8 ročné športové gymnázium v Trenčíne - skúsenosti

andreanova
25. mar 2017

Ahojte milé maminky,
ste tu niektorá, ktorá máte dieťa na športovom gymnáziu v Trenčíne? podelíte sa o skúsenostti?

zaujímalo by ma, ako ste spokojná s prístupom pedagogov a kvalitou výuky aj nešportových predmetov, či je tam možnosť voľby volitelných predmetov, či nie je všetko orientované iba na šport a ostatné bokom? Ako je to s technickými predmetami? matika, fyz, chemia? Ak je vaše dieťa na internáte, ako to funguje tam? aké sú tam partie, je tam šikana a či nie? má dieťa po ukončení tohto gympla šancu dostať sa a uplatniť sa na ktorej kolkvek vš?

syn je dosť dobrý v športe, a chce sa mu naplno venovať, uvažuje o športovej škole, ja som však neni presvedčená či by to bola správna voľba.. chcem, aby sa riadne učil aj iné predmety, nakoľko je dosť dobrý aj v iných predmetoch a človek nikdy nevie, v čom sa neskor uplatní. Čo sa týka športu, v našom športovom klube sú ,,značne obmedzené možnosti pre osobný rozvoj,, a istým riešením by ŠG bol. chcem ale, aby mal viac možností uplatnenia, nielen šport(ved možu byť zdravotné problémy a pod). Nechcem sa spoliehať len o info o tejto škole ktoré sa prezentujú riaditeľstvom, lebo už máme skúsenosť z inej školy, že čo sa povie nemusí platiť.

prosím preto, maminky, kludne aj do IP, čo sa vám na tejto škole páči, čo nie? aké športy sú tu dobré, prípadne, aké nie? Od kolkych rokov by ste dali dieťa na 8 roč gympel, ak by malo byť na internáte? mne sa zdá že pre šiestaka je priskoro internát. viem, že sa dá prestúpiť aj vo vyššej triede. budem vdačná za vaše názory.

evinea
27. mar 2017

Asi by som ho nenutila do niecoco co neche. To neznamena ze ak by siel na nejaku sportovu skolu nedostalo by sa mu potrebneho vzdelania. Prave by som povedala ze gymnazia su take no vseobecne uz to nie je ako kedysi😉

andreanova
autor
27. mar 2017

@evinea ahoj, ale ja ho nenutim, on chce sam na športovu školu. ja len si cjcem byt ista, ak by tam šiel, či by to nebolo na úkor vedomosti v ostatných predmetoch....