8,5 ročná dcéra odmieta okuliare

29. máj 2021

Ahojte žienky.
Prosím poraďte co robiť, každe voľno co mam sú u nás problém okuliare, kričím, vysvetľujem, ale nič nepomáha. Včera prišla domov a nevie nájsť okuliare, keby ich mala na očiach, tak ich nestratí, čakala som, že jedného dňa ich niekde nechá co ma dnes rozculilo, keďže okuliare niesu lacné... Teraz ma stare co nosila predtým a už neustupim pri jej výhovorkach, že je unavená, že ideme von a ma rusko a stále iba hore dole ich skladá z očí.... Som už nešťastná, keďže dcera ma bolesti hlavy a chodíme už dlho po vyšetreniach, 3x odpadla, ale s očami to nesúvisí, zistili jej, že prekonala boreliozu.... Prosím poraďte tie co riešili niečo podobné ako ja, v škole sa jej posmievali a ja už vyše roka si neviem dat rady, v škôlke pekne nosila a aj keď nastúpila do školy tiež ešte v pohode nosila, ale od polky prvéj triedy začala odmietat ich nosiť a ja už neviem čo robiť, keďže dioptrie ma dosť silné a absolútne sa jej zrak nelepsi, má hraničný očný tlak na tom slabšom oku.... Ďakujem za každú radu.

pribinak
29. máj 2021

Tak jej nedávaj rusko, lebo vydychuje vzduch hore priamo do okuliarov a zahmlievajú sa jej
Teda kolegyne to stále riešia

janinah
29. máj 2021

Je už dosť veľká na rozumnú debatu,nerozkazuj,vysvetľuj.

gbgb
29. máj 2021

@pribinak asi to nie je jediny problem. Skor to posmievanie v skole. Viem o com hovorim, cele detstvo sa mi posmievali a najviac ti zakomplexovani co len vdaka obalkam sa vyhli osobitke 🤦🏼‍♀️.

Treba byt dosledny a porozpravala by som sa s ucitelkou.

maximilie
29. máj 2021

Ja by som sa skor zamyslela, ci ich ma dobre nastavene. Nemôžu jej vadiť, ze vidi horsie, dvojmo,...? Ja som raz mala silnejšie dioptrie asi o 1 číslo a bolo to hrozne.
Zmenili sme očnú. A moja lekárka je názoru, ze čím menej nosiť okuliare. Oko tak nezlenivie. No neviem 🤷‍♀️

trixi12
29. máj 2021

skôr si myslím, že to súvisí s tým posmievaním v škole. Deti sú na toto citlivé. Ja som tiež okuliare ako dieťa neznášala, z iných dôvodov, ale nosiť som ich musela, lebo by som si doma vypočula, a okrem toho som mala problémy v škole, ak bolo niečo napísané na tabuli, tak som to proste nevidela, teda sa to ani nenaučila, z toho boli zlé známky, a zasa doma zle. Inak to nechápem, jej vôbec nevadí, ak niečo nevidí? Ako odpisuje veci z tabule, píše písomky, a iné?
Ale tiež navrhujem porozprávať sa s ňou, čo jej vadí, možno čo by jej pomohlo, a možno vybrať nejaké fakt pekné okuliare (známa má napr. sklá, ktoré na slnku tmavnú - v lete by mohla akože machrovať, že to sú slnečné, nie dioptrické) 8.5 je podľa mňa už dosť na to, aby chápala, že ich mať musí.

nika82
29. máj 2021

deti vedia byt pekne hnusne, ja nosim okuliare odmala teraz som na minus 17 dioptriach , sosovky ste neskusali ?

janage
29. máj 2021

Dodnes si pamätám "Okuliarnik indický spadol babe na cicky" vykrikovali za mnou vkuse. Aj ja si myslím, že tam bude pes zakopaný. A tiež som strácala, nie naschvál a ten stres joj potom. Skúste kúpiť peknú retiazku, šnúrku, bude mať na krku.

lucia147852
29. máj 2021

Išla by som do šošoviek. Tiež som mala v škole okuliare a tiež som ich nenosila 🤷🏽‍♀️ Pre dieťa je to za jedno obtazujuce a za druhé deti sú hnusne. Neprikazuj ale sadni si s dcérou a skúste najist riešenie. Či ozaj chce skúsiť šošovky, vysvetlit čo to obnáša alebo iný rám a podobne.

pribinak
29. máj 2021

@gbgb no áno, niekotre deti dajú iným deťom pekne zabrať a dokazu im osladiť detstvo. Žiaľ vyhnúť sa im nedá

sisaka
29. máj 2021

Nosím okuliare od 10. rokov, aj keď som introvert nikto sa mi nikdy neposmieval a to pred vyše 30 rokmi bola exotika mat okuliare, v dnešnej dobe, keď už od 6 mesiacov deti čumia na obrazovky je nosenie okuliarov úplne bežné, neviem si predstaviť, žeby sa v škole niekto posmieval koli tomu.
Treba vybrať pekný rám, ktorý jej pristane a bude rada nosiť, mne šošovky nevyhovujú, ale ak s tým dcéra nemá problém a môže nosiť, tak by som išla do toho, ak jej tie okuliare tak strašne vadia

gbgb
29. máj 2021

@pribinak no to sa tesim... U nas okluzor prvy tyzden s revom horko tazko a ked vysiel z dvora co sme ho 2 dni prehovarali a chvalili ake ma krasne okuliarky,tak jedna vzdialenejsia suseda hned: "To čo máš na očku??????" A bol rev zas.. teraz som bola pred tyzdnom sa dat testovat aj s krpcom a tam mater s asi 5 rocnym chlacom co mal celyyyyyy cas potrebu komentovat ze on nemusi nosit okuliare ako tento chlapec.. Zas 2 dni prehovarania. 😭 Skoro som tej materi vynadala, ale ako hovori mamina :"mudremu vysvetli a na sprosteho sa vyser!"

A vyhybam sa takymto ludom. Na ihrisko chodim do mesta alebo inej dediny.

andreatytler
29. máj 2021

Kedze ma silne dioptrie, dokaze vidiet aj bez tych okuliarov? Nenaraza do veci? Dokaze pozerat TV a citat knihy? Mozno skusit motivovat tymto smerom, ze co vsetko jej ujde ked to nemoze vidiet...