7-ročná dcéra robí všetko proti mne

20. nov 2023

Ahojte. Fu no ako začať. Som mladá baba. Z prvého vzťahu mám dcérku. Jej otec ju zamietol. A tým pádom sa robili testy DNA. Pokým bývalý za ňou nechodil krásne si ukladala veci. Všetko robila. Proste top dieťa. Všade mi ju chválili. No ako začal chodiť začala sa zhoršovať. Začala ma ignorovať. Teraz má sedem. Ja som už 2 roky vydatá. A mám ďalších dvoch chlapcov. No ale späť k veci. Čím je staršia tým horšia. Všetko robí proti mne a manželovy. V škole sa pekne učí. Keď príde domov čítame aj 2, hodiny. Lebo aj 50 krát povie slovo zle opravim ju a ona znovu. Je vidno na nej, že to robí naschvál. Napríklad manžel jej podal mlieko a poprosil aby ho dala na linku. Prišiel do kuchyni a mlieko zmizlo. Hádala sa, že ho dala na linku. A nakoniec na druhý deň bolo mlieko zahadzane prádlom v koši na prádlo. X krát som jej povedala aby v škole bola oblečená. Prídem do školy a ona v tričko po vonku. Áno určite si poviete bože ťa rieši blbosti. No keby ste to 3 mesiace opakovali každý deň a aj tak vám behá hoľa vonku tiež by ste mali nervy. Je chorá. Povedala som jej nech pije teplú vodu. Včera si nabrala do pohára ľadovú vodu. A z tehotná sa na mňa dívala a píla ju. Po kúpaní dom ju poprosila aby odložila šampón. A ona išla šampón otvorila a dala ho na ležalo. Ráno ma skoro porazilo keď som skrinku otvorila a šampón po skrinke. Môžem robiť čokoľvek. Ničoho sa nebojí nič ju nezaujíma. Čo by ste vy spravili keby máte také dieťa? A to už nehovorím ako sa správa k svojim surodencom

btus
20. nov 2023

Ak to začalo po tom, ako bývalý začal za ňou chodiť, zakázala by som jej návštevy otca, kým sa nesprace do kože. A domáce tresty. Má len 7, nemôže Ti skákať po hlave.

sickynickyobsadene
20. nov 2023

Ma 7. Ty si za jej vek stihla nájsť druhého chlapa, porodiť dve deti. Ako to asi ona vníma? Ako sa cíti po prichode druhych deti s inym otcom? Musí byť na vine len jej vlastný otec?
Nečakám odpoveď, ja len tak dúmam, tu aj tak každý píše story len pre seba prospešné.

anjelicek26
20. nov 2023

Tak uprimne ma noveho otca, dvoch novych bratov, ty riesis blbiny, ako nech pije teplu vodu a korigujes kazde jej spravanie... ale kazde... ked je jej vonku teplo, tak sa vyzlecie, nebude riesit, ci je zima mame... ano si jej mama, ale nema dva roky, skusila si sa s nou rozpravat normalne bez buzerovania? Pochvalit, povenovat sa len jej, povzbudit, zdvihnut jej naladu, ist niekam len s nou, neriesit drobnosti, sustredit sa na veci, ktore robi dobre a v tom ju podporovat?

Ono casto maminy nepochopia, ze dieta je uz velke a stale idu v rezime babatko, ktoremu treba povedat, aby si utrelo nos, zadok, jedlo, pilo... ale ona je uz skolacka... treba zmenit uroven vychovy na trosku "dospelackejsi", chapem, ze mas doma este dvoch mini chlapcov a tazko sa ti to selektuje, ale musis... lebo ti bude robit presne taketo detinske naschvaly, lebo s nou tak jednas...

marca12
20. nov 2023

Ja by som ti odporucila detsku psychologicku,ale chod za nou najskor iba ty,opis stav a porozpravaj sa s nou. Pricin moze byt viacero. Mozno sa zle citi u otca,citi sa tam nechcena,mozno jej kadeco narozpraval a ma z toho v hlave gulas. Robi typicke veci na uputanie pozornosti. Ma dostatok pozorni od teba? Mojkas sa s nou,maznas,pochvalis ju,zapajas ju doma medzi vas? Robite si babske dni? Potrebuje citit,ze ma domov,rodinu. Rozpravas sa s nou o novom manzelovi? Paci sa jej,ze mas muza? Ma s nim dobry vztah? Je na nu on dobry? Aka nalada u vas panuje? Toto vsetko a mnoho inych okolnosti vplyva na dieta. Detska dusa tak strasne krehka,ze by si neverila. Ona moze citit strach,obavy z niecoho a nevie sa s tym vysporiadat. Namiesto kriku by si mala ist na nu laskavym slovom. Aj ked ta dozerie jej konanie.

autor
20. nov 2023

@btus veď presne o to ide! Len že najväčší problém je ten, že to mám danne súdom. Tak že nemôžem len tak ju nepustiť. A nedalo sa mi pokračovať v príspevku ale teraz aktuálne nakoľko sa vyskytol problém súd rozhodol že pokiaľ sa to nedorieši mala k nemu nepôjde. Len, že ako malá tam nechodí to sa ešte o 1000 percent zhoršilo. Správanie čistý des. Od rána do večera len plač. Ani nevie prečo. Dokonca už si dovolí aj na moju mamku. A môžem jej dať aj trest. Napríklad som jej dala chodiť s nami preč. Pokiaľ nemusí ona vždy ostane z mamou doma. A mňa by to naozaj štvalo. A ona sa teší. Ja jej poviem nech ide do izby a keď sa skludni nech sa vráti. A ona príde za mnou mami a zamkneš mi dvere aby som bola sama? A o pár dní normálne príde za mnou že aby som ju zavrela do izby. Proste môžem urobiť čokoľvek. Všetko obráti proti mne a teší sa s toho. Je to škaredé povedať ale niekedy mi príde ako úplne mimo. Doktorka ma poslala k psychologičky len že u tej sme boli do 10 minút vybavení,že mala je ok len žiarli . To isté boli sme na eeg hlavy. Tam tiež odpoveď len žiarli. Všade kde idem tá istá odpoveď. Len každý musíte sa len jej venovať. Ale nikto nepochopí, že to sa nedá, že 7 ročné decko sa mi smeje do ksichtu. A ja mám za to jej povedať pod malička ideme sa hrajkat? A nikto nepochopí to, že takto za pár rokov ona bude rozkazovat nám a mi budeme držať hubu.

autor
20. nov 2023

@marca12 samozrejme to som ako prvé spravila. Jedna mi povedala, že mala ma vymysleného ducha preto je taká. A tá druhá mi povedala, že len žiarli. Máme sa jej viac venovať. No zamysli sa niekto nad tým, že mne sa 7 ročné decko smeje do ksichtu a ja jej mám povedať pod malička ideme sa hrať? Bola som s ňou aj na vyšetrenia hlávky. Či nemá hdad ale všetky výsledky ma ok.

marca12
20. nov 2023

Ty musis vydrzat a nenechat sa vytocit. Ano,mas jej povedat pod ideme sa hrajkat. Ved ona o to priamo prosi,ale ty to nevidis. Ty zrejme vidis len niveho muza a dve dalsie deti. Ved sa pre boha vzi do jej situacie. Ked nevies ako s nou narabat,na to je psycholog,aby si sa s nim poradila.

anjelicek26
20. nov 2023

Psycholog ano, ale ty, nech ta nauci, ako riesit konflikty s dietatom... mne to prijde uplne zufalstvo vnutorne, ked toto robi a vidi to aj psycholog, aj neurolog, ze je tam velka ziarlivost - a teda uprednostnovanie inych surodencov doma... toto ma ale s jej vlastnym otcom v jej zivote pramalo... len to posunulo jej hranicu pochopenia, ze on sa venuje len jej a doma je "vzduch" pokial nerebeluje a nejde spravanim do extremov... a nebudem daleko od pravdy... chod sa prosim v zaujme dcerky poradit, ako na to... pokial si nenajdete k sebe cestu, tak ano bude ta, ktora bude z domu utekat a nebude chciet s vami vobec travit cas... citi sa ukrivdena, neviditelna a je uplne jedno ci to tak je-nie je, ona to tak vnima...

autor
20. nov 2023

@marca12 a samozrejmé. Napríklad manžel sa s ňou hra. Všetko ok. Ako náhle jej povie, že neskôr sa budú hrať lebo ma robotu začne plakať. Osapi sa. Tak isto ja. Volala som ju pot ku mne. Ešte ležala. A ona sa mi otočila ritou k mojej tvári a robila sa, že má nepočuje.

marca12
20. nov 2023

Ja viem velmi dobre,co je to,ked toto dieta robi. Mali sme to v rodine,po rozvode rodicov. Podobne excesy robila,ale nastastie ma rozumnu mami,ktora konala a zvladli to krasne. Dnes je z nej vyrovnane,spokojne dievca. Trvalo to sice aj dva roky,kym sa dala do normalu,ale naozaj musis byt laskava a trpezliva. Inak si dozivotne znicis dieta. Ty jej musis pomoct. 7 rocne dieta si nedokaze same pomoct.

thereisabear
20. nov 2023

Dcéra je nešťastná a takto ti to dáva najavo. Lepšia je negatívna pozornosť, ako žiadna. Poraď sa s psychologickou, ako na ňu.

autor
20. nov 2023

@anjelicek26 no takto. Áno riešim pitie vody. Pretože jej imunita je veľmi slabá. A keď bude piť studenú vodu keď ma kašeľ tak ako to skončí? Myslíte si, že jej bude dobre? Či sa jej venujem? Učím sa s ňou skoro len ja. Celí čas ako chodí do školy ju chválim. Aká je šikovná. Ako krásne napísala úlohu. Keď sa naučila básničku všade som ju pred ňou chválila. Aby to počula. Snažím sa. To mi ako prvé kázala psychologička. No keď ideme čítať sedí aj tri hodiny. A 30 krát povie to isté. A je to zle. Opravim ju ja. Opraví ju manžel. A ona ďalej to isté. A smeje sa.

anjelicek26
20. nov 2023

Pokial vie, ze si ta priputa na tri hodiny, bude tie ulohy radsej robit tak dlho zle, aby ta mala pri sebe... je uplne jedno, ci sa jej "objektivne" venujes dost, ona to tak nevnima...vnima, ze si doma s bratmi, kym je ona v skole, vnima, ze ked jeden z nich zaplace, tak vyskocis, lebo priorita. Ziarli nic ineho, tam nehladaj velku logiku, je to beh na dlhu trat...imunitu ma slabu, lebo ju babusis a pije teplu vodu a veci tomu podobne, uplne vazne, je to skor na skodu...

btw. mame na ulohy denne presne 1h...co nie je hotove - to nech si odskacu v skole sami, idu bez... alebo dotiahnu cez vikend miesto volneho casu...dobre to vedia, tak nespekuluju, maju na stole hodiny...

autor
20. nov 2023

@marca12 no haló. Počkať. Tak troška si nedovoľuje? Kto sa jej venuje? Si myslíte, že suseda? Ona nemá mesiac. Ale 7 rokov. Je stále dieťa. Ale raz ja som matka. A ja poviem pravidlá. Tak to má tak byť. Povedala som jej. Keď niečo chceš samozrejme ale musíš preto niečo spraviť aj. No keď budem uvažovať podľa vás. Tak napríklad ako s tým šampónom. Celí vytieklo. A priznala sa, že ho naschvál tak dala. S otvorila a ja som jej mala povedať pot dobre si spravila. A za to sa ideme hrať.

antonia15
20. nov 2023

Môžem sa spýtať ako to že ste docielili aby k otcovi nemusela, že to nariadil súd...poznám xy takýchto prípadov a žiaden súd to nezmenil aj keď napr u otca dieťa môže všetko a nemusí nič

autor
20. nov 2023

@anjelicek26 no a povedzte mi aký to má zmysel? Či sa jej venujeme či nie aj tak stále je zle. Ona bude z mňa mať kravu skákať mi po hlave. A ja budem stále ju ochraňovať veď ona chuda žiarli. A ďalšia vec. Ja nemám len ju. Mám ďalších dvoch chlapcov. Ty majú 3 roky a 2 mesiace. Čiže keď, že manžel je v robote ja ich obliekam. Kŕmim. Všetko robím s nimi. Popri varím upratujem. A starám sa o mamku ktorá je po havárii.

autor
20. nov 2023

@antonia15 no nebudem to tu veľmi rozoberať. Ale v skratke jej otec spravil niečo také, že je riešený z políciou a tým pádom pokým sa nepotvrdí alebo potvrdí či je vinný malú tam nemusím dávať

anjelicek26
20. nov 2023

Pokial sa neodosobnis od pocitu, ze sa ti chysta skakat po hlave svojim spravanim, tak je to tazko. Chapem, ze toho mas strasne vela - ale rozumej fakt aj ked sa snazis ako chces - opatrujes mamu, staras sa o trojrocne tornado, mas malicke babatko - nijakovsky sa jej nedostava pozornosti, ako mala kedysi, ked tam toto vsetko nebolo a ona si to pamata... chce to cas, vela casu a tvoju bozsku trpezlivost... nemozes chciet zazrak za par dni... a verim, ze si aj strasne unavena...

marca12
20. nov 2023

V tom mas pravdu,ze musis si stat za svojim. Ona sa tiez musi naucit,ze nebude vzdy po jej,ked si piskne. Ale to sa neda,ze sa zmeni zo dna na den. To trva mesiace,kym sa ona unormalni. Ked chodila k otcovi,rozpravala ako sa tam mala,co robili,co jej rozprava?

prasiatko30
20. nov 2023

Hmm kolko casu sa jej venujes mimo pisania uloh a vozenia do a zo skoly. A kolko krat, nepoviem za den, ale za tyzden si dokazes s nou sadnut a pokecat si, alebo len sediet pri nej a nic nepovedat? Kolko krat si ju za posledny mesiac zobrala do kina, na burger, do divadla, na vylet? Len vy dve? Este si pamatas kedy si robila nieco s dcerou len vy dve v dvojke, ako partacky?

kristinapetronela
20. nov 2023

Áno je to tým že chodí k otcovi .proste rozvedené dieťa ...veľmi málo detí je s tým v pohode ....

beata_k
20. nov 2023

To sa tak zle cita ako to dieta vola o pomoc. Vsetci ti dobre radia iba ty si ides svoju pesnicku. To dieta ziarli. Trosku si o tom precitaj.

autor
20. nov 2023

@marca12 áno rozprávala. A ja ju chápem. Lebo u otca je jej dobre. Hrajú sa. Chodia na výlety. Robia to čo ona povie. Len že potom prišla domov. A žiada to od mňa. Ja si ju zoberiem napríklad na ruky. Postiskam ju. Poviem jej napríklad choj si spraviť posteľ. Prezliecť sa. Potom ti to skontrolujem. Ak to bude ok pôjdeme sa zahrať z bratom z loptou. Ona ide. Aj po troch hodinách. Poviem jej 100 krát ja. Aj manžel. Ona nič. Izba ako po výbuchu. A ona je pri mladšiom chlapcovi a zoberie mu hračky. A uteká pred ním. A rehoce sa. A o to mne ide. To ma štve. Že všetky priania čo chce ja jej splním. Ale ona nie. Keď už je jej úlohou splniť to čo má ona spraviť chodí ako keby nič. A vôbec nevníma, že na ňu hovoríme. Smeje sa nám do očí.

prasiatko30
20. nov 2023

Hmm odpoved ako vysita - pojdeme sa zahrat s bratom s loptou a kebyze si jej bola povedala zahram sa s tebou na nejaku hru, ktora ta bavi??

natalia912
20. nov 2023

Podľa mňa sa milá autorka rozhodla že chyba je v dcére a nech jej poskytneme akékoľvek argumenty pôjde si svoje...

beata_k
20. nov 2023

Mas pre nu len povely. A ked ich splni....potom! bude odmena.Si na nu jak na psa.

prasiatko30
20. nov 2023

@natalia912 hej ono je najlepsie vinit exa a dieta - urcite to nie je lahke ale dieta ma viditelne pocit, ze je piate koleso u voza a matka si to nechce uvedomit. 🤷‍♀️🤷‍♀️

denithestrange1993
20. nov 2023

Mas doma 3 deti a kazde potrebuje diametralne iny pristup. Je to tazke,to ti verim. Tak skus zacat tym,ze si urobite par hodin len pre seba. Zober ju tam kde chce ona,potom mozno nejaka restika a skuste sa len vy 2 porozpravat v com je problem,ze robi taketo veci. Nesud ju. Povedz jej,ze ju chapes,ze to musi byt pre nu tazke ked ma zrazu malych surodencov a otcima. Povedz jej,ze ju lubis a ze ked ju nieco trapi moze ti to hocikedy povedat. Vedz,ze deti z rozvedenych rodin to maju fakt tazke a mozu robit aj taketo veci,aby uputali pozornost.

autor
20. nov 2023

@prasiatko30 no ako prepáčte musím sa smiať. Neviem či čítate aj ostatné reakcie. Ja nemám jedno dieťa ale tri. S toho jedno ma 2 mesiace. Varím periem. Čo sa týka okolo detí tak si robím skoro všetko sama. Lebo manžel príde o 15 z roboty. To sa naje. Ide pre ňu do školy. Prídu domov. Manžel ide von okolo psíka porobiť. Drevo. Triesky. A tak. Príde dnu je koľko krát aj 7 hodín. To zje večeru. Osprchuje sa. Ja kým on je vonku dám deti do pyžama. Večera. Poupratujem. Spravím s ňou úlohy. A uložím ich. O 20.00 sú v posteli. Popri tomu sa venujem mamke lebo je po havárii. Som z dediny. Tu kino burger nič nie je. Všetko to je v meste. Keď by mal byť manžel pri chlapcoch a ja ísť s ňou ako by si manžel spravil vonku drevo a to čo potrebuje? Ďalšia vec. Do mesta ide posledný bus o 16 ako by sme sa dostali do mesta keď domov príde 16? A domov ako? Keď autobus nejde ? Cez víkend? Ide autobus o 13:00 a 14:00 a to je všetko. Ako domov ako do mesta? Najmenšieho kojim a papať mu dávam len ja. To mám 2 mesačné bábo nechať doma manželovy aby mu dával papať odsate mlieko? Či ho zobrať do kina? Aby tam v polovici filmu začal plakať a pýtať papať. A ja? Potom tam mala pred všetkými vytiahnuť cecok? Trošku sa treba zamyslieť. Také ľahké to je pre matku ktorá býva v byte. Upratuje raz do týždňa lebo nemá ako a kto jej spraviť bordel. Len uvarí a ide do roboty. A má celí deň kľud.

autor
20. nov 2023

@denithestrange1993 to som neraz urobila. Je pravda, že doma nie niekde preč. Ale pekne som jej povedala, že nech mi povie čo jej je. Čo ju trápi. A ona? Rozplakala sa, že jej chýba starký a to bolo všetko. Viac som s nej nedostala. A neraz si ju a mamina zavolá. Mne povie aby som išla preč. Či jej to nepovie. A nie. To isté. Vymyslí si, že jej Koki ( to je jej psík čo má u otca) chýba a to je všetko