Caute.Potrebujem poradit s malym - 8 rokov. Neposlucha ani na 27. slovo. Neviem si s nim rady. Chcela by som poradit nejaky adekvatny trest. Som na neho sama. Povedala som mu, ze ho zbalim a odnesiem ockovi. Je to dobre riesenie? On sa zbalil,ze mozme ist. Co mam robit? Dakujem
zakazala by som mu telku,mobil, tablet, hry...co ma rad. Podla mna vidi,ze pri tebe si moze dovolit, tak si dovoli.
@danbo
Porieš ocka aj dieťa.
Mne pomohlo keď som sa začala k dieťaťu chovať tak on ku mne.
Nepeijemne. Som hladný...nepočula som. Chcem toto...nepočula som, nereagovala.
Bola som odmeraná, nevšímavá.
Zbadal to, že niečo nesedí. A už mi lepil lístky na dvere...maminka nooo už nebuď taká 🤗
A otecka poriešiť výživné.
Sa Vám divím ženy, že to nechávate tak.
Prepáč, ale vyhrážať sa ockomje trápne a hlavne pinizujes sami seba. Dieťa sa vás posraty vzťah nemôže.
Treba mu dať trest, ktorý si schopná hlavne ty dodržať. Napr zákaz mobilu, alebo zákaz TV, sladkosti
Druha vec je, vydržať, už v pondelok začína škola, deti zas nabehnú na stereotyp a budú mat aktívny program
Odniest ockovi.
@stanulienkat to by bolo jednoduche....ale co ucenie a vsetko...proste.Zvykne tam z casu na cas prespat,ale to je cele.Zaujem o ucenie nula bodov zo strany ocka
@danbo tak 30.6. ho tam zbalit na cele leto.😀
@stanulienkat zblaznili by sa tam aj oni vsetci.Dalsi hladny krk
@danbo v tejto faze(ked uz si sa mu povyhrazala ockom) by si ho tam mala odviest. Nech mlady vidi ze co povies to plati, teraz ta ma zjavne u riti. Alebo mu teraz vpochoduj do izby, posad si ho a vysvetli mu ako sa veci maju...ze sa hnevas na jeho chovanie ale ze ho lubis. Bav sa s nim kvazi ako s velkym, mozno to oceni. Je zbytocne furt po nom hukat - ak napr.nechce upratat upraces ty, ale s tym ze jeho veci vyhadzujes(a fakt to aj dodrzat, resp.dakam mu ich schovaj). Ake ma doma povinnosti?
Napíš IP ja mám podobný "problém" 🙂 možno nájdeme spoločné riešenie
@danbo načo sa mu vyhrážas takou hlúposťou?
Ja nie som moc za tresty tak vydrží bez mobilu a čo z toho aké ponaucenie?niečo ma robiť, preto, že to je potrebné a nie, že dostane mobil čo ísť na to tak, že nechceš, aby ste sa stále hádali, aj ty máš povinnosti, ktoré musíš spraviť... sú deti, ktoré fungujú, že niečo spravia až, keď mama ma amok.Tvrdi sa, že mu treba priznať emócie, takže chápem, že sa Ti nechce učiť nie vždy robíme iba to, čo sa Ti chce. .pod spravíme to
Dohodnúť sa pod teraz spravíme úlohy, potom máš čas na seba...neviem ty si poznáš dieťa čo naňho platí ...poupratuj si, pomôž mi poobede pôjdeme na zmrzlinu.Aj ho pochváliť za niečo spravil si to super no vidíš si šikovný....viem, že to vieš....ináč až mi ho je ľúto, aby sa mama jeho najbližšia bytosť vyhrážala odchodom k otcovi to mu nikdy nehovor.Teraz príde na to, že tvoje slovo a vyhrážky má nulovú hodnotu.
@zooeynka fakt neviem,co mam robit.Je moje jedine dieta,ale fakt z neho chcem vychovat slusneho cloveka.Povinnosti keby mal robit,bola by polnoc.On sa dokaze cely den ucit v uvodzovkach....Je velmi spomaleny,je mu vsetko jedno a nerobi dokopy nic,iba chodi za mnou po byte a natahuje cas
Krikom a zlosťou nikdy nič nevyriesis.Skus napísať tu na MK čo je poradňa psychológa pacia sa mi ich rady, keď čítam.
Tak si dajte čas kedy sa učí a potom nech môžete ísť von na kolobezku, ku kamošom
Bol taký aj predtym či len teraz cez voľno?
Mozno chces od neho vela..aj s mojim synom trebalo sedieť nad úlohami mal ich za pár minút, ak som to nechala na ňom nevedel kde začať, začal si čítať knižku...sú deti zodpovedne, ktoré chcú samé nepotrebujú pomoc a potom aj takéto😊
Tak by som mu povedala, že Ti rupli nervy aj mama je len človek a, že to musíte napraviť či vie prečo sa to stalo a tak....a, že vieš, že to napraviť a bude si robiť povinnosti.Ja by som aj ustúpila ja nemám rada toto vydieranie a manipulaciu s mobilmi a pod...sprav si čo máš a môžeš sa pohrať
Ťahaj ho čo najviac von nech ma zmenu a nemá pocit, že len úlohy robi
@danbo take dieta ako tvoje - ktore moc nezvladas, je dobre nechavat v skole + druzine a do toho mu dat 2 sportove kruzky do tyzdna. Daj ho teraz od 1.6 do skoly - nenechavaj si ho doma. Pretoze v skole musia deti robit co sa im povie. Sportove kruzky posilnuju charakter, vytrvalost a schopnost spoluprace. Kamaratka ma takeho isteho syna 😀 Je z neho na prasky. Doma sa nechce ucit ani za nic, a robi hluposti, a v skole mu to prekvapivo ide velmi dobre 🙂 Niektore deti su velmi narocne navychovu 😀 Obzvlast ak je jemnejsia mama a dieta, ktore toho dokaze fajne vyuzit 🙂
@danbo ja mám doma to isté. Neplatí na neho nič z motivácií, "trestov", vysvetľovaní, priznaní pocitov a bla bla bla. Aj sme sa o tom v kľude rozprávali a povedal, mi že jeho to proste nebaví. Učí sa iba vtedy, keď mu už horí termín, vtedy vie, že nie je už úniku. Proste robí v časovej tiesni, a vtedy ide ako raketa. Alebo napr. niečo chce kúpiť, tak má podmienku urobiť do odchodu na nákup úlohy. Ak to nestihne nedostane čo chcel. ALE toto musíš dodržať, aj keď ho od "nervov tresne o zem", nepovoliť. Takže ja som to už "vzdala" a nenútim ho každý deň robiť si úlohy, nemá to žiaden význam u nás.
Tak neviem, či je adekvátne "strašiť " dieťa otcom. To čo je za trest, že pôjdeš k otcovi? A neviem, či na vychovávanie nie je po 8 rokoch trochu neskoro. Riešila by som to skôr zákazom niečoho, čo má rád, ak neposlúchne.