Ahojte potrebujem radu.... som rozvedená už 3 roky a zacinam mat problem s mladsim synom spravani.... Mam strach ze skonci ako jeho strybo s byvaleho strany bol nezzvladnutelny a aj v ustavoch a teraz aj sedi v base... mam strach aby sa tak nezaradil aj moj mladsi syn.... So starsim nemam ziane problemi a tento papuluje klame nas a stale si vymysla bojim sa aby nezacal nieco viac a aj v skole ... dnes už vsetko vyvrcholilo ked sme ho pri niecom nacapali a on len svoje si on to nespravil a stale to iste a zatlkal a bolo mu jedno ze dostane alebo nejaky trest bude mat zakaz nic si stoho nerobil... ja som sa zlozila nevladala som to už dalej... neviem ako dalej mam pokracovat snim...
@zuzananina inak musi byt inteligentny chalan 😀 vies ze klamari si musia aj zapametat svoje aliby,no a to nie kazdy vie.. 😉
@zuzananina moze to byt aj tym, ze vyrasta bez otca. skus vyhladat dobru psychologicku ako nanho, bitka a tresty z neho lepsieho neurobia. mal by mat viac dovery ale aj zodpovednosti, zatazit ho domacimi pracami, kruzkami...podla zaujmov, nejaky sport pestovat...nejaky dobry trener ktory mu bude vzor namiesto otca.
@zuzananina a hlavne by som ho neskatulkovala...ty budes ako ten a ten z rodiny. to je velmi skodlive...ako on moze byt lepsi ked uz je zaradeny medzi zlych.
souhlasim, ale je tto tezke....
srovnani se nejen nabizi jako prvni verze "utoku",-ale i hloubkoveho zamysleni pri snaze " oduvodnit ciny dane osoby".... 😎
p.s. nez se najde verze vlastni "spoluviny" je lehci hledat a oduvodnovat druhymi,,,
vsak vzdy na nekoho neco sedi.... at uz je to barva oci nebo zlozvyk... ☹
@zuzananina
Vlastni zkusenost; snazi se - podle meho . na sebe upozornit...pokud ho budes prirovnavatm odsoudis ho k myslenim ze to vlastne neni jeho vina, jak se chova,,,ze je to DNA a uz bude tezzke ho prinutit ke zlepseni...bude si myslet.- ze se tak "narodil"m nema vinu a ani sanci....musis jit opacne-ukazat mu, v cem je dokonaly, jedinecny a hlavne JINY nez jjeho otec.....
@zuzananina ahoj, nanešťastie s tým, čo deti zdedia nenarobíme nič🙂, ja som mala deda, ktorý bol riadny kvietok a môj mladší syn je celkom po ňom. Som tiež rozvedená, ale myslím, že to na charakter až tak nevplýva. Snažím sa dávať na neho pozor, ak niečo vyvedie okamžite reagovať, nie agresívne, donekonečna vysvetľujem. Našťastie mi zatiaľ dôveruje a zverí sa mi, hlavne skús ako to pôjde presvedčiť ho, aby ti povedal pravdu, priznal sa, to je najdôležitejšie. Ak sa neprizná, napriek odporu dať mu nejaký trest, až do odvolania, pokým sa neprizná, aby vedel, že to neprejde len tak. Určite niečo také musí mať, čo zaberie. Hlavne treba vytrvať a byť neoblomná, je to ťažké, viem. Má len7, ešte sa mnohokrát zmení. Držím palce
Momentalne prezivam to iste a uz neviem ako dalej...u nas nepomoze ani vysvetlovanie,aani bitka....psycholog ...navstevovali sme ,kedze po rozvode som potrebovala nejaku tu oporu ,syn zacal uz odvtedy robit problemy....teraz je to dalej a dalej horsie...klamstvo, vymyslanie, pokusy doma poza ked ho nikto nevidi...narobi toho tolko a to spravanie..rad robi zo seba šaša a ukazuje tym mensim kadejake zle priklady on si mysli ze je to smiesne...najviac ma hneva ze klame , a potom sa brani ze on zle nic neurobil...psycholo nam velmi nepomohol...ze je v poriadku...hmmm tak si myslim ok...jedno obdobie je dobre ale teraz uz je len zle..kazdy den nieco...nevladzem ja,ani moji blizki, kedze zijem s rodicmi.co dalej...mam za psychiatrom...?ja uz neviem...ved to uz je chore,ma skoro 11 rokov a toto mi robi v kuse od 6tich
https://www.google.sk/search?site=&source=hp&ei...
@miska2311 nie opatrenie, ale zariadenie
Chlapec tuzi po pozornosti...neviem ako casto si chodila za psychologom,ale ono raz za mesiac nestaci...a dala by som ho na sport ...judo,karate,kde treneri vyzaduju aj disiplinu...aj moralne ich podporia...a su to chlapo...takze muzsky pozitivny vzor....a hlavne pevne pravidla z ktorych nepolavis...drzim palce
No v tych bojovych umeniach sa staraju nielen o fyzicku ale aj psychicku stranku...su tam chlapi treneri..potrebuje pozitivne vzory...a mozno zmenit psychologa,ak si nesadli...a urcite aspon raz za tyzden...drz sa
To mám aj doma. Som zúfalá. Našťastie nie som rozvedená. Všetko začalo ked bol predskolak. Bol v prvom polroku tyranizovany od jedného chlapca a jeho správanie začalo ísť dole vodou Navštevovali sme psychologycku do konca roka sme ho ako tak dali do poriadku. V lete mu svokra povedala ze nás nemusí počúvať a kľudne si to môže urobiť. Odvtedy sme začali byť zlý a nic nú nechceme dovoliť. Prišla škola averzia voči písaniu ni jedna katastrofa. Začal trucovat vymýšľať si neakceptuje príkazy ani pravidlá. Cez jarné prázdniny ho mala svokra ked ho vratika som chodila týždeň v slzach co som nevládala uz s ním. Vratila som sa psychologycke. Potvrdola ze ma slabšiugrafo-motoroka. Skoly inak zvládol hravo. Básničky sa naučil behom chvíľky žiadne ze celý deň som sa s ním trápila. Matematiku som ani nevedela ze ma. Trošku som s ním prebehla prvouku co sa učili no to bolo bezproblemov. Ja som sa rozprávala aj s ucitelkou ze s ním mám problém a okrem toho ze neobsedi, vyrusuje a obhryza perá a neviem co s nimi robí nič vážne teda ako dieťa sem tam sedel na chodbe zato ze behal. Tiež sa dostal do problému s tým xe na našu smolu mu robili zle dievčence ked som ho zastala aj s dôkazmi aj tak na neho navrieskala. Prestal ju akceptovať. Včera sa stalo xe s ďalšími dvoma chlapcami robili neplechu a nechtiac buchol do interaktivnej tabule a zrazu učiteľka na m a vyrukovali s takými vecami a aj na mňa navrieskala ze bo mám doma zmlatit varechou. Dnes som sa s tou ucitelkou pohadala ze prečo ma neinformovala aká keď som ju stále otravovala akože neviem ze sa na neho údajne sťažujú aj iný. Jedná katastrofa. Ani zastať sa ho poriadne nemozem bo si vymýšľa je neposedny a všetko robí proti sebe. Ďalšia verzia psychologycky je ze vo svojom správaní nerozlisuje co je správne a co nie. Sama psychologička mi iz po edal ze je zvláštne ze na neho len tak niečo neplatí. Aj som sa mú vyhrážala cu chce aby mi ho vzali do polepsovne keď nechce počúvať mňa a...nepomáha ma s toho šou. Dbes som ho na radu jednej kamarátky objednala na nejake špeciálne vyšetrenie a snad sa zistí prečo a s čoho pramení jeho správanie. A v sept.ho čaká ďalší test ktorý by mal odhaliť ci tam niečo nie je co tiež môže vyustovat do jeho správania. No ako som zúfalá nešťastná. Čím viac sa snazim tým je to horšie. Mozno ked to vsetko zacalo a vedela by som sa k tomu spravnejsie postavit nikdy by to takto neskoncilo. Inak chodí uz tretím rokom na tanecnu ta ho baví. Som moc rada ze som našla takúto diskusiu bo ja sa cítim úplne neschopná. No snáď tu nájdem aj niečo co sme neskusali.
psycholog- klamanie, podvadzanie a dalej prameni z niecoho ...urcite vyhladat psychologa kde sa otvori.... 🙂