Dobrý deň chcem sa opýtať aké knihy treba nakúpiť prvačikovi, či dostávajú na školách?
Alebo zošit prvé čiary, alebo niečo čo každý musí radi by sme nakúpili už teraz treba objednávať? Alebo ma každý individuálny zoznam podľa školy. Čo ste museli kúpiť ďakujem maminky
@damira90
1.vákovi? 👀👀👀😂😂😂
A nejaký slabikar pracovný zošit? Zošity to už mám tie veľké linajkove
@babulkomale áno nejaká obrázková čítanka alebo tak kde sa učia celkovo abecedu a tak 🙂 nevyznám sa esteci niečo netreba
Ako myslíš prvákovi čo bude od septembra? Netreba mu nič, škola všetko dá včas vedieť..
Kazda skola to ma inak.My sme nekupovali dopredu nic a dobre sme urobili.Zaplatili.sme cca 20 eur za anglictinu a inak nic.Vsetky knihy dostavaju postupne od pani uvitelky.Nazaciatku roka nam dala zoznam kolko akych zositov treba, kolko akych ceruziek, ake pomocky na vytvarnu... Spytaj sa na zapise.Tam ti povedia.
@damira90 ja sa smejem ako si to napísala, v živote by mi to nenapadlo takto a jednotkou 😃
@babulkomale tak to som ozaj napísala..uzastne za sto bodov neviem kde mi hlava stojí až teraz som si to uvedomila 🤦♀️🤦♀️🤣🤣🫣
nič ešte nekupuj, všetko ti dajú v škole včas vedieť...
zbytočne budeš investovať e ...
Nekupuj nic. Ved do skoly ide az o 8 mesiacov🙈. Hlavne dychaj a nestresuj. Neuc dieta citat ani pisat, aby si ho nenaucila chyby robit. Ovel tazsie sa preucaju chybne navyky ako sa ucia nove veci…
@damira90 učím na prvom stupni a u nás v škole je zvyk, že prvákom kupujeme všetko my - prvácke učiteľky. Tento rok sme v septembri od rodičov zbierali 40 eur a rodič už kupuje len tašku, dosky, peračník, prezuvky, úbor na telesnú. Všetko ostatné na celý školský rok kupuje pani učiteľka, takže počkaj na pokyny z vašej školy.
My sme dávali na zápise 10 euro za čo kúpili šlabikár, čítanku, moje prvé čiary, zošity kde písali písmenká, plus nejakú matematiku a prvouku .....na začiatku školského roka nám dali zoznam aké klasické zošity ešte kúpiť a to bolo všetko
@babulkomale ja čítam že, 1 vákuovi 🤣
Už mi nadpis aj opravili :D pohoda
@damira90 Ja mám tiež rada aj rezervu rezervy... a doteraz mi to všetko zavadzia doma. Učiteľka všetko nakúpila a rozpočítala na žiakov v triede. Niektoré veci som priebežne potom darovala do školy - bombičky, papiere, pastelky, vodové farby, gumy...
Ani prezuvky a tenisky sa neoplatí kupovať teraz, lebo nevieš ako do septembra narastie noha.
@damira90 samozrejme taška, kúpila som veľkú dosku, tam sa jej zmestili aj pracaky aj malé zošity, nemusela mat dve, aj tak majú ťažké tašky, prezuvky, dozu na desiatu a fľašu a cvicky na telesnu, zásteru na vytvarku, ale hovorím, nám učiteľka všetko na edupage písala a postupne sa riešilo všetko, nekupuj zbytočne 😉
@damira90 prosím ťa nič nekupuj. Pri zápise vám povedia, že čo bude treba. Ale učebnice, pracovné zošity, šlabikár a zošity na písanie zvyknú kupovať v škole. Dokonca ani pero ti nebude na začiatku treba. Zvyknú len ceruzky číslo 2. A pero nám potom učiteľka písala, že aké máme poslať. Synova učiteľka pýtala iné pero ako pýtala dcerina učiteľka.
A celkovo máš ešte kopec času ná nákup všetkého. Však je ešte len február.
A hlavne nič neuč dieťa ty. Všetko čo treba sa naučí v škole.
@damira90 nam dali na zapise papier, co bolo treba kupit, jedine co sme kupovali bolo oblecenie na telesnu a papucky. Ziadne pracovne zosity ani na pisanie male linajkove sme my nekupovali, zabezpecila skola, my sme len vyplatili….dokonca aj veci na vytvarnu kupila skola
@damira90 nám povedali pri zápise cenu celého balíčka čo zabezpečí škola a dali nám k tomu aj zoznam. Dopredu som kupovala a5 zošity 525tusim /tie s tými sitokymi riadkami/ každý s iným motívom obalu, aby vedeli /keďže nevedia citat/ ktorý je ich a na čo ho majú /sova bola matematika, domčeky prvouka…./
Ja som tiež bola akčná a chcela som nakúpiť dopredu a nakoniec mi to ostalo doma stať 🤷🏼♀️ dali nám vedieť až týždeň pred školou že všetko zakúpi škola takže určite dopredu nič extra neodporúčam max tu školskú tašku, peracnik, dosky a pod..
Ja mam prvaka, chodi do malotriedky na dedine a v jeho skole sme platili za zosity moje prve ciary, slabikare a pracovne zosity kupila skola, okrem toho nam dali zoznam zositov a veci na vytvarnu, ze môzme si dobrovolne kupit veci alebo od daffera papiernictvo sa zakupil balicek.
Skola vam da presny zoznam pri zapise, resp. vacsina skol to objednava a rodic zaplati. Je viacero vydavatelstiev knih i zositov, takze dopredu nevies, ktore vasa ucitelka bude pouzivat. Mas este cas toto riesit.
@damira90 obvykle povedia na zápise, pošlú v priebehu prázdnin zoznam alebo až pri nástupe. Lebo napríklad môžu chcieť, aby mali všetci rovnaký zošit, ci majú nejaký presne určený a podobne. Zbytočne vopred nekupuj nič také.