Ahojte, máte niektorá ADHD syna? Ako na neho? V škole sa učia veci, ktoré prevažne vie, ale dosť často nepracuje v škole, on tie inštrukcie "nepočuje" a nevie čo má vypracovať. Chce sedieť sám, to zrejme súvisí s introvertnou povahou. Je úplne iný ako normálne deti, ma slabšie sociálne zručnosti. Mám strach, že ako školu zvládneme. Cez hodinu neobsedí v lavici, prechádza sa... 😔 Doma keď ma robiť úlohy, tak veľmi plače, už sa to síce zlepšilo trochu, ale máme toho strašne veľa doma, tým, že častokrát nemá vypracované čo robia v škole. Máte prosím nejaké rady ako to celé zvládnuť a čo najviac mu pomôcť?
@janka2927 nie zatiaľ
Deti nemám a za mojich čias žiadne adhd neexitovalo. To sa postaví počas hodiny a chodí hore dole? Akože prepáčte ale to si fakt neviem predstaviť. Ako to potom v takej triede funguje? Ved to musí úplne kompletne narúšať akýkoľvek vyučovací proces.
@slovenka753 adhd existovalo aj prec 50r. len sa uvadzalo pod ine psychiatricke ochorenia.
treba si zaviest prisny rezim zacat s 2-3 ulohami a casom pridavat. napr. ked si spravis ulohy do 15tej mozes ist von/na pc na 30 min..... ak nie kas smolu. za par tyzdnov pochopi rezim a bude sa ho snazit dodrziavat ak byde chciet robit svoje aktivity. popr. nejake hry na pozirnost, sustredenie hrajte
@slovenka753 a ako si prisla na to ze neexistovalo adhd? Alebo si myslela ze sa netolerovalo dane spravanie sa lebo za tvojich cias sa deti bili palicou po prstoch a podobne nechutnosti?
Žiaľ, musíte pracovať s nim, nečítala som všetko ci ma potvrdene Adhd, ale to je jedno poznáte ho a viete, ze je to oblasť kde potrebuje podporu. Je kopec článkov, postupujte, choďte za psychológom, špeciálnym pedagógom a pracujte podľa inštrukcií, ak má ADHD nemôže zato, podporuje ho v tom, v com je dobrý, eliminujte negatívne veci a lubte ho aj s ADHD. Držím palce.
Nemá asistenta v škole?