robiť? Ďakujem za rady 🙂

hajanka
24. sep 2011

Ahoj, moj syn chodi na futbal, chlapec 😅 zacal len tento rok, ma 2x do tydzna 1,5 hodiny.
Minuly rok chodil na karate, chodilo tam dost dievcat, ale jeho to prestalo bavit po 4 mesiacoch.
Smiem sa spytat, preco chces pre nu tolko kruzkov, na kazdy den nieco. Skolak by si mal poobede dopriat oddych, myslim, ze kruzok 2x do tyzdna uplne staci.
Inak, je hrozne vela kruzkov a mimoskolskych aktivit pre deti. To by mohla mat kludne aj 5 na den, tolko ich je, ze je tazke si vybrat. Daj na to co ju bavi, nech si vyberie sama.

jaaty
25. sep 2011

@titinwe, tiež si myslím, že pre školák a zvlášť prváka (prechod zo kôlky do školy je pre deti dosť veľký zaberák) stačia krúžky 2x do týždňa.

kaara1980
25. sep 2011

ja som tento rok v škôlke zapísala syna na plaveckú predprípravu (bude to 2 týždne v oktobri a 2 týždne v júni),potom na angličtinu a na ľadové korčuľovanie.Nič z toho nieje po celý školský rok,sú to len krúžky na určitý termín.Popravde,ani neviem či sa mu to bude páčiť,ale skúšam,či sa na niečo chytí a prejaví záujem 😕.Ale v škôlke ešte mali gymnastiku,hru na flaute,plávanie,šach,korčuľovanie a angličtinu.

anngee
25. sep 2011

v škole bude množstvo krúžkov na výber...škola je povinná ich ponúknuť na základe vzdelávacieho poukazu od ministerstva školstva...obyčajne ich vedú jednotliví učitelia ako platený úväzok navyše svojej pracovnej náplne...ako napr. volejbal, hádzaná, výtvarný, šachový, tanečný, jazykový napr. ruština, nemčina a podobne...na školách sa krúžky robia popoludní...na profesionálnejšej úrovni sú aktivity mimo školu...futbal, tenis, moderný tanec, balet, karate a pod. ale tu už musíš venovať svoj čas dieťa tam doviesť a odviesť...no ako mama dvoch detí a učiteľka prvého stupňa môžem skonštatovať podstatný fakt, že deti majú toľko školských povinností od prvej triedy, že budeš mať čo robiť, ak budete chcieť byť pripravení na ďalší deň do školy...čítanie, písanie, prvouka, domáca príprava...takže ak bude mať žiačik každý deň krúžok, bude to na úkor jeho pobytu v školskom klube, jeho pobytu so spolužiakmi a hrami so seberovnými...to doma nemá...a navyše všetky úlohy budete robiť až potom, ked prídete domov spolu, čo by inak sčasti mohol poriešiť školský klub a vychovávateľka, čiže zas ti to zoberie čas...aj môj názor je teda ten, že stačí 1-2 krúžky podľa toho, k čomu dieťa inklinuje...no a skúsenosť s mojimi deťmi?...krúžky ich aj tak nebavili, postupne sme všetky opustili, (ľudové tance, balet, karate, šach, RJ), najdlhšie nám vydržal moderný tanec mimo školu, ale aj to už od 4 triedy nechcela, aj ked sa umiestňovali na prvých miestach v súťažiach...ich záujmy sa vyprofilovali časom...jedna inklinuje k matematike, druhá k výtvarnej počítačovej imitácii...takže podpor svoju dcérku v tom, čo by ju bavilo, aj keď by to bolo len na čas...veď ona sa vlastne ešte len hľadá...ale veľmi ju nepreťažuj

adetka
25. sep 2011

Mirka chodi od 3,5 roka jeden den v tyzdni do Detskeho folklorneho suboru Borinocka... a raz tyzdenne na iny pohybovy kruzok (detska Zumba, balet, chcela by som ju dat na plavanie za pritomnosti rodica), pripadne by som ju rada dala na nejaky vytvarny - cize dva dni tyzdni... viac urcite nie... v case ked zacne chodit do skoly skusim este nejaky dramaticky... ale opat nie viac ako dva/tri dni v tydzni...

samozrejme chodi tam, kde ju to bavi... ak by protestovala, nenutila by som ju...

krprtka
25. sep 2011

Moja dcéra chodí na klavír 2x do týždňa, 2x do týždňa plavecký klub a ešte v škole si vybrala bedminton a angličtinu...takže okrem piatka máme o program postarané. Ale ona chcela...nikto ju nenútil 😉 Syn začal chodiť do školy, chodí na klavír 1x do týždňa, na angličtinu a pohybové hry...neskôr rátam aj u neho s plávaním, ale zatiaľ nechcel, tak chodíme plávať, ked má dcérka tréning...a ozaj, ešte obaja raz do týždňa teória v Základnej umeleckej škole. Našťastie bývame od školy, kde je aj umelecká škola cca 150m, takže syn absolvuje všetko v rámci družiny a dcéra pribehne medzitým domov... 😉 Myslím, že ich to nezaťažuje, chodia tam radi...

andrejka1974
25. sep 2011

moji dvaja synovia hravaju hokej treningy maju cez tyzden kazdy den v sobotu zapasy maju volno akurat v nedelu su sikovni a velmi ich to bavi byvame blizko stadiona tak chodia peso najstarsi syn hrava hokejbal trening ma raz za tyzden a v sobotu ma zapas

angua27
10. sep 2012

ahojte,
chcela by som sa spýtať ako prebieha plávanie škôlkarov? v škôlke majú na výber viacej krúžkov a zatiaľ nás najviac zaujalo plávanie a korčuľovanie, čo si vybral aj malý. malý je neplavec, ale voda ho strašne baví. aké máte skúsenosti? vopred ďakujem za odpovede.
@kaara1980, @krprtka

kaara1980
10. sep 2012

@angua27 ahoj.Naši mávajú 2x do roka dvojtýždenné plávanie.Teraz v septembri a potom dáko v máji.Je to super,lebo tam sa naučí základy,splývať,zadržať dych atď.Kubko minulý rok bol len raz a aj to len týždeň,lebo ochorel,tak ma to moc mrzelo,lebo sa mu to moc páčilo.Podľa mňa je to veľmi dobrý ,krúžok,.Čo sa týka korčuľovania,aj tam som ho chcela prihlásiť,ale potrebuje vlastné korčule,tak sme to nakoniec zamietli.Teraz bude chodiť na angličtinu,plávanie a keramický krúžok 😉

daducha
12. sep 2012

Nas maly je prvak,2x do tyzdna ma plavanie z toho jeden trening môzeme mat cez vikend a v skole sa prihlasil na floorbal ten budu mat raz do tyzdna hodinu a kruzok Z kazdeho rozku trosku - ten vedie ich triedna,maly ju zboznuje, tak aj tam - ale to je hned po obede,kedy je aj tak v druzine.Tento rok sme prestali s anglictinou, dva roky pocas skôlky sme ho nosili na anglictinu,uvidime ako bude stihat toto a ked v pohode, buduci rok pribudne anglictina 😉 .Lebo ja vyucbu cudzieho jazyka naraz s dvadsiatimi detmi nepovazujem za efektivnu 😝

danka_ba
14. sep 2012

Ahoj, ja mam malu v predkolackej triede v škôlke a ma AJ, teraz pribudne NJ, chodí do detského folklorneho suboru, na flautu a na vytvarny kruzok. Keď ale pôjde do školy, necham ju vybrat si medzi max 2 krúzkami, nakoľko bude pre dieta dosť ťažké mať každy den krozok + ucit sa doobeda a robiť ešt aj domáce úlohy.

dianka2374
9. dec 2012

moja chodila na Muay thai

andrea.m
3. jan 2013

ja mám syna 4táka na ZŠ a dceru v MŠ v prípravke. syn chodí na flautu 3x do týžňa a raz do týžňa na stolný tenis do CVČ. všetko mimo školu. predtým v prípravke začal chodiť na karate a chodil tam 4 roky tiež 3x v týžni. v 1 ročníku mal aj v rámci školy počas ŠKD šachový krúžok.

dcera chodí mimo škôlku do detského folkorného súboru 2x v týžni a v škôlke ma raz do týžňa muzikalovu prípravku. 1x do mesiaca vytrvarný krúžok a 2x do mesiaca počítačový krúžok. v jeseni mali aj 2 týžňový predplavecký výcvik ale tam sme ju nedali.

no a môžem povedať že hoci obidve moje deti chodia na všetky krúžky dobrovoľne maju niekedy čo robiť aby nespadli od unavy na nos. tami ide do školy v septembri a nechávam jej iba ten folklorný súbor. myslím že aj tak bude mať čo robiť kým si zvykne. navyše škola kam ide ma super aktivity v škd tak nech si dieťa užije. filip už v 5 roč. škd mať nebude tak uvidíme ako to poriešime ale až za pochodu a podľa situácie.

dianka2374
22. máj 2013

Moja momentálne navštevuje Karate to má 4 krát do týždňa (pondelok.utorok.streda.piatok) vo štvrtok ma v škole pohybové aktivity a cez sobotu a nedeľu oddychuje a hovorí mi že takto jej to vyhovuje. Nie je z toho nejak moc pretažená povedala mi že si zvykla :D no ja na jej mieste už dávno umieram od únavy a tiež je zaujímavé že s učením nemá problém napíše si D.Ú pred tréningom ak sa jej nechce alebo nestihne tak po tréningu a stále má jednotky. Cez prázdniny nemá žiadny krúžok, myslím si že je to tak dobré aspoň si oddýchne veď chodíme k vode takže stále bude mať pohyb.

babulina
23. máj 2013

dcera ma v danom okamihu 2x do tyzdna balet, 1x plavanie plus kruzky v skolke - 2xAJ, 2x spevacky - ked zacne chodit do skoly urcite jej v prvom rocniku nechame len 2x do tyzdna jednu aktivitu - balet, myslim, si ze na zaciatok toho bude viac nez dost v skole a zvykanie si na vsetko nove, netreba to silit, este stale su to deti, ktore by mali mat cas behat na ihrisku s ostatnymi detvakmi v ich veku

martinka05
26. máj 2013

ja mám prváčku a chodí na 1x do týždňa na krúžok šikovné rúčky a 1x do týždňa na nemčinu

kika112
31. máj 2013

moja druháčka chodí na dramatický a počítačový krúžok, štvrták na vybíjanú a bystré hlavičky

petula8
11. júl 2013

moja dcéra chodí na tanečnú 🙂

nika14033041
13. sep 2013

dala by som ju na tanečnu a mažoretky

kulinan
14. sep 2013

náš má anglicky jazky, športové hry a začneme chodiť do klubu na karate

m_ij_ka
23. okt 2013

moja kočka chodí na tanečný krúžok, máva ho raz do týždňa

zuzkanik
23. okt 2013

Škola ponúka kopec krúžkov (aspoň u nás je to tak). Napriek tomu si myslím, že pre prváka je dosť veľký zaberák už len to, že chodí do školy. Potom je v šk. klube a popoludní si musí ešte úlohy robiť. Ono sa to nezdá, ale napísať dva riadky vlnoviek je pre prváka drina. Podľa mňa stačí krúžok dvakrát do týždňa.

andrea.m
5. nov 2013

tento školský rok kedže sú už obaja školáci sme to podelili. každý ma po dva krúžky aby neboli preťažení. Filip pokračuje v hre na flautu a k nej si tento rok vybral floorball. minulý rok to bol stolý tenis. Tami má DFS čarnulienka a v rámci družiny tvorivé dielne. časovo im to vychádza tiež super kedže krúžky majú iba utorok a štvrtok a ostatné dni majú voľné. Filip má v utorok flautu nástroj a floorball a vo štvrtok flautu nástrj aj teoriu. Tami má DFS utorok a štvrtok podvečer a každý druhý utorok tvorivé dielne v rámci ŠKD. cenovo sa to tiež dá utiahnúť. flauta nás výjde 11€ mesačne + 20€ zrpš na šk.rok. floorball 6€ na šk. rok so vzdelavacím poukazom. Tamarkin súbor 12€ mesačne a tie dielne ma zadarmo.

zunastruna
7. nov 2013

moja dcerka chodi na kruzky pocas druziny. priamo na skole maju ZUS, kde navstevuje 2x tyzdenne hudobnu, 2x tyzdenne tanecnu. Je to dost, si myslim, ale kedze je to pocas druziny, je to ok. Sama na kruzky chodi, sama sa z nich vracia do druziny, resp. s inymi detmi. Kebyze to maju byt kruzky az po druzine, tak to silne uvazujem, ci by som ju na nejake vobec dala. Je to podla mna dost zatazujuce pre dieta, vkuse vyvijat nejaku cinnost. Teraz dcerka zahlasila, ze chce este chodit aj na vytvarnu do ZUS, ta byva v piatok, tak sa este skocim popytat, ci ju tam od druheho polroka mozu zobrat. Opat je to kruzok v ramci druziny a nesmierne rada tvori, treba to zacat podporovat. V skole ma este ako kruzok anglictinu, opat v ramci druziny. V tejto forme je to prijatelne a fajn.

leonela666
7. nov 2013

môj syn si tento rok vybral dva krúžky - matematický (čo som sa dosť čudovala, lebo s matikou sme sa doteraz nekamarátili 🙂 ) a potom strelecký. Obidva sú 1x do týždňa, jeden v stredu, druhý vo štvrtok po vyučovaní. Predtým chodil štyri roky na turistický - ten býval sporadicky, hlavne v sobotu (nie každú) chodievali na túry (aj celodenné) a k tomu mal ešte krúžok počítačový - tak aspoň to mal vyvážené...
Ešte by chcel chodiť na tenis, no pouvažujeme... 🙂

dai
7. nov 2013

@titinwe ahoj. moja dcera chodi na plavanie 1x do tyzdna a 2x do tyzdna na korculovanie - toto ma mimo skoly a miluje to. kruzky vramci skoly si vyberala sama - chodi na sportove hry, flautu, sikovne rucicky a nemcinu - vsetko je v ramci druziny - vyzdvihnu ju a aj vratia naspaet😉

nefertitiavi
22. dec 2013

nasa 8 rocna ma plavanie od 9 mesiacov, teraz sme sa dostali do stadia ze ho ma 4-5x do tyzdna a od 3 r. chodi na hiphop to ma 2x do tyzdna.
nasa 4 rocna doteraz nechcela nic, od januara zacina chodit na plavanie. obdivuje starsiu a tiez chce nosit medaile🙂))))

riverparkdanceschool
27. jan 2014

Milé naše mamičky! Pripravte pre svoje deti mimo školy tie najlepšie aktivity. Takýmito aktivitami môže byť aj TANEC 🙂 V našej tanečnej škole otvárame množstvo tanečných kurzov pre detičky a to Balet pre deti 7 - 9 rokov už od 17.2.2014! Môžete vyskúšať aj Tanečnú prípravu pre deti od 4 - 6 rokov, alebo aj Tanečnú prípravu pre deti od 7 - 9 rokov, tieto kurzy otvárame už 4.2.2014. Pre trochu staršie detičky otvárame kurzy Jazz pre detí 10 - 12 rokov - 17.2.2014, alebo aj temperamentný kurz Latino pohybovej prípravy pre 8 - 12 ročné detičky 4.2.2014! Viac informácií o časoch a termínoch nájdete na našej stránke. Neváhajte nás kontaktovať 🙂 Tešíme sa na Vás

kamajka
27. jan 2014

@titinwe deti môžu robiť všetko čo zvládnu 🙂... môj chodí na taekwondo 2x do týždňa, 1x do týždňa na pohybové hry a 1x do týždňa na počítačový,je druhák...a staršia štvrtáčka chodí tiež na pohybové,na počítačový a angličtinu..na aj sa prihlásila sama,tak som sa radovala🙂
@dianka2374 môžem sa opýtať koľko platíte za karate mesačne, keď má 4x do týždňa tréning? nie že by som mala výhrady alebo čo,len pre porovnanie by som chcela vedieť🙂 ak nechceš verejne tak do IP, ďakujem🙂

riverparkdanceschool
Odpoveď bola odstránená
Zobraz